Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

Örkény Forraltbor Fesztivál és Gasztronómiai vásár

Örkény Forraltbor Fesztivál és Gasztronómiai vásár

Örkény városában kerül 2013-ban már másodszor megrendezésre a Forraltbor Fesztivál és Gasztronómiai Nagyvásár elnevezésű esemény.

A város az első év sikerei és a pozitív visszajelzéseket követően szervezik meg. reménykednek, hogy hagyományt teremtenek a fesztivállal, és a továbbiakban minden évben megrendezhetik.

Örkény városban a főút mentén és a piaccsarnokban kijelölt kiállító helyeken vásárolhatnak és kóstolhatják meg a kiállítók gasztronómiai termékeit és természetesen a különböző forraltborokat.

Megválasztjuk a fesztivál legjobb forraltborát. A rendezvényt szórakoztató programok, kézművesek és környékbeli gazdák vására kíséri. Számtalan hagyományos, helyi jellegű gasztronómiai különlegesség vásárlására és kóstolására nyílik lehetőség.

Ismerkedj meg Márton püspök legendájával, vegyél részt a Márton-napi ludaskása főző versenyen. Kóstold meg a libaünnep ínycsiklandozó fogásait!

A magyar gasztronómia a magyar kultúra egyik kiemelkedő eleme, változatos, kreatív ételféleségekkel, egyedi és karakteres ízvilággal büszkélkedhet. Konyhakultúránk több mint ezeréves történelmi fejlődés eredménye, amely Magyarország jó természeti adottságain, valamint az évszázados tradicionális állattartás, növénytermesztés és a manufakturális élelmiszer-előállítás örökségén alapul.

A modern plázák árutömegéből kiszakadva egy kicsit visszarepülhetünk egy régi hangulatú vásári kavalkádba, ahol az árusok dallamosan csalogatják a mézeskalács és törökméz portékáikhoz a tömött bukszájú alkudozni kívánó népeket. Ha egy kellemes hangulatú program után vágyik, csodás környezetben, és szívesen kutat szép holmik után, feltétlenül látogasson el a Forraltbor Fesztiválra, ahol több ezer kézműves termék közül válogathat..

 

A bejegyzés és képek alapja: http://www.forraltborfesztival.hu

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.