Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

Pusztai Állatpark Hortobágy

Pusztai Állatpark Hortobágy

Az állatpark weboldala: http://www.pusztaiallatpark.hu

Az állatpark címe, megközelítése: Tiszafüred felől a Kilenclyukú híd előtt jobbra 1000 méter, Debrecen felől a Kilenclyukú híd után egyből balra 1000 méter.

GPS: 47.580303, 21.139087

A hortobágyi pusztai állatpark elérhetősége

  • Telefonszám: (+36 52) 701 037
  • E-mail: allatpark@hortobagy.eu

A hortobágyi pusztai állatpark nyitva tartása

Március 15 – től április 30-ig 9.00 – 17.00 – ig,

Május 1-től szeptember 30-ig 9:00 – 18.00 – ig,

Október 1-től október 12-ig 9.00-17.00 – ig,

Október 13-tól december 7-ig 9.00-16.00 – ig,

December 8-től március 15-ig csak hétvégente 10.00-14.00 – ig.

A karácsonyi és az újévi hétvégéken zárva tartunk.

A hortobágyi pusztai állatpark belépő árai

felnőtt 800 Ft/fő
nyugdíjas és tanuló 600 Ft/fő
gyerek (14 éves korig): 500 Ft/fő
gyerek 3 éves korig: ingyenes

A belépő jegy magába foglalja az Állatpark lakóinak megtekintését, állatsimogató látogatását, játszótér és mosdó-használatot.

Csoportkedvezmény
10 fő fölött 10% kedvezmény, illetve csoportonként 2 kísérő belépése ingyenes.

A hortobágyi pusztai állatpark ismertetése

A hortobágyi puszta varázsa, Európában egyedülálló tágassága, ezernyi színe, árnyalata, másutt nem látható jelenségeinek tömege régóta hívja fel magára az írók, költők, képzőművészek és az UTAZÓK figyelmét. Kedves kötelességünk tehát azon értékeknek egy részét az idelátogatóknak bemutatni, amelyek a hortobágyi pusztát leginkább jellemzik.

A Pusztai Állatparkot 1997-ben a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft azért hozta létre egyrészt, hogy bemutassa régi magyar háziállatainkat, másrészt pedig, hogy elősegítse ezen fajták fenntartását, népszerűsítését hazánkban. Tehát aki ide belép, az nemcsak közelebbi kapcsolatba kerülhet az erdélyi kopasznyakú tyúkokkal, a parlagi kecskékkel és szamarakkal, rackákkal és mangalicákkal, hucul lovakkal, magyar szürke marhákkal, a dagonyázó házi bivallyokkal, és a többi jószággal, hanem hozzá is járul ezek tenyésztéséhez.  Az állatsimogatóban a gyerekek a bárányokkal, kecskegidákkal, szamarakkal, szamárcsikóval ismerkedhetnek és zoo-csemegével etethetik őket. A puszta konyhájában, a vasalóban bográcsos főzésre van lehetőség, kicsi szekérrel pedig ki-ki maga után húzhatja gyermekét a park területén. Jeles ünnepnapok a Pusztai Állatparkban: Húsvét, pünkösd szombatján az Országos Gulyásverseny és Pásztortalálkozó, A pusztáról sző mesét az éj – Szent Iván-éjszaka, márciusban Gólyaköszöntő, szeptemberben pedig Fecskebúcsúztató. Pusztai virtusokból összeállított kalandnapunk nagy siker felnőttek és gyerekek körében is.

 

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.