Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

V. Nemzetközi Természetfilm Fesztivál 2019

V. Nemzetközi Természetfilm Fesztivál 2019

A Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllő 2015-ben került először megrendezésre, és mára a régió, sőt az ország egyik legnagyobb filmes, természet- és környezetvédelmi tematikus rendezvénye lett.

A természetfilm fesztivál időpontja: 2019. május 24-26.

A természetfilm fesztivál helyszíne: Pest megye, Gödöllő, Gödöllői Királyi Kastély

Az V. Nemzetközi Természetfilm Fesztivál 2019 programja

A Fesztivál és annak kísérő rendezvényei egy sikeres, komplex programmá nőtték ki magukat, amiben a hangsúlyok eltolódtak 2019-re. Már nemcsak egy Nemzetközi Filmszemle kerül megrendezésre Gödöllőn május 24-26. között, hanem egy Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál, amelynek mottója:

Természet- és környezetvédelem a művészetek és a játék erejével.

A természet- és környezetvédelem hatékonysága mára civilizációnk fennmaradásának alapja. A Fesztivál célja, hogy ráirányítsa erre a figyelmet, továbbá, hogy az Ember és a Természet Fesztiválját megalkossa!

Nagyon fontos eredménye a Fesztiválnak, hogy minden művészeti ágat megszólít pályázataival. A profi, amatőr művészek és a fiatalok bevonásával minden évben friss alkotásokat generál, amelyek a mindennapjainkról, a minket körülvevő világról szólnak, bemutatva, felhasználva annak újrahasznosítható, környezettudatos elemeit.

2019. év kiemelt témája „A VÍZ”!

A Fesztivál vázát a Filmszemlék és a Természet- és környezetvédelmi vásár adja. 

Már hagyományosan 6 helyszínen kerülnek vetítésre a Filmszemlék filmjei, amelyek között kiemelt helyszíne lesz a természetfilmeknek, animációs filmeknek és a dokumentumfilmeknek. A Fesztivál lehetőséget ad a család minden tagjának, hogy korosztályának és érdeklődésének megfelelő szórakozzon, filmeket nézzen, majd pihenésként a vásárban kikapcsolódhasson, ahol szakmai partnereink bemutatóit, játszóházait találják. A Fesztivál és a kísérőrendezvényei ingyenesen látogathatók.

A Fesztivált művészeti produkciók, kiállítások színesítik: Máté Bence szabadtéri fotókiállítása, a „Varázslatos Magyarország”, az „Ember és Természet” diák fotósok, valamint a Térségi fotósok kiállítása, a „Trash Art Magyarország 2019” szoborpark és esténként a „Jam for Nature” és meghívott előadók koncertjei.

Az idei év nagy újdonságai: Fesztivál vízesés, Pet-race, Vidék-kalandozás az érzékeinkkel, Alsópark növényei, állatai-szellemi és ügyességi pálya gyerekeknek, kreatív játszótér, környezetismereti szabaduló szobák és még sorolhatnánk….

Esténként különleges élményben lesz része annak, aki kilátogat az Alsóparkba, mert a koncertek után egy óriási Led-falon nézhet kiemelkedő természetfilmeket szabadtéren.

Írjátok be a naptáratokba:

2019. május 24-26. az Ember és a Természet Fesztiválja Gödöllőn!

Természet- és Környezetvédelmi Fesztiválunk fővédnöke Áder János, hazánk köztársasági elnöke. Köszönjük a támogatását!

Üdvözlettel, a szervezők

Gödöllői gyermeknap 2019

Május 26-án, vasárnap 9 és 17 óra között – ebben az évben rendhagyó módon, a május 24-étől zajló Nemzetközi Természetfilm Fesztivál keretén belül – rendezik meg a Gödöllői gyermeknapot.

2019. május 26. 9:00-17:00 Gyereknap

A Gödöllői gyermeknap helyszíne: Gödöllő, Alsópark

Minden a jövőnkért, a gyerekeinkért: Nemzeti Parkjaink bemutatkozása, környezetvédelmi vásár, MME bemutató, játszóházak, szemléletformáló és családi programok. Előadók sátrában bemutatók a Magyar Mecentúra Program által támogatott filmekből.

 

 

 

A bejegyzés alapja: http://www.godollofilmfest.com

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

XIV. Fonyódi Kolbászfesztivál 2024

XIV. Fonyódi Kolbászfesztivál 2024 Szeretettel meghívjuk önt és kedves családját, barátait az immár 14. alkalommal megrendezésre kerülő Fon...

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.