Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

III. Dögei Hagyományőrző Krumplifesztivál 2013

III. Dögei Hagyományőrző Krumplifesztivál 2013

A fesztivál időpontja: 2013 augusztus 16-17

A fesztivál helyszíne: Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Döge

A III. Dögei Hagyományőrző Krumplifesztivál 2013 programja

2013 augusztus 16

17:00-22:30 Kispályás labdarúgó bajnokság

20:00-00:00 III. Dögei Autós és Motoros találkozó – Éjszakai autó szépségverseny

20:00-01:00 Disco, Észjakai fürdőzés

2013 augusztus 17

08:30-14:00 Főzőverseny

10.00-14:00 Pálinkaverseny

10.00-12.00 Játszóház, Sportegyesületek bemutatói: íjászat, jurta állítás, makett kiállítás, kung-fu, Karate bemutató

12.45-13:15 Romwalter Duó műsora

18.30-19.30 Majka és Curtis

21.00-03.00 Utcabál, Disco

 

Döge – Nagy az érdeklődés a III. Dögei Hagyományőrző Krumplifesztivál rendezvényei iránt.
Az elmúlt évek sikerein felbuzdulva az idén augusztus 16-án és 17-én kerül sor a III. Dögei Krumplifesztiválra. A pénteki „ bemelegítő napon” zajlanak majd a kispályásfoci-elődöntők, megkezdődik a az autós és motoros-találkozó, amely éjszakai autós szépségversennyel, diszkóval és éjjeli fürdőzéssel zárul az uszoda területén. Szombaton aztán elindul az igazi kavalkád. Reggel 6-kor zenés ébresztővel köszönti a lakosságot a Dögei Nők Egyesülete. Több mint 20 főzősátorban készülnek majd a hagyományos és a modern dögei krumplis és húsos ételkülönlegességek. Ezzel közel egyidőben megkezdődnek a gumiborítású kispályán a foci döntők, majd kezdetét veszi a pálinkaverseny. A gyerekek reggeltől délutánig sok kreativitást fejlesztő játékkal szórakozhatnak, de a fő hangsúlyt a környezettudatos magatartás fejlesztésére helyezik a szervezők. A játszóházban, a kerékpáros ügyességi versenyekben és a gyermekzenei programokban igen sok érdeklődő részvételére számítanak.

Igazi jurta mellett lesz íjászbemutató, keleti harcművészeti előadás, interaktív öko-társasjáték a szülőkkel bárki számára. Délután fél 4-kor a Zöld Mintahivatal kulturális programokkal színesített átadó ünnepségét rendezik, amit a testvértelepülési megállapodás aláírása követ. Ezután veszi kezdetét a debreceni TRIÁL Klub kerékpáros akrobata bemutatója, majd Angyal Zoltán világbajnok streetfighter show-ja. Majka és Curtis mint sztárvendégek lépnek a színpadra, melyet tombolasorsolás, utcabál illetve kamionos diszkó követ hajnalig. A fődíj egy vadonatúj robogó!

Az idén újra kiosztják a „Gondozott haszonkert”, a „Virágos pihenőkert-virágos udvar”, illetve a „Környezettudatos zöld udvar”-díjat. Új színfolt lesz a krumplifesztiválon a helyi termékek utcája, ahol a kis és nagytermelők adnak ízelítőt szorgalmas munkájuk eredményiből, a sokféle mezőgazdasági termék legszebbikét kiállítva. A programra ellátogatók ingyenesen vehetik igénybe egész nap az uszoda medencéit.

A bejegyzés alapja: A plakát, https://szon.hu/kozelet/helyi-kozelet/ketnapos-kavalkad-a-dogei-krumplifesztivalon-3049051/

 

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

XL. Őrségi Vásár 2022

XL. Őrségi Vásár 2022 Az Őrségi Vásár idén is szélesre tárja képzeletbeli kapuit mindenki előtt. Kedves Vendégünk! Lépj be hát újra rajta, ...

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.