Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

XVI. Mesztegnyői Rétesfesztivál és Falunap 2015

XVI. Mesztegnyői Rétesfesztivál és Falunap 2015

Ha megkóstolna egy igazán finom kemencés rétest.. ha eltöltene pár kellemes órát festői környezetben.. ha csak hagyományőrző hangulatravágyik..

A rétesfesztivál időpontja: 2015. július 18-19

A rétesfesztivál helyszíne: Mesztegnyő, Somogy megye

A XVI. Mesztegnyői Rétesfesztivál és Falunap 2015 programja

2015. július 18-19-én Mesztegnyő Község Önkormányzata immár 16. alkalommal rendezi meg országhatáron belül és kívül is méltán híres „Rétesfesztiválját”.

A rendezvény a falu központjában, több helyszínen zajló esemény: a Faluház udvarán a rétes sütő verseny, előtte a „Rétesutca” a rétesárusokkal, az iskolaparkban „ételudvar”, „Gyermeksziget”, kézműves vásár, sörsátrak, helytörténeti gyűjtemény-kiállítások, valamint a szabadtéri színpadon színes, kulturális szórakoztató programok várják az idelátogatókat. A bátrabbak az „élmény nyújtás” sátor alatt megismerkedhetnek a réteskészítés rejtelmeivel, kipróbálhatják a tésztanyújtást, és ha megvárják amíg kisül, meg is kóstolhatják a saját maguk által készített réteseket.

Vasárnapi, falunapi programjaink közül a bográcsos főzőverseny, borverseny, testvértelepülési találkozó, kispályás focibajnokság, kulturális néprajzi bemutatók, kiállítások, ünnepi szentmise nyújtanak kikapcsolódási lehetőséget kedves vendégeinknek és a mesztegnyőieknek egyaránt.

Rendezvényünk célja, hogy a Mesztegnyőre látogatókkal megismertessük településünket, az itt élő embereket, épített és természeti értékeinket, kulturális örökségünket, hagyományainkat, jól működő közösségeinket. Gasztronómiai fesztiválunkon szeretnénk bemutatni a nyújtott parasztrétes e somogyi tájra jellemző, ám mégis változatos ízvilágát. Hívjuk, várjuk vendégeinket, kóstolják meg kemencében sütött, ínycsiklandóan gőzölgő finomabbnál-finomabb házi réteseinket.

Töltsön velünk egy szép napot! Várjuk szeretettel Mesztegnyőn, 2015. július 18-19-én!

A fesztiválon a részvétel ingyenes!

Technikai információk:

Amennyiben szeretne versenyzőként, kézműves termékek árusaként, vagy más szolgáltatóként részt venni a rendezvényen, a titkarsag@mesztegnyo.hu e-mail címre küldjön levelet ( név, cégnév, adószám, forgalmazott termékek köre, helyszükséglet, áramigény, stb…)

Üdvözlettel: Mesztegnyő Község Önkormányzata


A bejegyzés alapja: http://www.mesztegnyo.hu/index.php/item/202-xvi-mesztegnyoi-retesfesztival-es-falunap-2015-julius-18-19

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

XIV. Fonyódi Kolbászfesztivál 2024

XIV. Fonyódi Kolbászfesztivál 2024 Szeretettel meghívjuk önt és kedves családját, barátait az immár 14. alkalommal megrendezésre kerülő Fon...

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.