Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

V. Nemzetközi Természetfilm Fesztivál 2019

V. Nemzetközi Természetfilm Fesztivál 2019

A Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllő 2015-ben került először megrendezésre, és mára a régió, sőt az ország egyik legnagyobb filmes, természet- és környezetvédelmi tematikus rendezvénye lett.

A természetfilm fesztivál időpontja: 2019. május 24-26.

A természetfilm fesztivál helyszíne: Pest megye, Gödöllő, Gödöllői Királyi Kastély

Az V. Nemzetközi Természetfilm Fesztivál 2019 programja

A Fesztivál és annak kísérő rendezvényei egy sikeres, komplex programmá nőtték ki magukat, amiben a hangsúlyok eltolódtak 2019-re. Már nemcsak egy Nemzetközi Filmszemle kerül megrendezésre Gödöllőn május 24-26. között, hanem egy Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál, amelynek mottója:

Természet- és környezetvédelem a művészetek és a játék erejével.

A természet- és környezetvédelem hatékonysága mára civilizációnk fennmaradásának alapja. A Fesztivál célja, hogy ráirányítsa erre a figyelmet, továbbá, hogy az Ember és a Természet Fesztiválját megalkossa!

Nagyon fontos eredménye a Fesztiválnak, hogy minden művészeti ágat megszólít pályázataival. A profi, amatőr művészek és a fiatalok bevonásával minden évben friss alkotásokat generál, amelyek a mindennapjainkról, a minket körülvevő világról szólnak, bemutatva, felhasználva annak újrahasznosítható, környezettudatos elemeit.

2019. év kiemelt témája „A VÍZ”!

A Fesztivál vázát a Filmszemlék és a Természet- és környezetvédelmi vásár adja. 

Már hagyományosan 6 helyszínen kerülnek vetítésre a Filmszemlék filmjei, amelyek között kiemelt helyszíne lesz a természetfilmeknek, animációs filmeknek és a dokumentumfilmeknek. A Fesztivál lehetőséget ad a család minden tagjának, hogy korosztályának és érdeklődésének megfelelő szórakozzon, filmeket nézzen, majd pihenésként a vásárban kikapcsolódhasson, ahol szakmai partnereink bemutatóit, játszóházait találják. A Fesztivál és a kísérőrendezvényei ingyenesen látogathatók.

A Fesztivált művészeti produkciók, kiállítások színesítik: Máté Bence szabadtéri fotókiállítása, a “Varázslatos Magyarország”, az “Ember és Természet” diák fotósok, valamint a Térségi fotósok kiállítása, a “Trash Art Magyarország 2019” szoborpark és esténként a “Jam for Nature” és meghívott előadók koncertjei.

Az idei év nagy újdonságai: Fesztivál vízesés, Pet-race, Vidék-kalandozás az érzékeinkkel, Alsópark növényei, állatai-szellemi és ügyességi pálya gyerekeknek, kreatív játszótér, környezetismereti szabaduló szobák és még sorolhatnánk….

Esténként különleges élményben lesz része annak, aki kilátogat az Alsóparkba, mert a koncertek után egy óriási Led-falon nézhet kiemelkedő természetfilmeket szabadtéren.

Írjátok be a naptáratokba:

2019. május 24-26. az Ember és a Természet Fesztiválja Gödöllőn!

Természet- és Környezetvédelmi Fesztiválunk fővédnöke Áder János, hazánk köztársasági elnöke. Köszönjük a támogatását!

Üdvözlettel, a szervezők

Gödöllői gyermeknap 2019

Május 26-án, vasárnap 9 és 17 óra között – ebben az évben rendhagyó módon, a május 24-étől zajló Nemzetközi Természetfilm Fesztivál keretén belül – rendezik meg a Gödöllői gyermeknapot.

2019. május 26. 9:00-17:00 Gyereknap

A Gödöllői gyermeknap helyszíne: Gödöllő, Alsópark

Minden a jövőnkért, a gyerekeinkért: Nemzeti Parkjaink bemutatkozása, környezetvédelmi vásár, MME bemutató, játszóházak, szemléletformáló és családi programok. Előadók sátrában bemutatók a Magyar Mecentúra Program által támogatott filmekből.

 

 

 

A bejegyzés alapja: http://www.godollofilmfest.com

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

XL. Őrségi Vásár 2022

XL. Őrségi Vásár 2022 Az Őrségi Vásár idén is szélesre tárja képzeletbeli kapuit mindenki előtt. Kedves Vendégünk! Lépj be hát újra rajta, ...

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.