Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

I. Győri Halnapok 2021

I. Győri Halnapok 2021

Győri Halnapok, Október 9-10.-én a Radó sziget, a győriek egyik kedvelt találkozóhelye ismét egy kellemes, de leginkább különleges programmal várja a látogatókat.

A bornapok időpontja: 2021. október 9-10.

A bornapok helyszíne: Győr-Moson-Sopron megye, Győr, Radó-sziget

A I. Győri Halnapok 2021 programja

Győr városa gazdag a halételeket kínáló éttermekben, széles választékkal várja a helybélieket és a vendéket egyaránt. A halételek elkészítése azonban tájegységenkét változó. Ezt a változatos kínálatot vonultatja a fel a hétvégén a Halnapok rendezvénye. Az ország jobbnál-jobb éttermei kínálják majd a különleges, a tájegységekre jellemző halételeket a Radó szigeten:
5 féle, – többek között szegedi, balatoni, szigetközi és bajai – különböző ízesítéssel készülő halászlé mellett a hagyományos harcsapaprikás, és halburber is képviselteti magát. Kifejezett újdonság a harcsacsinta, amelyről még mi magunk sem tudjuk, hogy édes vagy sós palacsinta… Az ínyenceket egészben sütött süllő, keszeg és kárász várja.
Természetesen azok sem maradnak éhesen, akik nem kedvelik a halételeket. Őket többek között churros, kürtőskalács és lángos várja.

Programok a Halfesztiválon

A rendezvény a gasztronómiai kínálat mellett kulturális élménnyel is szolgál. A sziget ikonikus pavilonjában 9.-én, szombaton, vérpezsdítő térzenét szolgáltat a kiváló Star Machine, és a különleges kisugárzású, gyönyörű hangú Michelle Myrtill. Ebédidőben Szórádi Árpáddal szól a nóta.
10.-én, vasárnap Mohácsi Attila, a Győri Nemzeti Színház színművésze varázsolja el a közönséget az olasz ihletésű Érzések és Sugallatok műsorával. Az esti szórakozásról a Petúnia Nyaral zenekar gondoskodik.
Gyermekprogramjaink: Mesegyár Gyerekzenekar, Csokigyáros showműsor
Mindenkit, legyen az ínyenc gourmet, halász, horgász, kétkedő vagy kóstolni vágyó, család és barát, vagy családbarát; szeretettel várunk a hétvégi Győri Halnapokon!
A rendezvény támogatói: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata, Győr+Média Zrt., Szegedi halászcsárda, KISOSZ Győr, Győr Projekt Kft.

 

A bejegyzés alapja: https://www.facebook.com/events/1352382591844125/

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

Szent Márton Újborfesztivál és Libator 2022

Szent Márton Újborfesztivál és Libator 2022 Szent Márton Újborfesztivál és Libator 2022. A Skanzen idei utolsó nagy eseménye Szent Márton n...

  • Libadalom a Gasztrosétányon 2022

    Libadalom a Gasztrosétányon 2022 „Aki Márton napján ludat nem eszik, ehetik az bármit, mégis éhezik. Aki Márton napján ...

  • Kiskunmajsa Márton napi hétvégék 2022

    Kiskunmajsa Márton napi hétvégék 2022 Márton napi hétvégék a Jonathermálban 2022-ben is. Jöjjön Kiskunmajsára, Márt...

  • Márton nap Noszvajon 2022

    Márton nap Noszvajon 2022 Márton Nap 2022. november 12-én, szombaton várják a házias, finom ízek kedvelőit a noszvaji G...

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .