Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

I. Nyírségi Disznótoros Fesztivál XVII. Nemzetközi Böllérverseny 2018

I. Nyírségi Disznótoros Fesztivál XVII. Nemzetközi Böllérverseny 2018

2018. február 17-én szombaton a Sóstói Múzeumfaluban. Hamisítatlan disznóvágás, hurka-kolbász, evés-ivás, dínomdánom, DJ Vass – retró zene! Nyíregyházán a első, de összességében immáron a XVII. Nemzetközi Böllérversenyt tartjuk február 17-én a Sóstói Múzeumfaluban.

A böllérfesztivál időpontja: 2018. február 17., szombat, 7:00–18:00

A böllérfesztivál helyszíne: Szabolcs-Szatmár-Bereg megye megye, Nyíregyháza, Sóstói Múzeumfalu, 4431, Nyíregyháza – Sóstó Tölgyes utca 1.

Az I. Nyírségi Disznótoros Fesztivál XVII. Nemzetközi Böllérverseny 2018 programja

06:30 Disznóvágás

08:30 Csapatok bemutatása Színpadi program: ÉRPATAKI ASSZONYKÓRUS – IGRICE NÉPTÁNCEGYÜTTES

10:00 Megnyitó: KARMAPIRIN

12:30 Pálinkaverseny eredményhirdetése

14:00 Koncertek: FIRKIN,  PUSKÁS JUCUS ÉS DJ SZATMÁRI , JANICSÁK ISTVÁN (Zizi Labor)

15:00 Böllérverseny-kolbásztöltő verseny eredményhirdetése , Koncertek: KACZOR FERI , MAGYAR RÓZSA , KÉT ZSIVÁNY

18.00 FOLKFUSION BAND

Első ízben ad otthont a sóstói skanzen a Nyírségi Disznótoros Fesztiválnak, ami egyúttal a XVII. Nemzetközi Böllérverseny is. Már reggel fél hétkor kezdődik a program, tíz órakor pedig nyit az újlétai magtár színpada, amit pecsenyesütők és napkori hagyományőrzők vesznek körül. A finom falatok és nemes nedűk sűrűjében fellép az Érpataki Asszonykórus, az Igrice Néptáncegyüttes, a Karmapirin, a Firkin, Puskás Jucus és dj. Szatmári, Janicsák István, Kaczor Feri, Magyar Rózsa, a Két Zsivány és a Folkfusion Band.

A belépőjegy és a kóstolójegy is 500 forintba kerül majd. Senki nem marad éhen, hiszen a megmérettetésre jelentkező csapatok nemcsak vágási, húsfeldolgozási és szakács ismereteiket mérik össze; egy-egy csapatnak minimum 200 adag ételt kell kóstolásra elkészítenie! Február 16-án többek között hurkát, kolbászt, toros káposztát kóstolhatnak az érdeklődők, akik különböző perzselési technikákat is megismerhetnek. A fesztiválon zenés-táncos produkciók is lesznek!

 

A bejegyzés alapja: https://www.nyiregyhaza.hu/megerkeztek-a-ii.-nyirsegi-disznotoros-fesztival-reszletei-a-fellepok-nevsora-is-2019-01-25

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

Egy TÖKéletes hétvége a Szerelemvölgyben 2020

Egy TÖKéletes hétvége a Szerelemvölgyben 2020 Egy TÖKéletes hétvége a Szerelemvölgyben a Bálint Borárium környezetében 2020. OKTÓBER 17-18....

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.