Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

Vác Országos Állat- és kirakodóvásár 2022. november 20.

Vác Országos Állat- és kirakodóvásár 2022. november 20.

Vác, váci vásár A Pest megyei városban minden hónap 3. vasárnapján tartanak vásárt. Ezen kívül szeptemberben tartanak még  a Mária-Napi Búcsúvásárt, amit a katolikus egyház nevében a Váci Püspökség egyházi programjai kísérnek.

A vásár időpontja: 2022. november 20., vasárnap vásár vácon, novemberi váci kirakodóvásár.

A vásár helyszíne: Pest megye, Vác , vásártér , GPS: 47.7838 , 19.1338

A váci vásár nyitva tartás: 06.00-13.00

A váci országos állat- és kirakodóvásár 2022. novemberi időpontja

2022. november 20. /vasárnap/

Vác, helyi állatvásár 2022-es időpontjai

Helyi állatvásár minden hét pénteken. Nyitva tartás: nyári időszámítás alatt 6-11-ig, téli időszámítás 7-11-ig.

A bejegyzés alapja: Vác 2022-es Országos állat- és kirakodóvásár vásárnaptár

A hétvégén vasárnap tartják a városban a szokásos havi állat- és kirakodóvásárt. A váci nagypiac valóságos látványosság és a régi időket idézik az árusok, az általuk kínált portéka és az a mód, ahogy a vásár zajlik. A Vásártéren ilyenkor nagyon sokan fordulnak meg, a közeli parkolók is megtelnek. Ám érdemes sietni, hiszen ebéd után már elkezdik bontani sátraikat az árusok.

Vác Piac KFT

2600 Vác, Káptalan u. 3.

Tel. fax: 0627/316-212

e-mail: vacpiackft@invitel.hu

www.facebook.com/váci vásár

A váci vásár ismertetése, rövid története

Hétvégén, minden hónap harmadik vasárnap tartják a városban a szokásos havi állat- és kirakodóvásárt. A váci nagypiac valóságos látványosság és a régi időket idézik az árusok, az általuk kínált portéka és az a mód, ahogy a vásár zajlik. A Vásártéren ilyenkor nagyon sokan fordulnak meg, a közeli parkolók is megtelnek. Ám érdemes sietni, hiszen ebéd után már elkezdik bontani sátraikat az árusok.

A heti állatvásárt korábban péntekenként a belvárosi piac környékén rendezték meg, ám onnan köztisztasági okokból kikerült a Vásártérre. A hét utolsó munkanapján most már reggel hat órától ott lehet venni csibéket, kismalacokat és egyéb jószágokat.

Vác a 19. század közepére a közepes piackörzetet ellátó mezővárosok közé tartozott. A négy évszakra elosztva négy országos vásárt tartottak a városban: Virágvasárnapon, Sarlós boldogasszony napján, Szent Gálkor és Szent Tamáskor. A vásárok jelentősége Pest központi gazdasági szerepének növekedésével arányosan csökkent. A helyi kereskedelemben a hetipiac játszotta a legnagyobb szerepet. Kedden és pénteken megtelt a Piac tér árusokkal. A messziről érkezők a főtéren lévő Curia vendégfogadóban szállhattak meg, de megtelt ilyenkor az „Arany szarvas”, az „Arany csillag”, az „Arany hordó” és a „Fehér hajó” fogadó is. A város fejlődésében meghatározó szerepet játszott a közlekedés. A gőzhajózás 1817-ben indult meg, de a rendszeres járatok hetente csak 1829-től kötöttek ki Vácon.

 

A bejegyzés alapja: http://turizmusvac.hu/vaci/vasarok.html

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.