Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

X. Kárpát-medencei Mézfesztivál 2013 november 29 – december 1

X. Kárpát-medencei Mézfesztivál 2013

A X. Kárpát-medencei Mézfesztivált a Söjtör és Térsége Méhészeinek Egyesülete szervezi a fesztivál célja, hogy népszerűsítse a méhészeti termékeket, mind szélesebb körben tegye ismertté, a elősegítse Magyarországon is a mézfogyasztás növekedését. Egyes felmérések szerint manapság Magyarországon mindössze 1 kg mézet fogyasztunk évente.

A fesztivál időpontja: 2013 novemer 29 – december 1

A fesztivál helyszíne: Zalaegerszeg, Arany-Bárány szálloda

A belépés ingyenes.

A Kárpát-medencei Mézfesztivál története

Az első fesztivált tíz éve szervezték. Korábban Keresztury ÁMK-ban tartották, 2013-ban a zalaegerszegi Arany Bárány szállodába várják az érdeklődőket, méhészeket, látogatókat.A fesztiválon sokféle különleges mézzel találkozhatnak az látogatók.

A X. Kárpát-medencei Mézfesztivál programja

  • méhészeti szakmai fórumok, előadások
  • méhészeti eszköz vásár, kiállítás
  • aszalt gyümölcs, mézeskalács, fazekas termékek
  • Mézlovagrendek találkozója
A Mézfesztivál általános ismertetése
A méz és a méhészet lesz a központi témája a pénteken kezdődő háromnapos Kárpát-medencei mézfesztiválnak Zalaegerszegen, a Keresztury Dezső Városi Művelődési Központban.

A mézfesztiválra a hazai termelők mellett a határon túlról – Mura-vidékről, Ipolyságból és a Felvidékről – is érkeznek méhészek. A látogatók így a Kárpát-medence legkülönbözőbb fajtájú és ízesítésű mézeit és méhészeti termékeit kóstolhatják meg – mondta el Kondor Anita igazgató az MTI-nek.
A hagyományos mézkóstolás, mézek vására mellett kulturális programokkal is várják a közönséget, így a kicsiktől az idős korosztályig mindenki megtalálja a kedvére való programot. A gyerekek kézműves foglalkozásokon süthetnek mézeskalácsot, vagy gyertyát önthetnek méhviaszból.
Pénteken a szakmai programok jegyében telik a nap. A méhészeknek szóló előadásokat, fórumokat a Söjtör és Térsége Méhészeinek Egyesülete szervezi. Szombaton délelőtt a mézlovagrendek Zalaegerszeg belvárosában vonulnak fel. A Keresztury művelődési központban a Kis Hétrét együttes és a Kiskalász zenekar ad gyermekműsort, vasárnap pedig egy vásári bábjátékot mutatnak be.
A fesztivál vendége lesz Lovász Andrea mézkirálynő. Tóth Endre mesterszakács az erre a célra kialakított látványkonyhában mézalapú ételeket főz, amelyeket természetesen meg is lehet kóstolni.

 

A bejegyzés alapja: http://www.zalamedia.hu/programajanlo/kultura/343-zalaegerszeg-es-kornyeke/51502-20131129-2013-1201-karpat-medencei-mezfesztival-2013-zalaegerszeg.html

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.