Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

XV. Nemzetközi Böllérverseny 2016

XV. Nemzetközi Böllérverseny 2016

A böllérverseny időpontja: 2016. január 16. 06.00-20.00

A böllérverseny helyszíne: Szabolcs-Szatmár-Bereg, Napkor, Napkorona Udvarház

A Napkorona Udvarház címe: 4552 Napkor, külterület 0187/111 hrsz.  (Kállói út)

GPS: 47.9389 | 21.8707

A XV. Nemzetközi Böllérverseny 2016 programja

Verseny:  Hagyományos mangalica házi feldolgozása

– Csapatmunka minősítés (marketing)

– Böllérmunka minősítés

– Húselőkészítés füstölésre, hűtésre

Húsfeldolgozás, disznótoros készítmények;

– toroskáposzta

– hurka-kolbász

– fogópálinka

– forralt bor minősítés

Versenyfeltételek:

– Nevezési díj: 30.000.- Ft, illetve lehetőség szerint különdíj felajánlása, melyet a zsűri ítél oda.

– A nevezési díjat 2016. január 11-ig, mely időpont egyben a nevezés határideje is a Napkorona Hagyományőrző Lovas és Lövész Egyesület 68800099-11113993 Szabolcs Tak.Szöv. számlaszámára kell átutalni „böllérverseny nevezési díj” megnevezéssel.

– A csapatok egységesen 10 belépőjegyet (karszalagot) kapnak. Amennyiben a csapat létszáma nagyobb, úgy lehetőség van előre megvásárolni a belépőjegyeket. A rendezvény napján a területre már csak karszalaggal lehet belépni.

– A hozott sertés marhalevéllel, állategészségügyi bizonyítvánnyal, – állatorvosi igazolással és azonosítható fülszámmal legyen ellátva, valamint a Mangalica Szövetség tanúsítványával.

– A versenyt, a feldolgozást a jelenlegi jogszabályok és a szakma szabályai alapján kell végezni!

– Csak nyomáscsökkentővel ellátott perzselők, gázpalackok használhatóak!

– A gázelvétel fokozása céljából a gázpalackok melegítése tilos.

– Csak elkábított állatot lehet elvéreztetni (3 percen belül). A mangalica sertés kábítása 630 – 730 óra között folyamatos.

– A bontás után elvégzett vizsgálatot (Trichinella tesztet) követően lehet a készítményekből fogyasztani.

– A keletkezett veszélyes hulladékot (bélgarnitúrák, szem, fülkivágás, papucs stb.) zsákba össze kell gyűjteni és a verseny ideje alatt ATEV megsemmisítésre át kell adni.

– Az állatok feldolgozása során maradéktalanul be kell tartani az élelmiszer higiéniai előírásokat.

– A csapatok a késztermékek kóstoltatása során kötelesek betartani a közegészségügyi és élelmiszer higiéniai előírásokat. A kóstoltatás kizárólag egyszer használatos eszközökkel történhet.

– A csapatok kizárólag a helyszínen készített késztermékeket kóstoltathatják!

– A csapatok a versenyen készített ételeket kereskedelmi forgalomba hozhatják, kizárólag a szervezők által egységesen 500.-Ft-ért értékesített gasztrojegy ellenében. Az adagok árát a gasztrojegy egységárához viszonyítva kell meghatározni, pl: 1 adag toroskáposzta 1 gasztrojegy, 1 adag kolbász 2 gasztrojegy stb. Az árakat és az adagok mennyiségét a csapatok saját megítélésük szerint alakítják. A rendezvény végén a gasztrojegyek beváltásra kerülnek a szervezőnél számla ellenében, mely összegből 30 %  a szervezőt illeti meg.

A helyszínen biztosítjuk az alábbiakat;

– víz

– Mangalica napi áron (650Ft/kg + Áfa)

– 230 V csatlakozási lehetőség

Minden versenyző saját maga biztosítja: sátrat és egyéb eszközöket, felszereléseket.

Sátrakat és egyéb felszereléseket 2016. január 13-tól legkésőbb2016. január 15-ig (péntek) a helyszínre kell vinni és elhelyezni. Az őrzésről gondoskodunk.

Díjak:

– közönségdíj a legnépszerűbb csapatnak

– a böllérek legjobbja

– a legjobb hurka

– a legjobb toros

– a legjobb kolbász

– a legjobb fogópálinka

– a legjobb forralt bor

Támba Miklós
Rendezvény főszervezője

 

A bejegyzés alapja: http://www.bollerversenynapkor.hu/

 

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

XIV. Fonyódi Kolbászfesztivál 2024

XIV. Fonyódi Kolbászfesztivál 2024 Szeretettel meghívjuk önt és kedves családját, barátait az immár 14. alkalommal megrendezésre kerülő Fon...

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .