Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

II. Csákberényi Rétesfesztivál 2013 április 27

II. Csákberényi Rétesfesztivál 2013

A rétesfesztivál időpontja: 2013 április 27

A rétesfesztivál helyszíne: Fejér megye, Csákberény

A II. Csákberényi Rétesfesztivál 2013 programja

09.00-14.00. Rétes fesztivál megnyitó: Csákberény művelődési ház nagyterem
Rétes zsűri – kisterem
Pálinkaverseny – alapítványi terem
14.00. Pálinkaverseny eredményhirdetés
14.30. Rétes fesztivál eredményhirdetés
15.30 Csákberényi táncosok bemutatója
16.30 Májusfaállítás
17.30 Tárkány Művek koncert
19.00 Tábortűz
20.00 Loyd Egylet – Győr : Igazi bál, ahol minden korosztály jól érzi magát
belépő: 500 Ft.
Egész nap: Gyerekprogramok, alkotóház
Kézművesek, Fejér megyei termelők
„Rétesteszt” felsős általános iskolásoknak és középiskolásoknak

Versenykiírás:
A verseny időpontja. 2013. április 27. szombat.
A verseny célja a rétes készítés ötszáz éves magyarországi hagyományainak bemutatása és
megőrzése.
A versenyző csapatoknak a rétes készítés minden munkafázisát a helyszínen kell bemutatniuk.
A versenyre 5 fős csapatok nevezhetnek. Maximum 10 csapat nevezésére van lehetőség.
A nevezéseket a retes@csakbereny.hu e-mail címre kell elküldeni. (csapat neve, tagok nevei,
elérhetőség)
A csapatoknak minimum 3 kg lisztből kell rétest készíteni.
A verseny helyszíne: Csákberény művelődési ház
A rendezők által biztosított eszközök:
Székek:         4db / csapat
Asztalok:      2db / csapat
5 csapatonként egy 3 égőfejes gáztűzhely
Ipari elektromos sütő
Minden csapatnak legalább egy, a kijelölt sütőbe illő sütőlemez
Ivóvíz
Alapanyagról és felszerelésről a csapatoknak kell gondoskodni!
Terítő, dagasztó edény, liszt, töltelék anyagok, kések, vágódeszka, cukor, porcukor, zsír, olaj,
egyéb edények, stb.
Kérjük a csapatokat, hogy alaposan készüljenek fel az eszközökkel, mert a helyszínen már
nem lesz módunk pótolni a hiányzó anyagokat!
A helyszín berendezése szerint a csapatok helyét sorsolással jelöljük ki.
Kizárólag a helyszíni segítők illetékesek a következőkben:
A sütés a készítés sorrendjében, a sütésfelügyelő vezetésével történik:
A versenyművek kisütését a helyszínen, ipari elektromos sütőben végezzük szakképzett
segítőkkel.
A rétesek értékelése három kategóriában történik:
1. Hagyományos ízesítésű édes rétesek
2. Hagyományos ízesítésű sós rétesek
3. Különleges rétesek
Kategóriánként 1. -, 2. -, 3.-díj kerül kiosztásra.
A díjakhoz a rendezvény szponzorai által felajánlott ajándékok kapcsolódhatnak.
A kész réteseket a zsűri elé az alábbiak szerint kérjük feltálalni:
Hagyományos rétes kategóriák: egy-két szelet kisült rétes az alapvető íz hatást nem
befolyásoló, minimális mennyiségű kiegészítő felhasználásával feltálalva. (pl.: porcukor)
Öntetes rétes csak a különlegesség kategóriában elfogadható.
Különlegesség esetén bármilyen kiegészítő megengedett.
A versenyző csapatoknak szigorúan tilos:
– Bármely előre elkészített alapanyag használata, pl. előre elkészített tészta, vagy töltelék.
– Ételszínezék használata.
Kóstolójegy, kaució:
A látogatóknak lehetőségük lesz kóstolójegy vásárlására 250 Ft/jegy áron. A kóstolójegy egy
10 cm-es szelet rétesre beváltható.
A csapatoknak sütőtálca átvételekor 5.000 Ft kauciót kell letenni, melyet a verseny végén
visszakapnak a sütőtálcák és 50 db beváltott kóstolójegy ellenében.

A bejegyzés alapja: http://www.csakvar.hu/

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.