Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

XIX. Karcagi Birkafőző fesztivál 2017

XIX. Karcagi Birkafőző fesztivál 2017

Karcagi Birkafőző Fesztivál 2017. június 23-24-én. A két napos rendezvényen, több helyszinen is változatos programokkal várnak minden kedves érdeklődőt a szervezők. Idén 19. alkalommal kerül megrendezésre.

A birkafőző fesztivál időpontja: 2017. június 23-24.

A birkafőző fesztivál helyszíne: Jász-Nagykun-Szolnok megye, Karcag, Karcag Múzeumpark

A XIX. Karcagi Birkafőző fesztivál 2017 programja

Több ezren látogattak ki június 24-én a Múzeumparkba, a XIX. Karcagi Birkafőző Fesztiválra, ahol a jórészt karcagi és környékbeli versenyzők mellé a Kiskunságból és az ország távolabbi részéről is érkeztek főzők.

A karcagi birkapörkölt hagyománya hungarikum, és egy közvélemény kutatás szerint legalább annyira népszerű és elismert, mint a magyar íjászat vagy a solymászat, mondta a miniszter. Hozzátette, hogy ugyanabba a régi, pusztai nomád örökségbe tartozik, amely a kunok szívéhez közel álló különleges érték. Ennek az értéknek a fennmaradásához generációk odafigyelése és a tudás átörökítése szükséges.

A főzőverseny eredményhirdetésén, szombat délután átadták a társadalmi zsűri, valamint a Benke László négyszeres olimpiai bajnok mesterszakács vezette szakmai zsűri által odaítélt díjakat.

A kulturális és szórakoztató műsorok már péntek délután megkezdődtek a karcagi fesztiválon és szombaton késő estig kínáltak kikapcsolódást. A rendezvényen hagyományőrző programokkal, népművészeti kirakodóvásárral, kézműves élelmiszerek, hungarikum pálinkák és borok kóstolójával, vásárával várták az érdeklődőket.

kutatás szerint legalább annyira népszerű és elismert, mint a magyar íjászat vagy a solymászat, mondta a miniszter. Hozzátette, hogy ugyanabba a régi, pusztai nomád örökségbe tartozik, amely a kunok szívéhez közel álló különleges érték. Ennek az értéknek a fennmaradásához generációk odafigyelése és a tudás átörökítése szükséges.

 

A cikk alapja: http://derynekarcag.hu/index.php/kulatura-a/121-birkafozoprogram

 

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

Szent Márton Újborfesztivál és Libator 2022

Szent Márton Újborfesztivál és Libator 2022 Szent Márton Újborfesztivál és Libator 2022. A Skanzen idei utolsó nagy eseménye Szent Márton n...

  • Libadalom a Gasztrosétányon 2022

    Libadalom a Gasztrosétányon 2022 „Aki Márton napján ludat nem eszik, ehetik az bármit, mégis éhezik. Aki Márton napján ...

  • Kiskunmajsa Márton napi hétvégék 2022

    Kiskunmajsa Márton napi hétvégék 2022 Márton napi hétvégék a Jonathermálban 2022-ben is. Jöjjön Kiskunmajsára, Márt...

  • Márton nap Noszvajon 2022

    Márton nap Noszvajon 2022 Márton Nap 2022. november 12-én, szombaton várják a házias, finom ízek kedvelőit a noszvaji G...

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.