Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

Szegedi Jazz Napok 2018

Szegedi Jazz Napok 2018

Szegedi Jazz Napok,  a közel öt évtizede működő  a műfaj egyik legrangosabb magyarországi eseménye, melyet az igényes művészválasztás és az eredeti, színvonalas koncertek tettek ismertté határainkon túl is.

A jazz napok időpontja: 2018. november 9-10.

A jazz napok helyszíne: Csongrád megye, Szeged, Szegedi Ifjúsági Ház

A Jazz Napok 2018 Szegeden programja, ismertetése

2018. november 9. Péntek

DEÁK BIG BAND (Szeged)
SZAKCSI JR TRIO PLUS (H)
ARILD ANDERSEN – DANIELE DI BONAVENTURA (N/I)

2018. november 10. Szombat

SANTA DIVER (H)
HANG EM HIGH (CH/PL/A)
GET THE BLESSING (GB)

Jegyárak:
1. nap: 3.000.-Ft
2. nap: 5.000.-Ft
Bérlet: 6.500.-Ft

Figyelem: Bérletek csak 2018. október 15-én éjfélig válthatók.

A jegyek ülőhelyek, helyfoglalás érkezési sorrendben történik!

A JAZZ NAPOK közel ötven éve a műfaj egyik legrangosabb hazai eseménye, melyet az igényes művészválasztás és az eredeti, színvonalas koncertek tettek ismertté határainkon túl is.

A jazz folyamatos kísérletezés. A műfaj klasszisai nem csupán a műfajok sokaságában keresnek átjárókat, hanem igyekeznek a hangszerek egymásra tett hatásait is kiaknázni. De vannak olyanok is, akik a hangszerüket próbálják meg a lehető legkülönlegesebb módon szóra, illetve hangra bírni. A Szegedi Jazz Napok idei koncertsorozatának első napján szinte minden fellépőről elmondható, hogy a hagyományos megszólalási módokat kombinálják a hangszerükben rejlő egyéb, olykor extrém lehetőségekkel.

Ott volt például a nyitó koncert két előadója, a polish jazz két kiváló képviselője, Krzysztof Scieranski, aki a basszusgitár virtuóza, és Bernard Maseli, aki egy ritkán hallható hangszeren, marimbán játszik. Duójuk a hangszereikben rejlő megannyi – sokszor a technikai vívmányoknak köszönhető – új lehetőség szinte a végső határig történő kihasználásának köszönhetően úgy szólt, mintha egy népes zenekar állt volna fel az Ifjúsági Ház színpadára.

 

A bejegyzés alapja: http://www.privatemusic.hu/program.html

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.