Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

Dédesi Országos állat- és kirakodóvásár 2021. június 6.

Dédesi Országos állat- és kirakodóvásár 2021. június 6.

A 188. “Dédesi Vásár” Dédestapolcsányban, 2022 pünkösd hétfőn.

A Dédesi vásár időpontja: 2022. június 6. (hétfő)

A Dédesi vásár helyszíne: Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Dédestapolcsány

Dédestapolcsány község 1924. évtől kezdve vásártartási joggal rendelkezik, így – a hagyományoknak megfelelően minden évben – május és szeptember hónap 3. hétfőjén megrendezik, az országos hírű „Dédesi Vásár”-t, ahol a „tekenőtől” kezdve, a fonott kosáron át, a lószerszámokon keresztül, szinte minden kapható. Sok-sok meglepetés várja a vásárra látogató embereket, turistákat!

További információ: +36 (48) 501-034

A Dédesi Országos állat- és kirakodóvásár 2022-es vásárnaptára

A teljes 2022-es Dédestapolcsányi országos állat- és kirakodóvásár vásárnaptára.

A Dédestapolcsány Község Önkormányzata, a Polgármester Jelzése alapján javítottuk az időpontot, pünkösd hétfőn tartják már a Dédesi vásárt.

Az esemény nagy hagyományokra tekint vissza, csaknem száz évre visszamenőleg olvashatóak dokumentumok a vásárról. Textilárut, fonott kosarakat, agyagból és fémből készült edényeket, játékokat, ékszereket, és édességeket is lehet itt venni. Vannak gyakori vásárlók, ők nemcsak maguknak válogatnak, hanem családtagjaiknak is. Az ország minden pontjáról, és a határon túlról is érkezik csaknem kétszáz kereskedő.

Hajdan arra volt hivatott a „vásár”, hogy segítse a helyi lakosság élelmiszer-ellátását, majd folyamatosan bővült a kínálat. Írásos feljegyzéseink szinte árulkodnak. 1927-ben már úgy rendelkeztek, hogy az árusoktól helypénzt kell szedni. A dédesi „börze” sokat kibírt már, még a háborúk idején sem tartottak szünetet.

Akkoriban egy utcában elfértek az eladók és a vásárlók, napjainkban azonban már a község egy kisebb részét bérelték ki és foglalták el. Ruha, cipő, kabát, pulóver (némi kínai begyűrűzéssel…), konyhai eszköz, étel, ital, édesség, szerszám, fém, fa, gumi, jármű, zöldség, gyümölcs – ezek várják az érdeklődőket.

A bejegyzés alapja: http://www.dedestapolcsany.hu/hirek

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.