Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

XVI. Szatmár-Beregi Szilvanap 2019

XVI. Szatmár-Beregi Szilvanap 2019

Minden évben szeptember végén rendezik meg Tarpán a világhírű szatmári szilva és egyéb zamatos tájjellegű gyümölcspárlatok, no meg a szilvából készült ételek hagyományőrző fesztiválját, a Szatmár-Beregi Szilvanapokat.

A szilva nap időpontja: 2019. szeptember 27-28.

A szilva nap helyszíne: Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tarpa

A XVI. Szatmár-Beregi Szilvanap 2019 programja

Minden évben szeptember végén rendezzük meg Tarpán a világhírű szatmári szilva és egyéb zamatos tájjellegű gyümölcspárlatok, no meg a szilvából készült ételek hagyományőrző fesztiválját, a Szatmár-Beregi Szilvanapokat.

Az első napon szakmai program lesz, ahol a Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend tagjai értékelik a pálinkák versenyére nevezett italokat: szilva-, alma- és egyéb gyümölcskategóriákban.
Szombaton, a közönségnapon (10-18 óráig) már a rendezvényre látogatók is megkóstolhatják a legjobb pálinkákat a művelődési ház kertjében, ahol szilvalekvár mellett tájjellegű szilvás ételeket is főznek a vendégeknek rézüstben. A szilvalekvárhoz házi kenyeret sütnek – a helyszínen felállított látvány kemencében – bemutatva annak minden folyamatát.
Mindemellett lesz még:

  • népművészeti csoportok fellépése
  • kézművesek, népi mesterségek utcája
  • termékbemutatók, vásárok tájjellegű termékekből
  • lovasbemutató, íjászat
  • esti zenés mulatság

A műsor fénypontja az Új Pálinka Ünnepe, amely a hagyományőrző Lovagrend ünnepélyes felvonulása és ceremóniája, mely az új pálinkák minősítéséből, a pálinka verseny díjátadásából, az elismerő oklevél átnyújtásából, illetve az új lovag avatásából áll.

Magán és Bérfőzött Párlatok Versenye Tarpa, 2019. szeptember 28.

A verseny kiírója: a Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend Egyesület
A verseny helyszíne: A Lovagrend székháza
4931 Tarpa Rákóczi u. 67.

A verseny célja: a pálinka, mint hungarikum hírnevének további erősítése, az párlatok minőségének javítása, a párlat készítök eredményei számára nyilvánosság biztosítása, a pálinka fogyasztási kultúrájának javítása.

Eredményhirdetés: A megyei párlatverseny végeredményét 2019. szeptember 28-án, szombaton Tarpán a Művelődési Ház parkjában, 14 órakor kezdődő Új Pálinka Ünnepén hirdeti ki a Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend Egyesület, amely a díjakról is gondoskodik.

 

A bejegyzés alapja: http://www.szatmaripalinka.hu/lovagrend-rendezvenyei/szilvanap-uj-palinka-unnepe.html

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

Böllér Show és I. Ásotthalmi kolbásztöltő és sütő verseny 2020

Böllér Show és I. Ásotthalmi kolbásztöltő és sütő verseny 2020 Böllér Show és I. Ásotthalmi kolbásztöltő és sütő verseny 2020. Szeretettel ...

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..