Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

V. Furmint Február 2022

V. Furmint Február 2022

Hamarosan újra Furmint Február Tokajban szerveződik a város legelegánsabb sétáló kóstolója, melyre 2022-ban is legalább félszáz borászt várunk kiváló furmintjaikkal.

A borfesztivál időpontja: 2022. február 26., szombat, 17:00–23:00

A borfesztivál helyszíne: Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Tokaj

A V. Furmint Február 2022 programja, ismertetése

A jegy feljogosítja a birtokosát a Tokajban 2022 február 26.-án megrendezésre kerülő Furmint Februári borkóstoló 16 tételének végig kóstolására.

Februárban a furminté a főszerep. Bár ez az év legrövidebb hónapja, de ennél koncentráltabban nem is lehetne ezt a nagy kedvencet ünnepelni. A furmintnak már nemzetközi napja is van, február 1-je, melynek célja, hogy minden szem erre a szőlőfajtára és a belőle készült borokra szegeződjön. A Furmint Február során az egész ország, sőt néhány határon túli étterem és borkereskedés is ezt a szőlőfajtát állítja a középpontba. Az egész hónapon át tartó rendezvénysorozat csúcspontja a Furmint Február Nagy Kóstoló, amelyen többtucat furmint mutatja meg magát szerte az országból.

Néhány borászat a 2022-es Furmint Február kiállítóiból

Erzsébet-pince

Tokaj hétszőlő

Paulay Borház

Hímesudvar

Dobogó Pincészet

Benkő Borház

Péter Pince

Pinceköz Borszáta

 

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

XL. Őrségi Vásár 2022

XL. Őrségi Vásár 2022 Az Őrségi Vásár idén is szélesre tárja képzeletbeli kapuit mindenki előtt. Kedves Vendégünk! Lépj be hát újra rajta, ...

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.