Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

X. Szegedi Toros és Pálinkafesztivál 2019

X. Szegedi Toros és Pálinkafesztivál 2019

Tizedik alkalommal ad otthont Szeged szíve, a Széchenyi tér a Toros Pálinkafesztiválnak, amely 2009-es születésétől fogva a városi fesztiválszezon nyitóakkordja. 2019. a Disznó évébe lépve jubilál 10. alkalommal a Toros Pálinkafesztivál március 14-17. között!

A Szegedi Toros és Pálinkafesztivál időpontja: 2019. március 14-17.

A Szegedi Toros és Pálinkafesztivál helyszíne: Csongrád megye, Szeged, Széchenyi tér

A X. Szegedi Toros és Pálinkafesztivál 2019 programja, bemutatása

Tizedik alkalommal ad otthont Szeged szíve, a Széchenyi tér a Toros Pálinkafesztiválnak, amely 2009-es születésétől fogva a városi fesztiválszezon nyitóakkordja. A hazai húsipari kistermelők, pálinkafőzdék és kézműves gasztronómiai különlegességek legjava lesz jelen a fesztiválon. Valamikor a fesztivál születésének idején robbant ki a hazai gasztroforradalom, melynek eredményeképpen ma már a városlakók is ismerik és keresik a magyar vidék hagyományos, kézműves gasztronómiai termékeit, kedvelik és áldoznak a minőségre. Erre az igényre reflektál a Toros Pálinkafesztivál, ami a gasztrokultúra fejlődésével párhuzamosan válhatott évről-évre egyre nagyobb – kiállítói és látogatói – létszámú eseménnyé. A kulináris repertoár szélesedése, a növekvő látogatószám tette lehetővé azt is, hogy napjainkra a rendezvény kulturális műsorkínálata is felnőtt a város meghatározó fesztiváljaihoz.

Hamarosan mindent közzétesszük, érdemes követni az eseményt! Tartsatok velünk! 😉

Hagyományőrző Böllérverseny idén is.

Március 16-án ismét összecsapnak a csapatok és mérik össze tudásukat a Böllérkupáért. Finom ízekkel, pálinkás malacsiratással és igazi falusi hangulattal várunk mindenkit!

Nemzeti Ünnep

„Talpra Magyar, hí a haza! Itt az idő, most vagy soha!”

Március 15. jegyében plakátversenyt hirdetünk az általános iskolás osztályok körében, aminek a témája az 1848/49-es szabadságharc.

Két kategóriában (alsó- és felső tagozat) a legkreatívabb osztály nyerheti el a szervező cég által felajánlott, egy-egy 30.000 Ft-os osztálykirándulási hozzájárulást.

További információ és jelentkezés: office@tiszaexpo.hu

Epermester Pincészet

Újra a Széchényi téren az Epermester Pincészet…!

…Forralt epebort, kisüsti ágyas földieper pálinkát, és a híres-neves Tahitótfalui Eperborokat is hozunk…!

…Gyertek sokan, mert a Tahitótfalui Eperbor ÖSSZEHOZ…!

Motoros találkozó

Különleges motorok találkozója a Toros Pálinkafesztivál zárónapján, március 17-én a Széchenyi tér Városháza előtti részén.

Trike-ok, épített és oldalkocsis motorkülönlegességek érkeznek hozzánk az országból. További részletek a későbbiekben, információ és csatlakozási lehetőség: office@tiszaexpo.hu

 

 

Minden nap:

  • állatsimogató tradicionális magyar állatfajtákkal
  • Szégyelld magad! Már megint rossz voltál! – kukoricán térdepelő sarok

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!

 

A bejegyzés alapja: http://www.torosfesztival.hu/v-szegedi-toros-es-palinkafesztival/

 

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

XIV. Fonyódi Kolbászfesztivál 2024

XIV. Fonyódi Kolbászfesztivál 2024 Szeretettel meghívjuk önt és kedves családját, barátait az immár 14. alkalommal megrendezésre kerülő Fon...

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.