Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

VIII. Kolbásztöltő és Forraltbor Fesztivál 2014

VIII. Kolbásztöltő és Forraltbor Fesztivál 2014

Halas, krumplis, kacsahúsos és bajor kolbász is szerepelt a nyolcadik kolbásztöltő fesztiválon Tengelicen.

A Kolbásztöltő és Forraltbor Fesztivál időpontja: 2014. november 30.

A Kolbásztöltő és Forraltbor Fesztivál helyszíne: Tolna megye, Tengelic,

A VIII. Kolbásztöltő és Forraltbor Fesztivál 2014 programja

Kellemesen töltötték az időt, sőt a kolbászt is mindazok, akik ott voltak a nyolcadik kolbásztöltő fesztiválon. Sokan mondhatják el ezt magukról, mert nagy érdeklődés kíséri minden alkalommal a programot. Idén másfél-ezerre teszik a látogatók számát, az viszont bizonyos, hogy majdnem hétszáz emberre terítettek a sportcsarnokban, és még hajnalban is több mint négyszázan mulattak a bálban.

A kolbásztöltő versenyre negyvenegy csapat nevezett, ebből tizenhárom helyi. Négy év szünet után ismét helyi társasághoz került a vándorkupa, a Földi László és Nagy Ferenc neve által fémjelzett csapat nyerte el. A baráti, családi körök többnyire hagyományos receptúra alapján készítették a tölteléket, de akadt halas, krumplis, kacsahúsos és bajor kolbász is. Az önkormányzat saját standot állított, Gáncs István polgármester is töltött, de nem ő, hanem Jilling Tibor volt a falu séfje, az általa készített sütőtökös kolbászlevesből és füstölt véres hurkából készült a kóstoló.

A gasztronómiai programot kulturálissal fűszerezték, néptáncosok, népzenészek, helybeli fiatalok és örök ifjak léptek színpadra. – Szeretnénk nagyon jó vendéglátók lenni, magas színvonalú programot rendezni, de továbbra is szeretnénk helyi rendezvényként kezelni a kolbásztöltő és forralt bor fesztivált – húzta alá Gáncs István, aki külön kiemelte, hogy helyi termékek bemutatója kísérte a fesztivált, a hús a helyi vágóhídról, a kenyér a tengelici pékségből került az asztalra.

A bejegyzés alapja: http://www.teol.hu/tolna/kozelet/hagyomanyos-es-kulonleges-kolbaszok-584496

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

Egy TÖKéletes hétvége a Szerelemvölgyben 2020

Egy TÖKéletes hétvége a Szerelemvölgyben 2020 Egy TÖKéletes hétvége a Szerelemvölgyben a Bálint Borárium környezetében 2020. OKTÓBER 17-18....

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.