Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

VII. Tirpák Fesztivál 2019

VII. Tirpák Fesztivál 2019

Tirpák Fesztivál és Pálinka Nap 2019-ben is. A főzőverseny része a fesztiválnaknak, amelyet immár hetedik alkalommal rendeznek meg Nyíregyházán szeptember 21-22-én. Hagyományos ételek – sztrapacska, lapcsánka, töltött káposzta – mellett elkészítik nagymama csülkös bablevesét.

A fesztivál időpontja: 2019. szeptember 21-22.

A fesztivál helyszíne: Szabolcs-Szatmár-Bereg megye megye, Nyíregyháza, Kossuth tér

A VII. Tirpák Fesztivál 2019 programja

2019. szeptember 21, szombat

10:00 Népi ízek találkozója

11:00 Főző Show – Ihos József humoristával és Vajtó László gasztro-műsorvezetővel

13:00 Szívtiproll

16:30 Folkfusion Band

19:30 TNT koncert

2019. szeptember 22, vasárnap

10:00 IV. Nyíregyházi Bogrács és Grillbajnokság

10:30 Mentha Projekt

13:00 Karmapirin

15:00 – 18:00 Fásy mulató

 

A Tirpák Fesztivál ismertetése

Ha szeptember, akkor Tirpák Fesztivál Nyíregyházán. Immár 7. alkalommal megrendezésre kerül a népszerű gasztronómiai program, melynek negyedszer társrendezvénye a IV. Nyíregyházi Bogrács- és Grillbajnokság.
Szeptember 21-22-én, szombaton és vasárnap megrendezésre kerül a hagyományos Tirpák Fesztivált a Kossuth téren. A részvevő, közel 60 csapat a két nap alatt közel húszezer adag étellel készül, kóstolójegy ellenében bárki megízlelheti ezeket. Szombaton a „szakma” vasárnap pedig az amatőr főzőcsapatok gondoskodnak arról, hogy senki ne maradjon éhen, a vendégek több tucat étel közül válogathassanak. A két napon összesen 20 ezer adag étel készül. A rendezvény elsődleges célja a hagyományőrzés.

Az étlapról: lapcsánka minden mennyiségben, sztrapacska, hagymás, ropogós csülök, töltött káposzta, hagymás vér, törtpaszuly, birkapörkölt, nyírségi gombócleves, puliszka, káposztás és tökös-mákos rétes, csőröge, és még sok-sok finomság.

A színpadon egész nap fergeteges program várja a nagyközönséget!
Többek között szombaton este fél nyolctól a TNT ad élő koncertet. Vasárnap pedig délután három órától, hat óráig a FÁSY MULATÓ.

Szombaton a szakma, vasárnap az amatőr főzőcsapatok készítik a hagyományos tirpák ételeket és mérik össze tudásukat. A szabolcsi alma, a szatmári szilva és az újfehértői meggypálinka megkóstolására is lehetőség nyílik. A színpadon egész nap színes programok várják a közönséget.

A hagyományos tirpák ételeket ma már egyre kevesebben ismerik, éppen ezért jó, hogy nagyon sok emberhez eljutottak a finom falatok. A rendezvényünkre látogatók biztosan találkoztak pucókával, a tengeri darával töltött káposztával vagy a porlós tésztával. A 2 napos rendezvényen megtalálhatóak voltak az ország más pontjáról érkező kiállítók és főzőcsapatok is

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

 

A bejegyzés alapja: https://www.facebook.com/events/421917515126770/

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

XIV. Fonyódi Kolbászfesztivál 2024

XIV. Fonyódi Kolbászfesztivál 2024 Szeretettel meghívjuk önt és kedves családját, barátait az immár 14. alkalommal megrendezésre kerülő Fon...

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.