Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

IX. Avasi Borangolás 2020

IX. Avasi Borangolás 2020

Avasi Borangolás 2020. Kilencedik alkalommal kelti életre a miskolci történelmi avasi pincesort az ország legkülönlegesebb adottságú borgasztronómiai fesztiválja, az Avasi Borangolás.

A borfesztivál időpontja: 2020. május 14-16, 15:00-23:59

A borfesztivál helyszíne: Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Miskolc, Avasi Pincesor

A IX. Avasi Borangolás 2020 programja, ismertetése

A Miskolc belvárosában, a sétáló utcától pár perc járásra található Avas hegyoldal patinás pincesorai és hangulatos utcái ismét kiváló helyszíne lesz baráti összejöveteleknek, minőségi bor- és gasztronómiai élmények megélésének és a történelmi avasi pincesorok helyi értékei felfedezésének.

A különleges helyszíneken számos műfaj felvonultatása mind a zenei, mind a kiegészítő programokat illetően több napos szórakozást biztosít majd fiataloknak, felnőtteknek és családosoknak egyaránt.

A rendezvény első napja ismét szakmai nap lesz, ahol borászok és szakértők tartanak előadásokat, bemutatókat.

Pénteken és szombaton a már megszokott módon az avasi pincesor teljes területén, a Kisavastól a Nagyavasig nyitnak a pincék és borházak, helyi gazdák és országosan ismert borászok kínálatával.

Az ételekről neves helyi vendéglők gondoskodnak majd, akik ismert magyar séfekkel együtt gasztro workshopok keretén belül idézik fel Miskolc város múltjának emlékezetes és nevezetes, vagy éppen már elfeledett ízeit.
A zenei programokat kereső borangolók számos színpad ingyenes koncertjei közül válogathatnak, de lesznek pódiumbeszélgetések, előadások, a gyerekeket pedig több ponton is gyerekprogramok várják majd.
A látogatók a hangulatos avasi pincesorokon borospohárral a kezükben, térkép segítségével kedvükre borangolhatnak.

További információkért és a részletes programért figyeld facebook oldalunkat!

A RENDEZVÉNY INGYENES.

 

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

Szent Márton Újborfesztivál és Libator 2022

Szent Márton Újborfesztivál és Libator 2022 Szent Márton Újborfesztivál és Libator 2022. A Skanzen idei utolsó nagy eseménye Szent Márton n...

  • Libadalom a Gasztrosétányon 2022

    Libadalom a Gasztrosétányon 2022 „Aki Márton napján ludat nem eszik, ehetik az bármit, mégis éhezik. Aki Márton napján ...

  • Kiskunmajsa Márton napi hétvégék 2022

    Kiskunmajsa Márton napi hétvégék 2022 Márton napi hétvégék a Jonathermálban 2022-ben is. Jöjjön Kiskunmajsára, Márt...

  • Márton nap Noszvajon 2022

    Márton nap Noszvajon 2022 Márton Nap 2022. november 12-én, szombaton várják a házias, finom ízek kedvelőit a noszvaji G...

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.