Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

IV. Paksi puliszkafesztivál 2019

IV. Paksi puliszkafesztivál 2019

Negyedik alkalommal lesz puliszkafesztivál Pakson! A hagyományőrző rendezvény keretében lesz népzene, néptánc, családi vetélkedő, előadás, koncert, táncház és népi játszótér is. Lehet kóstolni a hagyományos székely puliszkát, és kapható lesz többek között Csíki sör, miccs, köményes pálinka, zakuszka és kenyérlángos is a IV. Paksi Puliszkafesztiválon.

A puliszkafesztivál időpontja: 2019. szeptember 7. szombat 10.00-tól

A puliszkafesztivál helyszíne: Tolna megye, Paks, Csengey park (Gagarin u. 2), 7030 Paks , Csengey Dénes Kulturális Központ mellett

A IV. Paksi puliszkafesztivál 2019 programja

Örömmel hirdetjük, hogy idén is megszervezzük egyesületünk éves rendezvényei közül a legkedvesebbet, a Puliszka Fesztivált. Idén már negyedik alkalommal kezdtünk bele a szervezésbe, de első alkalommal kínálunk részvételi lehetőséget a Bukovinai Székelyek Országos Szövetsége teljes tagságának.

Az Erdélyi Magyarok Tolna Megyei Egyesülete 2019. szeptember 7-én tartja egyik fontos nemzetközi rendezvényét a IV. Paksi Puliszkafesztivált. E napon az Erdélyből elszármazottak, akik Magyarország különböző részeiről érkeznek, bemutatják puliszka készítő tudásukat. A résztvevő közönség mindegyik puliszka ételt megkóstolhatja. Biztosan lesz olyan, melynek a receptjét haza fogják vinni, és attól kezdve bővülhet az otthoni szakácstudomány. Ez az a nap, amikor otthon nem kell főzni, mert a rendezvényen a kóstolón kívül további jellegzetes ételkülönlegesség is megvásárolható és elfogyasztható finom erdélyi itókák kíséretében. Erdélyi vendégek színpadi összeállításokkal kedveskednek majd, ahol a hazai előadókkal együtt mindenki arra törekszik, hogy egy kis erdélyi hangulatot teremtsen a paksi és vidéki közönségnek.

Kulturális programok

Interaktív gyermekműsorok, kézműves foglalkozások, állatsimogató, székelyföldi tudáspróba – családi vetélkedő, erdélyi és honi néptánccsoportok színpadi produkciói (néptánc, népdal), Szaggató zenekar – táncház, koncert, népdaltanítás gyermekeknek, valamint László Attila koncertje.

Kulináris programok

A rendezvény ideje alatt hagyományos és új felfogásban készült puliszkaételek kóstolására van lehetőség. Székely kézműves termékek kerülnek bemutatásra. A Csíki sörstand teljes kínálattal várja a látogatókat. Ezen kívül kapható lesz miccs, flekken, erdélyi kürtőskalács, pálinka, erdélyi kézműves termékek (zakuszka, vineta, áfonyalekvár, stb.), hargitai bioméz és biobor is.

Részletek: https://www.facebook.com/events/2393664824211582/

„egy falat puliszka, egy falat Erdély”

Szervező:
Erdélyi Magyarok Tolna Megyei Közhasznú Egyesülete
Telefon: 0620/223-32-41
Web: www.emte.hu
Facebook: www.facebook.com/emte.hu
E-mail: bandi.imre@gmail.com

A bejegyzés alapja: https://www.facebook.com/events/229009841235659/

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

XIV. Fonyódi Kolbászfesztivál 2024

XIV. Fonyódi Kolbászfesztivál 2024 Szeretettel meghívjuk önt és kedves családját, barátait az immár 14. alkalommal megrendezésre kerülő Fon...

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .