Krumplilángos recept
A krumplilángost anno a szegény ember eledelének is nevezték, hiszen elkészítéséhez csak krumplira és lisztre volt szükség, ugyanakkor nagyon laktató volt.
Ha neked is rémlik a nagyi konyhájában sülő krumplilángos illata, próbáld ki receptünket.
A krumplilángos recept hozzávalói
- 1 kg krumpli
- 30-40 dkg liszt
- só
- olaj
A krumplilángos elkészítése
A krumplit hámozd meg, majd sós vízben főzd meg. Krumplinyomó segítségével törd össze, picit sózd meg, majd hagyd langyosra kihűlni. Szórd hozzá a liszt felét, és kezdd el összegyúrni.
Addig adagold hozzá a megmaradt lisztet, amíg szépen összeáll, és rugalmas, de nem tapad a tészta. Tulajdonképpen olyan tésztát kell kapni, mintha derelyét vagy gombócot csinálnál.
Ha összegyúrtad, sodord rúd alakúra, karikázd fel a tésztát, majd lisztezett deszkán nyújtsd ki a karikákat egészen vékonyra.
A palacsintasütőt kend meg olajjal, hevítsd fel, és mintha palacsintát készítenél, süsd ki a krumplilángosokat. Ízlésed szerint az olajat akár fokhagymával is ízesítheted.
A legjobb, ha sparhelten, vagy a gázrózsára kapható öntvény lapon sütöd ki.
A recept alapja: http://www.femina.hu/husvet/krumplilangos