Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

I. Győri Halnapok 2021

I. Győri Halnapok 2021

Győri Halnapok, Október 9-10.-én a Radó sziget, a győriek egyik kedvelt találkozóhelye ismét egy kellemes, de leginkább különleges programmal várja a látogatókat.

A bornapok időpontja: 2021. október 9-10.

A bornapok helyszíne: Győr-Moson-Sopron megye, Győr, Radó-sziget

A I. Győri Halnapok 2021 programja

Győr városa gazdag a halételeket kínáló éttermekben, széles választékkal várja a helybélieket és a vendéket egyaránt. A halételek elkészítése azonban tájegységenkét változó. Ezt a változatos kínálatot vonultatja a fel a hétvégén a Halnapok rendezvénye. Az ország jobbnál-jobb éttermei kínálják majd a különleges, a tájegységekre jellemző halételeket a Radó szigeten:
5 féle, – többek között szegedi, balatoni, szigetközi és bajai – különböző ízesítéssel készülő halászlé mellett a hagyományos harcsapaprikás, és halburber is képviselteti magát. Kifejezett újdonság a harcsacsinta, amelyről még mi magunk sem tudjuk, hogy édes vagy sós palacsinta… Az ínyenceket egészben sütött süllő, keszeg és kárász várja.
Természetesen azok sem maradnak éhesen, akik nem kedvelik a halételeket. Őket többek között churros, kürtőskalács és lángos várja.

Programok a Halfesztiválon

A rendezvény a gasztronómiai kínálat mellett kulturális élménnyel is szolgál. A sziget ikonikus pavilonjában 9.-én, szombaton, vérpezsdítő térzenét szolgáltat a kiváló Star Machine, és a különleges kisugárzású, gyönyörű hangú Michelle Myrtill. Ebédidőben Szórádi Árpáddal szól a nóta.
10.-én, vasárnap Mohácsi Attila, a Győri Nemzeti Színház színművésze varázsolja el a közönséget az olasz ihletésű Érzések és Sugallatok műsorával. Az esti szórakozásról a Petúnia Nyaral zenekar gondoskodik.
Gyermekprogramjaink: Mesegyár Gyerekzenekar, Csokigyáros showműsor
Mindenkit, legyen az ínyenc gourmet, halász, horgász, kétkedő vagy kóstolni vágyó, család és barát, vagy családbarát; szeretettel várunk a hétvégi Győri Halnapokon!
A rendezvény támogatói: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata, Győr+Média Zrt., Szegedi halászcsárda, KISOSZ Győr, Győr Projekt Kft.

 

A bejegyzés alapja: https://www.facebook.com/events/1352382591844125/

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

XIV. Fonyódi Kolbászfesztivál 2024

XIV. Fonyódi Kolbászfesztivál 2024 Szeretettel meghívjuk önt és kedves családját, barátait az immár 14. alkalommal megrendezésre kerülő Fon...

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .