Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

Rozé, Rizling és Jazz Napok 2020

Rozé, Rizling és Jazz Napok 2020

Rozé, Rizling és Jazz Napok 2020-ban is Veszprémben,  az augusztus 15-i rajtig egészen biztosan nem vehetünk részt hazai zenei eseményen, így már nagyon várjuk és büszkék is vagyunk arra, hogy mi nyitjuk a fesztiválszezont.

A jazz napok időpontja: 2020. augusztus 16-23.

A jazz napok helyszíne: Veszprém megye, Veszprém, Óváros tér

A Rozé, Rizling és Jazz Napok 2020 programja, ismertetése

A Rozé, Rizling és Jazz Napok 2020 keretében augusztus 16. és 23. között ismét a #Balaton környéke kiváló borászatainak kínálatát, kézműves ételeket, illetve naponta 3 koncerttel a hazai jazz élet és a jazzel határos műfajok fiatal képviselőit ismerhetik meg a #gasztrokulturális élményekre vágyók.

Részletes programok hamarosan.

A Veszprémi Jazz Napok  ismertetése

2017-ben az Érseki Palota rekonstrukciója miatt a fesztivál új szabadtéri helyszínre, a História Kertbe költözik. A Szentháromság tér barokk, szakrális hangulata után ez az új színtér is Veszprém történelmi, egyházi gyökereihez kötődik: az egykori érseki pihenőkert, mai nevén História Kert a várhegy alján, annak keleti oldalán, a Séd patak partján terül el. A festői szépségű park északi oldalát az egykori pihenő felújított patinás épülete, nyugati oldalát a vár parapetszerűen a horizontra rajzolódó kontúrjai, míg délről a belváros, az Óváros tér barokk épületeinek látványa határolja.

2011-ben hagyományteremtő szándékkal mutatkozott be a Veszprémfeszt kísérő rendezvényeként a  Jazz Napok kísérőrendezvény, melynek keretében a Balaton környéke kiváló borászatainak kínálatát, kézműves ételeket illetve a hazai jazz élet fiatal egyéniségeit ismerhetik meg a gasztrokulturális élményekre vágyók. A Rozé, Rizling és Jazz Napok zenei programjai ingyenesen látogathatók. Az igényesen válogatott program méltó kísérője a nagyszínpadi produkcióknak.

A VeszprémFest másik kísérőrendezvényeként jelentkezett 4 éven át a Jezsuita Kolostorban rendezett programsorozat. A rendkívül inspiráló, mintegy 120 nézőt befogadni képes szakrális tér évente más-más zenei tematika mentén kínált programot az idelátogatóknak: Liszt-év, Dívák, Etnojazz és A Nagy Generáció voltak a koncertek hívószavai.

A fesztivál törekszik arra, hogy színesítse kulturális kínálatát a város újabb és újabb tereinek, helyszíneinek bevonásával. Így kerülhetett sor 2015-ben a FestGarden kialakítására a História Kertben – jazz és világzenei koncertek számára, valamint a Dubniczay-palotában található Várgaléria performansszal, koncerttel összekötött különleges kiállítás-megnyitójára.

 

A bejegyzés alapja: https://www.facebook.com/events/614277405870590/

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.