Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

Bugaszegi téglagaléria Balatonboglár

Bugaszegi téglagaléria Balatonboglár

A Bugaszegi téglagaléria weboldala: http://www.bugaszeg.hu/

A Bugaszegi téglagaléria címe: A terület megközelíthető az M7-es autópálya Balatonboglári csomópontjánál, a budapesti felhajtó ágnál elkanyarodva, majd a BUGASZEG jelzőtábla útmutatása szerint 1222 m, rendezett, mart aszfaltos úton.

GPS: 46.7582100, 17.6481950

A Galéria elérhetősége:

  • Email: cserejanosne@gmail.com
  • Telefon: (+36 85) 351-290

A Bugaszegi téglagaléria nyitva tartása

 

A Bugaszegi téglagaléria története

“Bugaszeg egy jobbára mély fekvésű terület Balatonboglár és Ordacsehi között, szelíd lankákkal, melyet az M7-es autópálya szel keresztül. A területet ma halastó-horgásztó, erdő és szántóföldek veszik körül, melynek kiemelkedő pontján, az egykori majorság mélyén, egy egykori cseléd lelkes unokája a régmúlt munkáskezeinek tiszteletére téglamúzeumot és történelmi emlékparkot épített.”

Valahogy ilyenformán szerepel “hivatalosan” ez az idegenforgalmi látványosság, ami korántsem jellemzi azt a gigászi munkával, kitartással, elhivatottsággal – jószerivel építési hulladékból, bontásból csupán két kézzel  – készített építészeti, emberi remekművet.

Ha semmi mást nem tenne a tisztelt látogató, csupán a két évtizedes munka során itt elkoptatott lábbelikre vetne egy pillantást, az meghajlásra késztetné az ott látottakat létrehozó, kitartó emberi akarat nagysága előtt. Emlékhely őseink tiszteletére, múltunk tiszteletére, a verejtékkel országot építő munkásember tiszteletére. A többhektáros emlékparkban bátran sétálhat a kedves kiránduló, s ha nagy szerencséje van, akkor a Jani bácsival – aki Bugaszeg Köztársaság Horkája – is találkozhat, válthat vele pár emlékezetes mondatot -“mert nem semmi az öreg“.

A magánerőből és közadakozásból épülő sajátos épületegyüttes és térinstalláció mára turisztikai célponttá vált, ahol a történelmi miliő mellett minden korosztály számára kínálkozik program. A további fejlesztéshez, a téglagyűjtemény teljessé tételéhez az Ön jó szándékára is szükség lehet.

 

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.