Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

9. Szolnoki Országos Vasúttörténeti és Vasútmodell-kiállítás 2020

9. Szolnoki Országos Vasúttörténeti és Vasútmodell-kiállítás 2020

Szolnoki Országos Vasútmodell Kiállítás 2020. Kilencedik alkalommal tekinthető meg Szolnokon az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ szervezésében a vasútmodell kiállítás.

A kiállítás időpontja: 2020. március 13-15. 10:00-18:00

A kiállítás helyszíne: Jász-Nagykun-Szolnok megye, Szolnok, Aba-Novák Agóra Kulturális Központ /5000 Szolnok, Hild János tér 1./

A 9. Szolnoki Országos Vasúttörténeti és Vasútmodell-kiállítás 2020 programja

Csodáld meg az élethű modelleket!
Miniatűr mozdonyok, épületek, növények, állatok, emberek, történetek. Magyarország leghosszabb terepasztala, két épületben, több mint 3000 m2-en. Az apukák újra gyereknek érezhetik magukat, a gyerkőcök pedig megismerhetik a vasút izgalmas történetét.

A kiállításon felépül Magyarország legnagyobb H0-ás modulrendszere, amelyen, mint minden évben, újabb és újabb elemek jelennek meg. Kiállítóink között köszönthetjük a szegedi Vasútmodellező Baráti Kör, a Baranyai János Vasútbarát és Modellező Klub, az Élő Mini-Világ Innovatív Környezetvédelmi Alapítvány, a Kockajáték Club tagjait, de több magánszemély által épített terepasztalt is megtekinthetnek a látogatók.
Az eseményen megismerhetik a MÁV 150 éves történetét egy tablókiállítás jóvoltából. A szolnoki Vasúti Almárium segítségével visszarepülhetünk az időben, és beleülhetünk egy állomásfőnök székébe, valamint megcsodálhatjuk az 1950-es években készült pénzverdei vasutat. A terepasztalokon különböző magyarországi vasútvonalak mellett egy valódi amerikai és olasz tematikájú terepasztal is látható lesz. A legkisebbeket Lego® Nyugati pályaudvar és város, foglalkoztatók, játékszoba és Thomas meseszoba várja. A Hild János téren 1:8 méretarányban megépített Parkvasúton, valamint egy mini elektromos kisvonattal is utazhatnak a gyerekek a rendezvény mind a négy napján.
A szervezők és a szakmai látogatók legnagyobb örömére újra a kiállításon köszönthetjük a Viessmann Modellgyártó Kft. csapatát. Az általuk kialakított mintegy száz négyzetméteren a rengeteg kellék mellé szakmai tanácsokat is kaphatnak a látogatók.

A bejegyzés alapja: http://info.szolnok.hu/programok-m34/szolnoki-orszagos-vasutmodell-kiallitas-p9528

 

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .