Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

XVI. Szatmár-Beregi Szilvanap 2019

XVI. Szatmár-Beregi Szilvanap 2019

Minden évben szeptember végén rendezik meg Tarpán a világhírű szatmári szilva és egyéb zamatos tájjellegű gyümölcspárlatok, no meg a szilvából készült ételek hagyományőrző fesztiválját, a Szatmár-Beregi Szilvanapokat.

A szilva nap időpontja: 2019. szeptember 27-28.

A szilva nap helyszíne: Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tarpa

A XVI. Szatmár-Beregi Szilvanap 2019 programja

Minden évben szeptember végén rendezzük meg Tarpán a világhírű szatmári szilva és egyéb zamatos tájjellegű gyümölcspárlatok, no meg a szilvából készült ételek hagyományőrző fesztiválját, a Szatmár-Beregi Szilvanapokat.

Az első napon szakmai program lesz, ahol a Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend tagjai értékelik a pálinkák versenyére nevezett italokat: szilva-, alma- és egyéb gyümölcskategóriákban.
Szombaton, a közönségnapon (10-18 óráig) már a rendezvényre látogatók is megkóstolhatják a legjobb pálinkákat a művelődési ház kertjében, ahol szilvalekvár mellett tájjellegű szilvás ételeket is főznek a vendégeknek rézüstben. A szilvalekvárhoz házi kenyeret sütnek – a helyszínen felállított látvány kemencében – bemutatva annak minden folyamatát.
Mindemellett lesz még:

  • népművészeti csoportok fellépése
  • kézművesek, népi mesterségek utcája
  • termékbemutatók, vásárok tájjellegű termékekből
  • lovasbemutató, íjászat
  • esti zenés mulatság

A műsor fénypontja az Új Pálinka Ünnepe, amely a hagyományőrző Lovagrend ünnepélyes felvonulása és ceremóniája, mely az új pálinkák minősítéséből, a pálinka verseny díjátadásából, az elismerő oklevél átnyújtásából, illetve az új lovag avatásából áll.

Magán és Bérfőzött Párlatok Versenye Tarpa, 2019. szeptember 28.

A verseny kiírója: a Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend Egyesület
A verseny helyszíne: A Lovagrend székháza
4931 Tarpa Rákóczi u. 67.

A verseny célja: a pálinka, mint hungarikum hírnevének további erősítése, az párlatok minőségének javítása, a párlat készítök eredményei számára nyilvánosság biztosítása, a pálinka fogyasztási kultúrájának javítása.

Eredményhirdetés: A megyei párlatverseny végeredményét 2019. szeptember 28-án, szombaton Tarpán a Művelődési Ház parkjában, 14 órakor kezdődő Új Pálinka Ünnepén hirdeti ki a Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend Egyesület, amely a díjakról is gondoskodik.

 

A bejegyzés alapja: http://www.szatmaripalinka.hu/lovagrend-rendezvenyei/szilvanap-uj-palinka-unnepe.html

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

XIII. Fishing on Orfű 2020

XIII. Fishing on Orfű 2020 Fishing on Orfű 2020 Eljött az idő, hogy bejelentsük: a júniusi Fishinget - a kialakult járványügyi helyzet súly...

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .