Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

V. Furmint Február 2022

V. Furmint Február 2022

Hamarosan újra Furmint Február Tokajban szerveződik a város legelegánsabb sétáló kóstolója, melyre 2022-ban is legalább félszáz borászt várunk kiváló furmintjaikkal.

A borfesztivál időpontja: 2022. február 26., szombat, 17:00–23:00

A borfesztivál helyszíne: Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Tokaj

A V. Furmint Február 2022 programja, ismertetése

A jegy feljogosítja a birtokosát a Tokajban 2022 február 26.-án megrendezésre kerülő  borkóstolón lehetőség van 16 tételének végig kóstolására.

Februárban a furminté a főszerep. Bár ez az év legrövidebb hónapja, de ennél koncentráltabban nem is lehetne ezt a nagy kedvencet ünnepelni. A furmintnak már nemzetközi napja is van, február 1-je, melynek célja, hogy minden szem erre a szőlőfajtára és a belőle készült borokra szegeződjön. A Furmint Február során az egész ország, sőt néhány határon túli étterem és borkereskedés is ezt a szőlőfajtát állítja a középpontba. Az egész hónapon át tartó rendezvénysorozat csúcspontja a Furmint Február Nagy Kóstoló, amelyen többtucat furmint mutatja meg magát szerte az országból.

Néhány borászat a 2022-es Furmint Február kiállítóiból

Erzsébet-pince

Tokaj hétszőlő

Paulay Borház

Hímesudvar

Dobogó Pincészet

Benkő Borház

Péter Pince

Pinceköz Borszáta

 

Ismertetők az eseményről

Februárban szerte az országban – sőt túl a határainkon is – éttermek, borkereskedők, borbárok állítják majd a középpontba a Furmintot. Az egész hónapon át tartó rendezvénysorozat csúcspontja idén is a Furmint Február Nagykóstoló.

Közel másfél évtizede merült fel először a furmint szőlőfajta népszerűsítő programsorozat, a Furmint Február gondolata. Ennek keretében februárban szerte az országban – sőt túl a határainkon is – éttermek, borkereskedők, borbárok állítják majd a középpontba a furmintot. Az egész hónapon át tartó rendezvénysorozat csúcspontja idén is a Furmint Február Nagy Kóstoló. Az eseményt tradíciókhoz híven idén is a hónap első csütörtökén, február 2-án rendezik meg a budai Hagyományok Házában.

Tizennégy évvel ezelőtt, mikor Kézdy Dániel életre hívta a Furmint Február mozgalmat, még valóban méltatlanul kevés szó esett a furmintról. Mára azonban elmondható, hogy mind a borászok, mind a borkedvelő közösség összeköti a tél utolsó hónapját ezzel a rengeteg lehetőséget tartogató szőlőfajtával. Az elmúlt években a koronavírus járvány miatt februárban sajnos csak a kisebb kóstolók és programok tudtak megvalósulni a rendezvénysorozat keretében, a hagyományos február eleji Nagy Kóstoló elmaradt. Idén azonban végre újra visszatér a sokak által várt esemény. Az érdeklődők nemcsak 200 furmint közül találhatják meg idei kedvenceiket, de több mint 100 borásszal találkozhatnak, beszélgethetnek az ország számos borvidékéről.

„Számunkra a Furmint Nagy Kóstoló minden évben egy igazi ünnep. A visszajelzések alapján a borászok és a fogyasztók is egy kiemelt közösségi eseményként kezelik ezt az évi egy nagy találkozást. Számtalan új barátság vagy üzleti kapcsolat született már itt. Napjainkban egyre kevesebb olyan nagy kóstoló van, különösen a fővárosban, ahol jellemzően a borász vagy a tulajdonos mutatja be a borokat. A Furmint Február Nagy Kóstoló ilyen. Ezért érdemes eljönni és első kézből ismerkedni kiváló emberekkel, izgalmas történetekkel és a nagyszerű borokkal” – mondta el Kézdy Dániel főszervező.

 

A bejegyzés alapja: Ismertető, jegyvásárlás

Egyéb hasonló bejegyzések: furmintos oldalak

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

XIV. Fonyódi Kolbászfesztivál 2024

XIV. Fonyódi Kolbászfesztivál 2024 Szeretettel meghívjuk önt és kedves családját, barátait az immár 14. alkalommal megrendezésre kerülő Fon...

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.