Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

V. Nagykállói lecsófesztivál 2017

V. Nagykállói lecsófesztivál 2017

Szombaton sürgő-forgó emberek, vidám társaságok vették birtokba a Kállai Kettős teret. A V. Nagykállói Lecsófesztiválon több mint húsz bográcsban, számos variációban rotyogott a híres magyar étel klasszikus.

A lecsófesztivál időpontja: 2017. szeptember 2.

A lecsófesztivál helyszíne: Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Nagykálló, Kállai Kettős tér 1.

Az V. Nagykállói lecsófesztivál 2017 programja, ismertetője

Az elmúlt hétvégén ötödik alakalommal rendezték meg a város talán legnépszerűbb és leglátogatottabb találkozóját, a különleges és családias hangulatú, gasztronómiai élmény-eseményt, a Nagykállói Lecsófesztivált.

Szombaton sürgő-forgó emberek, vidám társaságok vették birtokba a Kállai Kettős teret. A V. Nagykállói Lecsófesztiválon több mint húsz bográcsban, számos variációban rotyogott a híres magyar étel klasszikus.

A rendezvény zenei színpadán elsőként Tompeti és Barátai szórakoztatták a gyerekeket és az őket kísérő felnőtteket. Majd Barsi Csaba és az Agyagbanda produkciója következett. A négytagú zenekar remek hangulatot teremtett a téren, ugyanis ők nem a színpadon muzsikáltak, hanem a közönség között. Így lehetőség volt rá, hogy egy-egy sátorban, kinek-kinek elhúzzák a saját nótáját, a jelenlévők pedig dalra fakadtak, táncra perdültek. Épp’ csak annyi időre hagyták abba a mulatozást, míg a színpadon kihirdették a lecsófőzőverseny győztesét. A zsűri döntése szerint az idei fesztiválon az OLIM-PIJÁSOK kapros-tejfölös harcsalecsója sikerült a legjobban, (amely ételnek már az elnevezése is díjnyertes). Második helyezett lett a Szent Angyalok Görögkatolikus Egyház Karitász Csoportja és Técső csapata. A harmadik helyezettnek járó jutalmat szintén megosztva kapták a Nagykállói Hitesek és a Nagykállói Motorosok Baráti Köre. Ezután került sor az augusztus utolsó hétvégéjén, a Napstrandon megtartott 24 órás úszóverseny eredményhirdetésére, majd a lecsófesztivál kísérőprogramjának, az ulti parti nyerteseinek kihirdetésére. Idén az Ulti Fiesta győztese Szabolcsi Attila (Nagykálló) lett, második helyen Soós Bálint (Nyíregyháza), a harmadikon pedig Zajácz István (Nagykálló) végzett.

Minden díjazottnak gratulálunk!

A Kállai Kettős térre este 8 óra körül még többen érkezetek. Szinte minden irányból babos kendőt viselő emberek özönlöttek, 20 órakor ugyanis a jelképes kendőt hordó Nagy Feró zenekara, a Beatrice adott felejthetetlen koncertet a téren, amely ekkora már egy hatalmas zenei fesztivállá alakult – a több ezer ember és a hangulat miatt.

 

A bejegyzés alapja: http://www.nagykallo.hu , http://nagykallo.hu/fozoverseny-es-fesztival-volt-nagykalloban/

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

XIV. Fonyódi Kolbászfesztivál 2024

XIV. Fonyódi Kolbászfesztivál 2024 Szeretettel meghívjuk önt és kedves családját, barátait az immár 14. alkalommal megrendezésre kerülő Fon...

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.