Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

Serfőző Indoor Sörfesztivál a Gellértben 2016

Serfőző Indoor Sörfesztivál a Gellértben 2016

Elérkezett az idő, hogy nem kell Csehországba zarándokolni egy téli sörfesztiválért: idén először már itthon is belevethetjük magunkat a sörkavalkádba, méghozzá az első Serfőző Indoor Sörfesztiválon, a Gellért Hotel összes termében, február 19. és 21. között.

A sörfesztivál időpontja: 2016. február 19-21.

A sörfesztivál helyszíne: Budapest, Gellért Hotel, Danubius Hotel Gellért – Budapest, 1111. Szent Gellért tér 1

Megközelítés: BKV-val a 19-es, 41-es, 47-es és 49-es villamossal. Autóval a Műegyetem rakparton van lehetőség ingyenes parkolásra, illetve a Kelenhegyi utcában fizetős parkolásra.

A Serfőző Indoor Sörfesztivál a Gellértben 2016 programja

Mert legyen éppen negyven fok vagy farkasordító hideg, egy korsó sör mindig tökéletes apropója a baráti beszélgetéseknek, jutalma egy fárasztó napnak és serkentője a feledhetetlen éjszakáknak. A Serfőző és a Danubius Hotel Gellért közös szervezésében pedig most egy egész hétvégén keresztül hódolhatunk a csaknem 100 féle kisüzemi sörnek és sörgasztronómiai csodáknak február 19. és 21. között.

A háromnapos sörünnepen megkóstolhatjuk a hazai és nemzetközi sörgyártás kiválóságait, s a tematikus napok az angolok, a németek illetve a csehek sörgasztronómiai kultúráját is bemutatják. A kiállítók több mint 100 féle csapolt és üveges sörrel készülnek azért, hogy a torkunk ne maradjon szárazon. Teljesség igénye nélkül az Indoor Sörfeszten megjelenő sörök és sörfőzdék: Barbár, Bernard, Bigfoot Sörfőzde, Blanche de Bruxelles, Bohemia Regent, Bombardier, Brewdog, Corsendonk, Csíki Sör, Delirium, Dunkel, Etyeki Sörmanufaktúra, Floris Kriek, Fóti Kézműves Sörfőzde, Flying Dog, Franzberger Sörfőzde, Guinness, Hefeweiss, Hedon, Kilkenny, Korbinian, Legenda, Maissel’s Weisse, Oedipus, Opat, Pardubicky Porter, Postřižinské, Primátor, Robinson Brewery, Satan, Serkentő, Sümegi Sörfőzde, Vitus, Weihenstephaner, Wells & Young’s Brewery, Zirci Apátsági Manufaktúra, és a sor még közel nem teljes.

És, bár a sört szokás folyékony kenyérként is emlegetni, azért jól csúszik mellé pár szilárd falat is. Erre telitalálat a “Kocsmavacsora” kínálata, ahol a Gellért Söröző meghívására olyan budapesti, direkt a sörökre specializálódott kultkocsmák vonultatják fel ezúttal étel- és sörspecialitásaikat, mint az Élesztő, az Importer, a Léhűtő és a Marionett. A gasztro vonalon továbbhaladva pedig az ételstandoknál a Gellért vezető séfje, Héjja László finomságai kínálják az alapot az italokhoz, míg vasárnap sör brunch-csal búcsúztatjuk a hétvégét. Persze nem csak a kortyolgatásról szól a sörfesztivál: igazi vastapssal köszönhetjük az ország legjobb sörcsapolóját, Horváth Esztert, szórakoztató sörkóstolót tart Katona Csaba, a “sörtörténeti tudományok” elismert szakembere és megtudhatjuk, hogyan látja Fabók Mihály a Gundel sommelier-je az „ellentábor” képviseletében a sört. Ahogy azt megszokhattuk, a Gellért mindig szívesen kísérletezik újdonságokkal: ezúttal a hűtött sörkülönlegességek mellé – lévén azért mégiscsak tél – felsorakozik a forralt sör is. Természetesen egy sörfesztivál elmaradhatatlan részeként lesz sörivó-verseny, de maguk a sörök is megmérkőznek a malátakedvelő közönség szívéért és szavazataiért. A söröskorsó emelgető sportág képviselőinek a Madarak nevű zenekar szolgáltatja majd a hangulatfestő muzsikát, akik az angol, német és cseh napokon az adott nációk söreihez hangolják a hangszereiket. „Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó” tartja a mondás. A 100 főt számláló Magyarországi Sörcikkgyűjtő Klub tárlatán pedig rá is csodálkozhatunk a habos italok által ihletett tárgyakba, mint például érdekes sörnyitókra vagy antik sörösüvegekre.

A fesztiválra az elővételi napijegy 2490 Ft, és érdemes is elővételben biztosítani a helyet, mert a helyszínen 2990 Ft-ért lesz kapható, a 3 napos bérlet 5990 Ft-ba kerül. Minden belépő mellé jár egy logózott korsó is, amit egy alkalommal szabadon választott ajándék sörrel is megtöltenek a fesztiválon, a Kocsmavacsorák 9990 Ft-ba, a Sör brunch 7990 Ft-ba kerülnek, és a jegyek tartalmazzák a belépőt a sörfesztiválra is. A szabadon választott ingyen sör pedig szavazat is egyben. Az Indoor Sörfesztivál minden látogatója a hétvégi sörverseny zsűrije. Minden elfogyasztott ingyen korsó sörrel az adott sörre adod le a szavazatod, úgy hogy jól válaszd meg mit iszol!

Jegyek a Jegymester.hu-n, a Serfőző Sörözőben a Corvin sétányon, illetve a Gellért Szálloda recepcióján vásárolhatóak, részletes információkban pedig az indoorsorfeszt.hu oldal segít.

A bejegyzés alapja: A megküldött rendezvény ismertető


Fesztivál

XXII. Orsolya-napi Vásár Natúrpark Ízei 2023

XXII. Orsolya-napi Vásár Natúrpark Ízei 2023 Az idén 22. alkalommal rendezi meg Kőszegen a „Natúrpark ízei”-Gasztronómiai fesztivált és Ors...

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .