Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

XV. Tokaji Ősz 2018

XV. Tokaji Ősz 2018

„A Tokaji Ősz a mi szemünkben mindig rangjához méltó környezetbe helyezi borainkat. Ez a hétvége megerősít abban, hogy tudunk úgy vendéget fogadni, ahogy az egy többszáz éves történelemmel, kultúrával rendelkező borvidékhez méltó.” – Bodó Judit

A tokaji ősz időpontja: 2018. szeptember 14-16.

A tokaji ősz helyszíne: Borsod megye, Tokaji borvidék, Mád

Figyelem a programokra be kell jelentkezni és a jegyet megvásárolni.

A XV. Tokaji Ősz 2018 ismertetése

A Tokaji borvidéken az édesség örömének megismerése és megélése az aszúszemek, töppedt szemek és ép szemek együtt szüreteléséből született borokon keresztül kezdődött a XVI. század elején. Az ezt követő évszázadok viszonya a bor készítésmódjában egységesnek tűnik, de a megnevezés változatossága végig kíséri a fél évezredet. Az elmúlt két évtized hatalmas befolyást gyakorolt a borvidékre és ezen belül is eme bortípus újraértelmezésé-re Ezen borminőség borvidéki szerepkörének kortársi megítélése a hosszú távú közösségi identitás megfogalmazásában azonban nem mutat tudatosságot. A XV. Tokaji Ősz kísérletet tesz arra, hogy mélyebben megismerjük Hegyalja ezen édes kincsét, elgondolkozzunk minden-kori szerepén és alkalmat próbál teremteni arra is, hogy ennek a különleges borkategóriának az üzenetét megértsük és életünk értelmezésében méltó helyet találjunk számára.

A XV. Tokaji Ősz 2018 programja

2018. szeptember 14. Péntek – 19 óra

Winemaker’s dinner

KÉT HELYSZÍNEN – MÁDON
Töltsön egy felejthetetlen estét csodás tokaji borok és a borászok társaságában. Négy csúcspince képviselője az asztal körül, 12 csúcsbor a poharakban, degusztációs élmény menü a tényéron.

PERCZE ÉLMÉNYKÖZPONT MEGTELT
Borász az asztalnál: Demeter Endre – Demetervin, Gincsai Tamás – Holdvölgy, Ifj. Szepsy István – Szent Tamás , Szepsy István

RÁKOCZI- ASPREMONT KÚRIA
Vacsora: Bodrogi “Fűszeres” Eszter
Borász az asztalnál: Áts Károly, Barta Károly, Lenkey Géza, Orosz Gábor

2018. szeptember 15. Szombat – 10 óra

Borutazások Tokaj-Hegyalján

Ismerje meg személyesen a borvidék neves termelőit. Válasszon „Település-tematikus” csoportjaink közül, ahol egy helyszínen több pincészettel ismerkedhetnek vendégeink, a borrégió hét különböző pontján.
Dűlőséták, pincelátogatások, nagy találkozások… Kóstoló csoportjainkat a 12 tételes, vezetett borkóstolót követően a gasztronómiai jeles helyi képviselői látják vendégül ebédre.

1. CSOPORT: BODROGKERESZTÚR
Helyszín: Henye dűlő – Henye Borterasz
Borászatok: Dereszla Pincészet, Kikelet Pince, Majoros László, Nobilis Pince,
Ebéd: Sárga Borház

2. CSOPORT: ERDŐBÉNYE
Helyszín: Béres Borterasz / Budaházy-Fekete Kúria Borászatok: Bardon Borászat, Béres Szőlőbirtok, Budaházy-Fekete Kúria, Karádi-Berger, Sanzon Tokaj Ebéd: Dűlő / Étel-Ital-Élet

3. CSOPORT: MÁD – I. MEGTELT
Helyszín: Szent Tamás tető / Szent Tamás Birtokközpont Szepsy István és a Szent Tamás Birtok közös kóstolója
Ebéd: Gusteau Kulináris Élményműhely

4. CSOPORT: MÁD – II. Angol nyelvű program
Helyszín: Royal Tokaji Borászat
Borászatok: Lenkey Géza / Lenkey Pince
Ebéd: Sárga Borház

5. CSOPORT: OLASZLISZKA MEGTELT
Helyszín: Csontos-dűlő
Borászatok: Bott Pince, Patrícius Borház, Samuel Tinon, Takács Lajos
Ebéd: Kemencés ételek és rétesek, helyi alapanyagok

6. CSOPORT: TOKAJ
Helyszín: Demeter Zoltán Pincészete
Borászatok: Balassa Pincészet, Demeter Zoltán Tokaj, Erzsébet Pince, Gizella Pince, Tokaj Hétszőlő
Ebéd: Anyukám Mondta étterem, Tokaj

7. CSOPORT: TOLCSVA MEGTELT
Helyszín: Oremus Birtok
Időutazás az Oremus Szőlőbirtokon. Vertikális 14 tételes kóstoló a Mandolás furmint és az 5 puttonyos Tokai Aszú körül.
Ebéd: “A Leves” Gasztro Team

2018. szeptember 15. Szombat – 18 órától kifulladásig

Holdvölgy Experience – Fine & Wine Lounge

Egész estét borpiknik a Holdvölgy Pincészet gyönyörű kertjében. Borbár, sajtkóstoló, pincekaland, élő jazz.
Vacsora: BERNATH JOZSEF, séf

2018. szeptember 16. Vasárnap – 10-14 óra

Dűlőtúra és szüreti piknik a Holdvölgy dűlőben
MEGTELT

A Tokaji Ősz hétvége lezárásaként pillantson be a vidéki szüret kulisszái mögé. Barangolja be Gincsai Tamással, a Holdvölgy Pincészet főborászával Mád legszebb dűlőit és legyen részese Hegyalja szüreti hangulatának. Ebédeljen velünk a zöldellő tőkék között az Első Mádi Borház szüreti piknik ebédjén.

Az egyes programpontok között transzfert biztosítunk a Vendégeink részére.

 

A bejegyzés alapja: http://www.tokajiosz.hu

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

Szentendrei Jazz- és Borfesztivál 2018

Szentendrei Jazz- és Borfesztivál 2018 Szeptember utolsó hétvégéjén a Fő téren és a belváros sétálóutcáján, a Dumtsa Jenő utcában a boré és...

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.