Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

IX. Avasi Borangolás 2020

IX. Avasi Borangolás 2020

Avasi Borangolás 2020. Kilencedik alkalommal kelti életre a miskolci történelmi avasi pincesort az ország legkülönlegesebb adottságú borgasztronómiai fesztiválja, az Avasi Borangolás.

A borfesztivál időpontja: 2020. május 14-16, 15:00-23:59

A borfesztivál helyszíne: Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Miskolc, Avasi Pincesor

A IX. Avasi Borangolás 2020 programja, ismertetése

A Miskolc belvárosában, a sétáló utcától pár perc járásra található Avas hegyoldal patinás pincesorai és hangulatos utcái ismét kiváló helyszíne lesz baráti összejöveteleknek, minőségi bor- és gasztronómiai élmények megélésének és a történelmi avasi pincesorok helyi értékei felfedezésének.

A különleges helyszíneken számos műfaj felvonultatása mind a zenei, mind a kiegészítő programokat illetően több napos szórakozást biztosít majd fiataloknak, felnőtteknek és családosoknak egyaránt.

A rendezvény első napja ismét szakmai nap lesz, ahol borászok és szakértők tartanak előadásokat, bemutatókat.

Pénteken és szombaton a már megszokott módon az avasi pincesor teljes területén, a Kisavastól a Nagyavasig nyitnak a pincék és borházak, helyi gazdák és országosan ismert borászok kínálatával.

Az ételekről neves helyi vendéglők gondoskodnak majd, akik ismert magyar séfekkel együtt gasztro workshopok keretén belül idézik fel Miskolc város múltjának emlékezetes és nevezetes, vagy éppen már elfeledett ízeit.
A zenei programokat kereső borangolók számos színpad ingyenes koncertjei közül válogathatnak, de lesznek pódiumbeszélgetések, előadások, a gyerekeket pedig több ponton is gyerekprogramok várják majd.
A látogatók a hangulatos avasi pincesorokon borospohárral a kezükben, térkép segítségével kedvükre borangolhatnak.

További információkért és a részletes programért figyeld facebook oldalunkat!

A RENDEZVÉNY INGYENES.

 

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

XIV. Fonyódi Kolbászfesztivál 2024

XIV. Fonyódi Kolbászfesztivál 2024 Szeretettel meghívjuk önt és kedves családját, barátait az immár 14. alkalommal megrendezésre kerülő Fon...

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.