Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

III. Debrecziner Gourmet Fesztivál 2018

III. Debrecziner Gourmet Fesztivál 2018

Szeretettel hívunk benneteket a 3. Debrecziner Gourmet Fesztiválra, amelyet Magyarország egyik legszebb fesztiválhelyszínén, a Nagyerdő hűs fái között, a Békás-tó partján június 15-17. között rendezünk meg! Kóstoljátok végig a vidéki éttermek és cukrászműhelyek csak erre az alkalomra megálmodott kínálatát egy bódító, lazulós nyári séta keretében!

A gourmet fesztivál időpontja: 2018. június 15-17.

A gourmet fesztivál helyszíne: Hajdú-Bihar megye, Debrecen, Békás tó

A III. Debrecziner Gourmet Fesztivál 2018 programja, ismertetése

2018. június 15.
16:30 Kapunyitás
16:30 – 18:00 Slow burn! Lounge és nu jazz zenék
18:00 – 18:30 Pezsegj velünk! A Törley Pezsgőmanufaktúra bemutatója
18:30 – 19:00 Slow burn! Lounge és nu jazz zenék
19:00 – 19:30 Made in Italy!
Exkluzív, fiataloknak szóló nyári kollekcióját bemutatja a Fórum Debrecen
19:30 – 20:00 Slow burn! Lounge és nu jazz zenék
20:00 – 20:30 Békás-tavi Élményműhely: Fast Food és ami mögötte van!
Manapság divat szidni a kiterjedt gyorsbüfé hálózatokat, az úgynevezett fast food éttermeket és ételeket. 
Pedig az is látható, hogy sokszor a fiatalok kedvelt találkozó helyét kritizáljuk. Hol húzódik a határ a rossz és a jó gyorséttermek között, mikortól gondolhatunk az igényes alapanyagból, kulturált körülmények között, tápláló falatokat kínáló gyors étkezésre? Van-e innen tovább lépés, vagy a fiatalságnak az itt kapható ételek jelentik majd a gasztronómia csúcsát? 
20:30 – 23:00 No limit! Disco, jazz, pop, R&B, latin DJ. Németitől
2018. június 16.
11:30 Kapunyitás
11:30 – 13:15 Jó ebédhez szól a „nóta” – válogatás a legjobb európai DJ mixekből
13:15 – 13:30 Bernáth József, a Séf és Pataky Péter, az Ízes Élet séfjének a nap házigazda-műsorvezetőinek köszöntője
13:30 – 14:00 Slow Burn! Lounge és nu jazz zenék
14:00 – 14:45 Békás-tavi Élményműhely: A gasztroszínpadon a Stílusos Vidéki Éttermiség vezetői.
Tedd fel a kérdéseidet és választ kapsz Ruprecht László kreatív séftől, a Stílusos Vidéki Éttermiség elnökétől, Pauli Zoltán gasztronómiai tanácsadótól, a Stílusos Vidéki Éttermiség titkárától és Dudás Szilárd, az Anyukám mondta tulajdonosától, a SVÉT elnökségi tagjától.
14:45 – 15:00 Slow burn! Lounge és nu jazz zenék
15:00 – 15:45 Békás-tavi Élményműhely: A gasztroszínpadon Dudás Szabolcs séf
Azt ma már mindenki tudja, hogy a 6300 fős Encsen sütik az ország egyik legjobb pizzáját. De mi a titka? Dudás Szabolcs séf interaktív bemutatója és kóstoltatója.
15:45 – 16:15 Slow Burn! Lounge és nu jazz zenék
16:15 – 17:15 Békás-tavi Élményműhely: A gasztroszínpadon Pataky Péter séf
Grillezni mindenki tud, vagy mégsem? A kamado grillek Távol-Keletről származnak, és évszázadok óta használatosak, de Amerikában és Európában csak az utóbbi évtizedekben fedezték fel. Kiváló eszköz slow food ételek készítéshez, mert rendkívül jól tartja a hőt, és a kerámia anyag jótékonyan járul hozzá a tökéletes íz kialakításához. Pataky Péter séf interaktív bemutatója és kóstoltatója.
