Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

IX. Tiszavirág Fesztivál 2014

IX. Tiszavirág Fesztivál 2014

A fesztivál időpontja: 2014. június 17-21

A fesztivál helyszíne: Jász-Nagykun-Szolnok megye, Szolnok, Tisza Park, Verseghy Park (Sóház utca), Tiszai hajósok tere

 

A IX. Tiszavirág Fesztivál 2014 programja

 

IX. Tiszavirág Fesztivál – az igényes zene és a minőségi borok rendezvénye.
A Tiszavirág Fesztivál hagyományosan ünnepli a Tisza varázslatos természeti attrakcióját a kérészek virágzását. A közel egyhetes esemény az apró rovarok nászának időpontjában kerül megrendezésre Szolnokon. Az egyedülálló jelenséget számos kísérő program teszi még színesebbé, még gazdagabbá.
Borgasztronómiai kiállítás, színházi előadások, mozi, élő zenei koncertek hazai és nemzetközi előadókkal, kézműves vásár, hajótúra, zöldsátor és gyerek sziget várja a fiatalokat, felnőtteket, családosokat.

Tiszavirág Túra – a fesztivál teljes hetében több hajó indul az érdeklődőknek megmutatni a világon szinte egyedülálló természeti jelenséget a kérészek tiszai virágzását.

Borházak utcája – A kellemes fás árnyas környezetben felállított mintegy 20-25 faházból álló „pincesor”-ra az ország valamennyi bor régiójából érkező pincészetek, borászok hozzák el boraikat.

Zenei programok – A fesztivál területén felállított különleges hangulatú kis zenei színpadokon az ország kiemelkedő blues, jazz, swing és népzenészei lépnek fel. A könnyűzene mellett helyet kap a komolyzene is.

Park mozi
– A Verseghy Parkban felállított óriás mozivászonra, hagyományos filmvetítő gépekkel a hét minden napján könnyed szórakozást kínáló klasszikus filmeket vetítenek. A közönség a parkban elhelyezett babzsák-fotelekben, szőnyegeken megpihenve szórakozhatnak.

Kézműves vásár – kizárólag kézművesek árulják portékáikat.

Kiegészítő programok – Baba-mama szervizpont kényelmes pelenkázási és szoptatási lehetőség a kilátogató kisgyermekes anyukák számára.

Szerencsés esetben egy különleges természeti jelenség, a tiszavirág-rajzás is megfigyelhető.

Pontos helyszín:
Tisza Park, Verseghy Park (Sóház utca), Tiszai hajósok tere

Belépő:
A rendezvény látogatása ingyenes!

Információ:
HM-Event Kft.
20/913-5666
info@hmevent.hu

A bejegyzés alapja: http://tiszaviragfesztival.hu/

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

Márton Napi Sokadalom Szeged 2021

Márton Napi Sokadalom Szeged 2021 Márton Napi Sokadalom 2021 Szegeden. Első alkalommal szervezünk egy tematikus programot a Bárkán, amely a...

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.