Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

Krumplilaska recept

Krumplilaska recept

Hársi Jánosné Kati néni receptje – Kazár. A kazári Laskafesztivál és Tócsni Parti oldalról

A krumplilaska recept hozzávalói

  • 1 kg krumpli
  • 40 dkg finomliszt
  • 1 evőkanál só

A krumplilaska elkészítése

A hámozott krumplit feltesszük főni, majd áttörjük krumplinyomóval. Kicsit hűlni hagyjuk (kb. fél órát). Megszórjuk liszttel, sóval és összekeverjük. Az egészet jól összegyúrjuk, henger alakúra (kb. 5 cm átmérőjű) formázzuk és felvagdossuk 5 cm-es vastagságúra. Nyújtófával kör alakúra kinyújtjuk úgy, hogy mindig legyen alatta annyi liszt, hogy ne ragadjon le. A tészta mindkét oldalát masina tetején (gáztűzhelyen vaslapon) közepes tűznél világos barnára sütjük. A kész laskákat egymásra rakjuk, úgy hogy egyik oldalát vékonyan megkenjük olvasztott zsírral.

Ízlés szerint tejföllel, túróval, cukorral, lekvárral ízesíthetjük.

A leírt mennyiségből kb. 10-15 laska készíthető.

 

A recept alapja: http://laskafesztival.kazar.hu/receptek

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .