Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

Ruzsa Országos Állat- és kirakodóvásár 2024 vásárnaptár

Vásár

Ruzsa Országos Állat- és kirakodóvásár 2024 vásárnaptár

Ruzsán, Csongrád megyében, január és november között, minden negyedik vasárnap Országos állat- és kirakodóvásárt rendeznek. A vásár nyitva tartása a téli-nyári időszámításhoz idomul.

Március – október:  6:00-13:00

November – február:  7:00-13:00

A vásár helye: Ruzsa Vásártér – Szegedi út

A Ruzsa Országos Állat- és kirakodóvásár 2024-es időpontjai

Januári Ruzsa állat és kirakodó vásár : 2024. január 28. (negyedik vasárnap)

Februári vásár : 2024. február 25. (negyedik vasárnap)

Márciusi OÁK vásár : 2024. március 24. (negyedik vasárnap)

Áprilisi Ruzsa állat és kirakodó vásár : 2024. április 28. (negyedik vasárnap)

Májusi vásár :  2024. május 26. (negyedik vasárnap)

Júniusi OÁK vásár : 2024. június 23. (negyedik vasárnap)

Júliusi Ruzsa állat és kirakodó vásár : 2024. július 28. (negyedik vasárnap)

Augusztusi vásár : 2024. augusztus 25. (negyedik vasárnap)

Szeptemberi OÁK vásár : 2024. szeptember 22., szeptemberi Ruzsa vásár (negyedik vasárnap)

Októberi Ruzsa állat és kirakodó vásár : 2024. október 27., októberi Ruzsa vásár (negyedik vasárnap)

Novemberi vásár : 2024. november 24., novemberi Ruzsa állat és kirakodó vásár (negyedik vasárnap)

Decemberi OÁK vásár : 2024. december 22. (negyedik vasárnap)

 

Ha igazi, hagyományos vásárt szeretne látni, látogasson le Ruzsára, ahol minden hónap negyedik vasárnapján Országos Állat- és Kirakodó Vásárt rendeznek. Tekintsük meg, milyen volt a hangulat a februári vásári forgatagban!

Minden hónapban várják a látogatókat az eladók, itt aztán megtalálhat szinte minden állatot, szétnézhet, ha valamit vásárolni szeretne. vagy csak sétálna egyet egy hamisítatlan vásári hangulatban. Jöjjön el a csongrád megyei településünkre és nézzen szét a rendezvényünkön.

Fejlesztik a vásárteret Ruzsán: A több évtizedes múltra visszatekintő ruzsai vásároknak helyet adó ingatlanfejlesztés megvalósítása a projektünk célja. A projekt keretében 160 méter, a személyautó forgalmat biztosító földút szilárd burkolattal való lefedése, könnyűszerkezetes eladó (kiállító) tér telepítése és 220 méter hosszan, felülről fedett, fix asztalos eladóhelyek kialakítása történt.

Kétszázhúsz méter hosszan alakítanak ki fedett elárusítóhelyeket a napokban a ruzsai vásártéren. Sánta Gizella, a település polgármestere elmondta, a vásár több mint két évtizedes múltra tekint vissza Ruzsán, pontosan most 21 éves. Az előző polgármester ötlete volt, hogy a térség vásárnaptárában töltsék be az egyetlen meglévő hétvégét , amit  a képviselő-testület is támogatott.

– A vásárnak helyet adó terület egy része nagyon régen focipálya volt, folyamatos bővítéssel értük el a jelenlegi tízhektáros területet. A visszajelzések alapján a vevők és az eladók is a vásár tágasságát dicsérik – magyarázta a polgármester.

Egyéb információ a Ruzsa kirakodóvásár 2024 cikkünkkel kapcsolatosan

A több évtizedes múltra visszatekintő ruzsai vásároknak helyet adó ingatlanfejlesztés megvalósítása a projektünk célja. A projekt keretében 160 méter, a személyautó forgalmat biztosító földút szilárd burkolattal való lefedése, könnyűszerkezetes eladó (kiállító) tér telepítése és 220 méter hosszan, felülről fedett, fix asztalos eladóhelyek kialakítása történt.

1. Szilárd burkolatú út
A vásártér területén 150 m hosszban és 4 m szélességben került kialakításra a jelenleg földútként meglévő, a személygépjármű forgalmat lebonyolító út. Érintett hrsz: 093/32 és 093/43

2. Könnyűszerkezetes eladó (kiállító) tér és raktár
Egy teljesen fedett eladó (kiállító) tér 200 m2-es zárt építmény építése, mely a kisállat vásároknak és kiállításoknak biztosítanak helyet. Érintett hrsz: 093/40

3. Felülről fedett, fix asztalos eladóhelyek
Felülről fedett, fix asztalos elárusítóhely 2×110 méter hosszú (meglévő út két oldalán végig) felülről fedett kialakítása történt alatta fix asztalok. Az asztalok fölé kerülő tető árnyékot nyújt és védelmet, amennyiben esik az eső. Érintett hrsz: 093/40 (110 m hosszban) és 093/32 (110 méter hosszban)

 

A bejegyzés alapja: önkormányzati rendelet

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.