Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

XXV. Túri Vásár 2016 Mezőtúr

XXV. Túri Vásár 2016 Mezőtúr

2016-ban augusztus 14-én kerül megrendezésre az immáron 25. Túri Vásár – a már megszokott, Szolnoki úti helyszínen. A hagyományos Túri Vásár a Szolnoki úton, a napi színpadi programok pedig a víztorony alatti zöld területen kapnak helyet.

A Túri Vásár időpontja: 2016. augusztus 14.

A Túri Vásár helyszíne: Jász-Nagykun-Szolnok megye, Mezőtúr, Szolnoki út, Fekete István utca

A XXV. Túri Vásár 2016 Mezőtúr programja

A programokra kilátogatóknak nem lesz okuk panaszra, a kulturális kínálat sokszínűsége, minősége és mennyisége minden igényt kielégít. A kínálatban szerepelnek kiállítások, filmvetítések, komolyzenei – könnyűzenei koncertek, előadóművészek, együttesek, hazai művészeti csoportok produkciói. A hivatásos művészek előadásain túl lehetőséget kapnak a helyi amatőr művészeti csoportok is a bemutatkozásra. A fesztivál időtartama alatt a műsorokkal az elmúlt évekhez hasonlóan városunk több helyszínére várjuk Önöket.

Fellép többek között A Nyughatatlan zenekar, a Fourtissimo, a MobilMánia, Orosz Zoltán, Dynamite Dudes, Best Of zenekar.

Ennek a felfelé ívelő tendenciának a megkoronázása a Túri Vásár az egész napos színpadi programkínálatával és a színes vásári forgatagával. A vásár napján augusztus 14-én is tartogatunk néhány születésnapi látványos és érdekes kísérőprogramot, mint például: látványos galambfeleresztés, amely során 300 galamb repül fel egyidőben.  A hagyományok megőrzése jegyében az ország több pontjából hívunk kézműveseket, tárgyalkotó mesterembereket. Jelen lesznek a gyékényfonás, fajáték készítés, szalmafonás, gyertyamártás, papírmártás, fazekasság és szőnyegszövés képviselői.

Az alkotók nemcsak bemutatják tudásukat, hanem lehetőséget biztosítanak mesterségük kipróbálására is. A Mesterségek Tere 10.00 órától nyitja kapuit az Erzsébet- ligetben, és 17.00 óráig várja a kicsiket és nagyokat. Aki szereti a finom falatokat, az sem fog csalódni, hiszen ezen a napon a kulináris élvezetek tárháza is bőséges kínálattal várja vendégeit. Valamint újra lesz a vásárban főzőverseny is, amelyre várjuk a jelentkezőket. A gyermeknapra kilátogatók találkozhattak a helikopter szimulátorral, amelyet az érdeklődök kipróbálhatnak a Túri Vásárban is. A motorsport iránt érdeklődőknek is tartogatunk csemegét, motoros bemutató formájában.

A nap folyamán színpadra lép Csordás Ákos, Csonka András, Kovács Kati, Desperado és Zoltán Erika is.

A fesztivál és a vásár részletes programját hamarosan megtekinthetik programfüzetünkben.

Bővebb infó: www.mezotur.hu; www.turivasar.hu, www.mkskft.hu.

A rendezvénysorozat főtámogatója Mezőtúr Város Önkormányzata.

A XXV. Túri Vásár 2016 Mezőtúr ismertetése

Idén augusztus 9 – 13 között rendezzük városunkban az ArTúr Fesztivált, majd augusztus 14-én a 25. Túri Vásárt. Természetesen a 25. születésnap a vásár esetében ennél sokkal több. A rendszerváltás után városunkban 1992-ben rendeztünk újra Túri Vásárt, de tudjuk, hogy Mezőtúr több száz éves vásártartási múltra tekint vissza. A programsorozatot mindig fokozott érdeklődés előzi meg, hiszen nagyon sokan kíváncsiak rá, hogy ebben az évben milyen produkciókat láthatnak.

 

Tisztelt Mezőtúri Polgárok!

Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy az arTúr Fesztivál és Túri Vásár megrendezésének idején az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően az alábbi útzárak valamint terelő utak kerülnek kijelölésre a leírt időtartamban.

Rendező:

Mezőtúri Közművelődési és Sport Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft.

Bordács László – ügyvezető

5400 Mezőtúr, Szabadság tér 17. / Tel: (56)350-075 / Fax: (56)350-299 / Mobil: (20)243-5808

Info e-mail: turivasar@mkskft.hu

 

A bejegyzés alapja: http://www.turivasar.hu

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.