Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

IV. Paksi puliszkafesztivál 2019

IV. Paksi puliszkafesztivál 2019

Negyedik alkalommal lesz puliszkafesztivál Pakson! A hagyományőrző rendezvény keretében lesz népzene, néptánc, családi vetélkedő, előadás, koncert, táncház és népi játszótér is. Lehet kóstolni a hagyományos székely puliszkát, és kapható lesz többek között Csíki sör, miccs, köményes pálinka, zakuszka és kenyérlángos is a IV. Paksi Puliszkafesztiválon.

A puliszkafesztivál időpontja: 2019. szeptember 7. szombat 10.00-tól

A puliszkafesztivál helyszíne: Tolna megye, Paks, Csengey park (Gagarin u. 2), 7030 Paks , Csengey Dénes Kulturális Központ mellett

A IV. Paksi puliszkafesztivál 2019 programja

Örömmel hirdetjük, hogy idén is megszervezzük egyesületünk éves rendezvényei közül a legkedvesebbet, a Puliszka Fesztivált. Idén már negyedik alkalommal kezdtünk bele a szervezésbe, de első alkalommal kínálunk részvételi lehetőséget a Bukovinai Székelyek Országos Szövetsége teljes tagságának.

Az Erdélyi Magyarok Tolna Megyei Egyesülete 2019. szeptember 7-én tartja egyik fontos nemzetközi rendezvényét a IV. Paksi Puliszkafesztivált. E napon az Erdélyből elszármazottak, akik Magyarország különböző részeiről érkeznek, bemutatják puliszka készítő tudásukat. A résztvevő közönség mindegyik puliszka ételt megkóstolhatja. Biztosan lesz olyan, melynek a receptjét haza fogják vinni, és attól kezdve bővülhet az otthoni szakácstudomány. Ez az a nap, amikor otthon nem kell főzni, mert a rendezvényen a kóstolón kívül további jellegzetes ételkülönlegesség is megvásárolható és elfogyasztható finom erdélyi itókák kíséretében. Erdélyi vendégek színpadi összeállításokkal kedveskednek majd, ahol a hazai előadókkal együtt mindenki arra törekszik, hogy egy kis erdélyi hangulatot teremtsen a paksi és vidéki közönségnek.

Kulturális programok

Interaktív gyermekműsorok, kézműves foglalkozások, állatsimogató, székelyföldi tudáspróba – családi vetélkedő, erdélyi és honi néptánccsoportok színpadi produkciói (néptánc, népdal), Szaggató zenekar – táncház, koncert, népdaltanítás gyermekeknek, valamint László Attila koncertje.

Kulináris programok

A rendezvény ideje alatt hagyományos és új felfogásban készült puliszkaételek kóstolására van lehetőség. Székely kézműves termékek kerülnek bemutatásra. A Csíki sörstand teljes kínálattal várja a látogatókat. Ezen kívül kapható lesz miccs, flekken, erdélyi kürtőskalács, pálinka, erdélyi kézműves termékek (zakuszka, vineta, áfonyalekvár, stb.), hargitai bioméz és biobor is.

Részletek: https://www.facebook.com/events/2393664824211582/

„egy falat puliszka, egy falat Erdély”

Szervező:
Erdélyi Magyarok Tolna Megyei Közhasznú Egyesülete
Telefon: 0620/223-32-41
Web: www.emte.hu
Facebook: www.facebook.com/emte.hu
E-mail: bandi.imre@gmail.com

A bejegyzés alapja: https://www.facebook.com/events/229009841235659/

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

Húsvét a Pusztai Állatparkban 2023

Húsvét a Pusztai Állatparkban 2023 Húsvét a Pusztai Állatparkban 2023-ban is. Köszöntse a TAVASZ-t, ünnepelje a Húsvétot a pusztában! A hú...

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .