X. Tápiószentmárton Nemzetközi Hurkatöltő Fesztivál 2014
A fesztivál időpontja: 2014 november 15 (szombat)
A fesztivál helyszíne: Pest megye, Tápiószentmárton,Sportcsarnok és Tanuszoda, 2711 Tápiószentmárton, Bartók Béla út 5/a.
A sportcsarnok előtt vidámpark és kirakodóvásár várja látogatóinkat! A helyszínen hurka és disznótoros káposzta vásárolható!
Megnyitó: 8 óra 50 perc, Kezdés: 9 óra
Belépő jegy: 600 forint, mely tartalmaz egy kóstoló jegyet!A kóstolójegy (20 dkg sült hurka, kenyér, 1 dl bor) felhasználható a TÁPIÓ-VIN borpince telephelyén ahova ingyenes kisvasút közlekedik, a helyszínen kedvezményes bor vásárlás, élő zene- Terék József és barátai várják a kedves érdeklődőket!
14 éves kor alatt a belépés ingyenes!
A X. Tápiószentmártoni Nemzetközi Hurkatöltő fesztivál 2014 részletes programja
A VERSENY CÉLJA:
A hagyományos falusi disznótorok teremtette étkezési kultúra megőrzése.
A VERSENYZŐK:
A versenyre azon csapatok jelentkezését várjuk, akik olyan népi jellegű hurkakülönlegességeket készítenek, amelyek lakókörnyezetükre, lakóhelyükre jellemzőek.
JELENTKEZÉS:
2014.november 7-ig, az első ötven csapat jelentkezését fogadjuk el.
VERSENYKATEGÓRIÁK:
- FEHÉRHURKA,
- VÉRES HURKA,
- HURKAKÜLÖNLEGESSÉG.
A VERSENY LEBONYOLÍTÁSA:
Minden csapat részére a szervezők 3 kg főtt rizst, 5 kg főtt, darált alapanyagot biztosítanak a fehérhurka elkészítéséhez. Igény szerint, 50 dkg nyers darált májat, 1kg főtt darált vért, 20 m vékonybelet, 5 db kulárét,
2 db bélhálót /dederka/ kapnak a csapatok. A versenyzők csak a kapott mennyiségű alapanyaggal dolgozhatnak!
A hurka sütéséhez sütők állnak rendelkezésre. A lebonyolítást megkönnyítené, ha néhány csapat saját sütőt hozna magával. Kérjük, szíveskedjenek ezt a jelentkezési lapon előre jelezni!
A VERSENY DÍJAZÁSA:
A verseny első három helyezettje, kategóriánként serleget és oklevelet, minden más résztvevő emléklapot kap.
EGYÉB FELTÉTELEK:
A csapatoknak asztalt és alapanyagot biztosítunk. Maguknak kell gondoskodniuk a feldolgozáshoz szükséges felszerelésekről, (hurkatöltő, tál, tálca stb.) és az egyéni ízesítéshez szükséges fűszerekről.
A VERSENY ÉRTÉKELÉSE:
A verseny folyamán neves szakértőkből álló szakmai, valamint társadalmi zsűri ellenőriz és értékel, az alábbiak figyelembevételével:
- AZ ÉTELEK EREDETISÉGE ÉS ÍZE
- A MEGJELENÉS ÉS MUNKAVÉGZÉS HIGIÉNIÁJA
- A TÁLALÁS ESZTÉTIKUMA
EGYÉB FONTOS INFORMÁCIÓ:
A verseny eredményes szervezéséhez, legkésőbb 2014. november 7-ig kérjük a mellékelt nevezési lapot postai vagy elektronikus úton pontosan kitöltve visszajuttatni. A csapatoktól a rendezvény támogatására felajánlásokat, különdíjakat szívesen elfogadunk. A hurka egyéni árusítása TILOS!
A bejegyzés alapja: http://www.sportcsarnok.extra.hu