17:15 – 17:30 Slow Burn! Lounge és nu jazz zenék
17:30 – 18:00 Békás-tavi Élményműhely: A gasztroszínpadon Dr. Fiáth Attila.
A Budapesti Corvinus Egyetem professzora, nemzetközi borakadémikus, Master of Wine jelölt. Legjobban tanulni és tanítani szeret, igazi hivatása ez. 2014-ben az év oktatójává választották. Ő maga is örök diák, aki megjárta a „felsőpolcokat”: tanult Cambridge-ben, a Harvardon és jelenleg az Institute of Masters of Wine hallgatója. Húsz éve szerette meg a borokat, és azóta kóstol rendszeresen és rendszertelenül évi több ezer bort a világ minden részéről.
A kedvenc bora: a Champagne!
18:00 – 18:30 Slow Burn! Lounge és nu jazz zenék
18:30 – 19:30 Békás-tavi Élményműhely: A gasztroszínpadon Tatai Robi és Szendrei Bence séfek.
Interaktív bemutató és kóstoltató Tatai Robival, a TV2 tehetségkutatójának győztesével és Szendrei Bencével, a verseny döntősével.
19:30- 20:00 Slow Burn! Lounge és nu jazz zenék
20:00 – 20:30 Made in Italy.
Exkluzív, nyári kollekcióját bemutatja a Fórum Debrecen
20:30 – 01:00 Sodró lendület, stílusok kavalkádja, igazi klub hangulat. Táncolj akár egy pohár borral a kezedben. DJ Németi live mix!
2018. június 17.
11:30 Kapunyitás
11:30 – 13:15 Jó ebédhez szól a „nóta” – válogatás a legjobb európai DJ mixekből
13:15 – 13:30 Bernáth József, a Séf és Pataky Péter, az Ízes Élet séfjének a nap házigazda-műsorvezetőinek köszöntője
13:30 – 14:15 Békás-tavi Élményműhely: A gasztroszínpadon a Zip’s sörfőzőmestere.
Utazás a saválló lemeztől a sörhabig! Interaktív bemutató és kóstoltató.
14:15 – 14:30 Slow Burn! Lounge és nu jazz zenék
14:30 – 15:30 Békás-tavi Élményműhely: A gasztroszínpadon a Bernát József a SÉF. Főzőshow és kóstoltató.
Bernáth József séf, több külföldi Michelin-csillagos étteremben is dolgozott és a Konyhafőnök zsűrijéből lett ismert. Bernáth József azonban nem csak a tévéműsornak köszönheti, hogy a magyar családok közkedvelt séfje lett. Hitvallásával is könnyű azonosulni, amely szerint főzni azért jó, mert minden nap tanulhatunk valami újat bárhol, bárkitől – így azt sosem lehet megunni… Több könyvében – gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt – eszerint népszerűsíti a főzést és szeretteti meg velünk a szezonális alapanyagokat.
15:30 – 16:00 Slow Burn! Lounge és nu jazz zenék
16:30 – 17:00 Békás-tavi Élményműhely
17:00 – 19:00 Sodró lendület, stílusok kavalkádja, igazi klub hangulat. Táncolj akár egy pohár borral a kezedben. DJ Németi live mix!
ELŐZETES REGISZTRÁCIÓ

A Debrecziner Gourmet Fesztiválra a megszokott módon, előzetesen tudsz regisztrálni. Lényege, hogy fel tudjunk készülni az érkezésetekre és optimális körülményt biztosítsunk a gördülékeny kiszolgáláshoz. Ráadásul a regisztrációd értékét teljes egészében lefogyaszthatod.

Lehetőséged van 1 napos, 3 napos, illetve exkluzív, VIP regisztrációt váltani. Az előzetes regisztrációd kizárólag online módon, 2018. június 14. 23:59-ig teheted meg.

