Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

XIX. Karcagi Birkafőző fesztivál 2017

XIX. Karcagi Birkafőző fesztivál 2017

Karcagi Birkafőző Fesztivál 2017. június 23-24-én. A két napos rendezvényen, több helyszinen is változatos programokkal várnak minden kedves érdeklődőt a szervezők. Idén 19. alkalommal kerül megrendezésre.

A birkafőző fesztivál időpontja: 2017. június 23-24.

A birkafőző fesztivál helyszíne: Jász-Nagykun-Szolnok megye, Karcag, Karcag Múzeumpark

A XIX. Karcagi Birkafőző fesztivál 2017 programja

Több ezren látogattak ki június 24-én a Múzeumparkba, a XIX. Karcagi Birkafőző Fesztiválra, ahol a jórészt karcagi és környékbeli versenyzők mellé a Kiskunságból és az ország távolabbi részéről is érkeztek főzők.

A karcagi birkapörkölt hagyománya hungarikum, és egy közvélemény kutatás szerint legalább annyira népszerű és elismert, mint a magyar íjászat vagy a solymászat, mondta a miniszter. Hozzátette, hogy ugyanabba a régi, pusztai nomád örökségbe tartozik, amely a kunok szívéhez közel álló különleges érték. Ennek az értéknek a fennmaradásához generációk odafigyelése és a tudás átörökítése szükséges.

A főzőverseny eredményhirdetésén, szombat délután átadták a társadalmi zsűri, valamint a Benke László négyszeres olimpiai bajnok mesterszakács vezette szakmai zsűri által odaítélt díjakat.

A kulturális és szórakoztató műsorok már péntek délután megkezdődtek a karcagi fesztiválon és szombaton késő estig kínáltak kikapcsolódást. A rendezvényen hagyományőrző programokkal, népművészeti kirakodóvásárral, kézműves élelmiszerek, hungarikum pálinkák és borok kóstolójával, vásárával várták az érdeklődőket.

kutatás szerint legalább annyira népszerű és elismert, mint a magyar íjászat vagy a solymászat, mondta a miniszter. Hozzátette, hogy ugyanabba a régi, pusztai nomád örökségbe tartozik, amely a kunok szívéhez közel álló különleges érték. Ennek az értéknek a fennmaradásához generációk odafigyelése és a tudás átörökítése szükséges.

 

A cikk alapja: http://derynekarcag.hu/index.php/kulatura-a/121-birkafozoprogram

 

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

XL. Őrségi Vásár 2022

XL. Őrségi Vásár 2022 Az Őrségi Vásár idén is szélesre tárja képzeletbeli kapuit mindenki előtt. Kedves Vendégünk! Lépj be hát újra rajta, ...

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.