Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

Csíkszereda Csángó túrós puliszka fesztivál

csango-turos-puliszka-fesztival1Csíkszeredán kerül megrendezésre a csángó túrós puliszka fesztivál.

2013-ban már a VIII. Csángó Túrópuliszka Fesztivál került megrendezése a hidegségi Fatányéros panzió környékén.

A szombati nap a jól bevált szokás szerint továbbra is a sport jegyében zajlik: esztena látogatással egybekötött autós hegyi kalandtúra, hegyi bicikliverseny (MTB verseny) és különféle ügyességi versenyek várják az érdeklődőket. A gyerekek szórakoztatását kézműves műhelyek és izgalmas gyerekjátékok biztosítják. A délutáni programkínálat több koncertet is tartalmaz.

Vasárnap reggel a csíkszentkirályi fúvószenekar tagjai ébresztik Hidegség völgyének lakóit.

A főzőverseny tíz órakor veszi kezdetét. A négy-hat fős csapatok a verseny kezdetéig adhatják le jelentkezésüket akár a helyszínen, akár előzetesen az info@csangopanzio.ro levelezési címen, vagy a 0266/339-744–es telefonszámon. Önkormányzatok részéről, cégektől, különféle intézményektől és vendéglátó egységektől egyaránt várnak résztvevőket. A felhasznált puliszkalisztet a szervezők biztosítják, a többi hozzávalót, a főzőeszközöket és a tálaláshoz szükséges kellékeket a csapatok szerzik be.

Az elkészített ínyencségeket háromtagú zsűri díjazza majd, a tőlük kapott pontszámok alapján dől el, hogy melyik csapat nyeri az idei fődíjat: max. hat személyre szóló, teljes ellátást biztosító pihentető hétvégét a hidegségi Fatányéros és Csángó Panzióban.

A főzőversenyt népzenei programok követik, gyimesi és moldvai csángó népdalokat és táncokat láthatnak a résztvevők. Fellépnek a Zsigora tánccsoport, a felsőloki tánccsoport, Ordasok tánccsoport, csíkszentkirályi és a csíkcsobotfalvi tánccsoport, a hidegségi hagyományőrző tánccsoport tagjai és az Ördögborda tánccsoport is.
De ide várják a Székelyland együttest is. Éjfél után az utcabált pedig tűzijáték követi és egyben zárja is a VIII. Csángó Turós Puliszka Fesztivált.

 

A cikk alapja: http://erdely.ma/ajanlo.php?id=147870

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.