Regisztrált vendégeink között értékes nyereményeket sorsolunk ki a rendezvényt követően!

BELÉPŐJEGY

Ha mégis lemaradtál, ne aggódj! A helyszínen még tudsz belépőjegyet váltani, ami a rendezvény látogatására jogosít, ám nem tartalmazza a kuponokat és a kóstoló poharat.

GYERMEKEK

A gyerekek 12 éves kor alatt ingyenesen látogathatják a rendezvényt!

2018 a Családok Éve, ezért külön odafigyelünk a kicsikre és nagyokra egyaránt, hogy a család összes tagjára tartalmas időtöltés várjon ezen a hétvégén.

PROGRAM ÉS KIÁLLÍTÓK

Bernáth József , a SÉF és Pataky Péter séf az Ízes Élet séfje. Senkinek sem kell bemutatni a gasztrovilág két ikonikus arcát, akik idén a 3. Debrecziner Gourmet Fesztiválon házigazda-műsorvezetőjeként kalauzolnak minket abban a csodálatos és izgalmas világban, amit ma magyar gasztronómiának hívunk. Debrecen városa támogatásával 2016 óta évről-évre sikerült megrendezni a vidék ízeit autentikus módon bemutató programsorozatot.

Most először három napon keresztül, június 15-17-ig kóstolhatsz-lazulhatsz velünk a Nagyerdőben, a Békás-tó partján, amelyet sokan Magyarország egyik legszebb fesztivál helyszínének tartanak. Néhány név ízelítőként a kiállítók közül:

ÉTTERMEK

Anyukám Mondta Étterem
Almavirág Étterem
Butiq
dűlő
Hedonist Restaurant
IKON Restaurant Debrecen
Kérész Kikötő és Étterem-„Ahol Az Élmény Rád Talál
Kis Padlizsán
Maszek
Mirage étterem és kávézó
PalKonyha, Pauli Zoltán vezetésével
Tatai Robi a TV2 gasztro műsorának tavalyi győztese és Szendrei Bence a műsor döntőse, valamint a LiChi TV műsorvezetője.
Vendégünk lesz Ruprecht László, a Stílusos Vidéki Éttermiség egyik alapítója és elnöke.

STREET-FOOD

Broil King
Debreczeniző (Tetétlen)
Hanna Kincse
Keszegsütő Debrecen
Langalló (Debrecen)
Meating Nyíregyháza
Nárcisz Birtok
Wok to Box
HELLO BBQ & Coffee

ITALOK

Bortársaság
Caffé Mauro
Derecskei Gyümölcsös
DiVino Debrecen
Magyar Talléros Pálinka
Törley Pezsgőmanufaktúra
zip’s brewhouse
Szentkirályi Ásványvíz

WORKSHOPOK

Komoróczki Anna (Bortársaság) – My summer wine!
Anna Komoróczki – My summer wine! (in English)
A név kötelez! Utazás a Törley Excellence és Nyerspezsgők világában.
Komoróczki Anna: A kandúr és az egresbokor – a Sauvignon Blanc
Anna Komoróczki: The cat and the gooseberry bush: Sauvignon Blanc (in English)
Whiskey-s hordóban sör? Igen, ez a zip’s Angel’s Ser!
Dr. Fiáth Attila: Személyes kedvencek

Kövessétek a Debrecziner Gourmet oldalunkat, hogy időben értesüljetek a fesztivál további éttermeiről és séfjeiről, érdekes és különleges eseményeiről!

 

A bejegyzés alapja: https://www.facebook.com/events/1751250251632892/ , https://www.debreczinergourmet.hu

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

XIV. Fonyódi Kolbászfesztivál 2024

XIV. Fonyódi Kolbászfesztivál 2024 Szeretettel meghívjuk önt és kedves családját, barátait az immár 14. alkalommal megrendezésre kerülő Fon...

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.