Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

Pincéről Pincére Variációk Vincére 2014 január 18

Pincéről Pincére Variációk Vincére 2014

Vince-napi pincejárás Villányban

A Vince-napi pincejárás időpontja: 2014 január 18

A Vince-napi pincejárás helyszíne: Tenkes-hegy – Máriagyűd – Siklós – Kisharsány – Palkonya – Nagyharsány – Kisjakabfalva – Villánykövesd – Villány

Régi szokás, hogy a szőlősgazdák Vince-nap időjárásából és a metszett “Vince vesszők” állapotából jósolják a szüret gazdagságát. E napon egyik pincéből a másikba járva áldomásoztak, kóstolták egymás borait. A tőkékre Isten áldását kérték, s a biztonság kedvéért még babonás fortélyokat is bevetettek, a természet iránymutatásait követve.
“Ha szent Vintze napja fénylik, megtelik a pintze, és sok jó bort várhatni”. A napsugár igazi áldás, segítségével megcsordul a jég és telik a pince.

Reggel HORDÓS VINCE, napközben DŰLŐJÁRÓ VINCE, este VACSORÁZÓ VINCE!

Három variáció a DŰLŐJÁRÓ VINCE programra!

Az egész tájat megmutató kirándulás során végigjárjuk (busszal) a Villányi borvidéket és hagyományos Vince napi áldomásban is részesülünk. A siklósi, máriagyűdi, túronyi, kisharsányi, nagyharsányi, és a kisjakabfalvai, villánykövesdi, palkonyai pincészeteknél felejthetetlen téli tájélményben, izgalmas játékokban és sok finom borban részesülünk!

A Dűlőjáró Vince “csomagok” kedvezményes áron megrendelhetőek a Borút Irodában. Egy körben három pincészetnél Vince élmények + busz Villánytól – Villányig, mindösszesen: 11.000 Ft/fő.

Bejelentkezés január 14-ig +36 72 492 181; info@borut.hu

Részletes leírás lent, vagy a nyomtatható kínálat DŰLŐJÁRÓ VINCÉRE itt!

A bejegyzés alapja: http://villanyiborvidek.hu/hu/programok/734_pincerol-pincere-variaciok-vincere-2014

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.