Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

Mátra Múzeum Gyöngyös

Mátra Múzeum Gyöngyös

A Mátra Múzeum weboldala: http://www.matramuzeum.hu

A  Mátra Múzeum címe: H-3200 Gyöngyös, Kossuth u. 40.

A Múzeum elérhetősége:

  • Levélcím: 3200 Gyöngyös, Kossuth u. 40.
  • Telefon: (+36 37) 505 530
  • Email: matramuzeum@ace.hu

A Mátra Múzeum nyitva tartása

Kedd-Vasárnap: 9:00 – 17:00

Hétfő szünnap!

A Mátra Múzeum története

A Mátra Múzeum gyűjteményei, kiállításai két épületben látogathatók. Az egykori Orczy kastélyban vadászattörténeti, helytörténeti, ásványtani és őslénytani állandó kiállítások láthatók. A gyűjtemény különlegessége Magyarország egyetlen teljes épségben előkerült és itt bemutatott mamutcsontváza.

A 2009 őszén megnyílt természettudományi kiállítás középpontjában egy közel 15 méter magas épített kocsánytalan tölgyfa áll. Egyben ez a fa határozza meg a kiállítás központi gondolatát, az élővilág szintezettségének bemutatását. A kiállítás látványelemei között látható 24 dioráma, az élővilág és környezete kapcsolatának szemléltetésére, és a rendszertani egységek, ahol a hazai fajok mellett más földrészek élővilágának reprezentánsaival is megismerkedhetnek a látogatók. A felsoroltak mellett, tudománytörténeti bemutató, valamint növény- és állatélettani, szervezettani tablók tekinthetők meg. Az épületben modern oktató laboratórium, valamint egy élő trópusi állatokat és növényeket bemutató pálmaház is található.

Az esélyegyenlőség jegyében, a teljesen akadálymentesített épületben kialakításra került egy speciális foglalkoztató („Tapintható természet” címmel) vakok és csökkentlátók számára. A kiállítás kétnyelvű, a magyar mellett angol nyelven is olvasható minden felirat.

Egyéb szolgáltatások: múzeumpedagógiai órák, konferenciatechnika, rendezvényszervezés, esküvő fotózás.

 

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.