Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

X. Tápiószentmárton Nemzetközi Hurkatöltő Fesztivál 2014

X. Tápiószentmárton Nemzetközi Hurkatöltő Fesztivál 2014

A fesztivál időpontja: 2014 november 15 (szombat)

A fesztivál helyszíne: Pest megye, Tápiószentmárton,Sportcsarnok és Tanuszoda, 2711 Tápiószentmárton, Bartók Béla út 5/a.

A sportcsarnok előtt vidámpark és kirakodóvásár várja látogatóinkat! A helyszínen hurka és disznótoros káposzta vásárolható!

Megnyitó: 8 óra 50 perc, Kezdés: 9 óra

Belépő jegy: 600 forint, mely tartalmaz egy kóstoló jegyet!A kóstolójegy (20 dkg sült hurka, kenyér, 1 dl bor) felhasználható a TÁPIÓ-VIN borpince telephelyén ahova ingyenes kisvasút közlekedik, a helyszínen kedvezményes bor vásárlás, élő zene- Terék József és barátai várják a kedves érdeklődőket!

14 éves kor alatt a belépés ingyenes!

A X. Tápiószentmártoni Nemzetközi Hurkatöltő fesztivál 2014 részletes programja

A VERSENY CÉLJA:

A hagyományos falusi disznótorok teremtette étkezési kultúra megőrzése.

A VERSENYZŐK:

A versenyre azon csapatok jelentkezését várjuk, akik olyan népi jellegű hurkakülönlegességeket készítenek, amelyek lakókörnyezetükre, lakóhelyükre jellemzőek.

 

JELENTKEZÉS:

2014.november 7-ig, az első ötven csapat jelentkezését fogadjuk el.

VERSENYKATEGÓRIÁK:

 

  •  FEHÉRHURKA,
  •  VÉRES HURKA,
  •  HURKAKÜLÖNLEGESSÉG.

 A VERSENY LEBONYOLÍTÁSA:

Minden csapat részére a szervezők 3 kg főtt rizst, 5 kg főtt, darált alapanyagot biztosítanak a fehérhurka elkészítéséhez.  Igény szerint, 50 dkg nyers darált májat, 1kg főtt darált vért, 20 m vékonybelet, 5 db kulárét,

2 db bélhálót /dederka/ kapnak a csapatok. A versenyzők csak a kapott mennyiségű alapanyaggal dolgozhatnak!

A hurka sütéséhez sütők állnak rendelkezésre. A lebonyolítást megkönnyítené, ha néhány csapat saját sütőt hozna magával. Kérjük, szíveskedjenek ezt a jelentkezési lapon előre jelezni!

 

A VERSENY DÍJAZÁSA:

A verseny első három helyezettje, kategóriánként serleget és oklevelet, minden más résztvevő emléklapot kap.

 

EGYÉB FELTÉTELEK:

A csapatoknak asztalt és alapanyagot biztosítunk. Maguknak kell gondoskodniuk a feldolgozáshoz szükséges felszerelésekről, (hurkatöltő, tál, tálca stb.) és az egyéni ízesítéshez szükséges fűszerekről.

 

A VERSENY ÉRTÉKELÉSE:

A verseny folyamán neves szakértőkből álló szakmai, valamint társadalmi zsűri ellenőriz és értékel, az alábbiak figyelembevételével:

  • AZ ÉTELEK EREDETISÉGE ÉS ÍZE
  • A MEGJELENÉS ÉS MUNKAVÉGZÉS HIGIÉNIÁJA
  • A TÁLALÁS ESZTÉTIKUMA

 

EGYÉB FONTOS INFORMÁCIÓ:

A verseny eredményes szervezéséhez, legkésőbb 2014. november 7-ig kérjük a mellékelt nevezési lapot postai vagy elektronikus úton pontosan kitöltve visszajuttatni. A csapatoktól a rendezvény támogatására felajánlásokat, különdíjakat szívesen elfogadunk. A hurka egyéni árusítása TILOS!

 

A bejegyzés alapja: http://www.sportcsarnok.extra.hu

 


Fesztivál

IX. Hajdúszoboszlói Kamionos találkozó 2020

IX. Hajdúszoboszlói Kamionos találkozó 2020 Három napig ismét az országutak legnagyobbjaitól lesznek hangosak  Hajdúszoboszló utcái, augusz...

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .