III. Forraltbor Fesztivál és Gasztronómiai Nagyvásár 2014
A fesztivál időpontja: 2014. november 14-16
A fesztivál helyszíne: Pest megye, Örkény, Városi Piac mögött
A III. Forraltbor Fesztivál és Gasztronómiai Nagyvásár 2014 programja
november 14. péntek
15.oo – 15.15 Fesztivál megnyitója
15.15 – 15.45 Művészeti Iskola táncbemutatója
16.oo – 17.oo Hyde rock együttes
17.oo – 19.oo Dokk együttes élő koncertje
20.oo – 21.3o Best Of zenekar
22.oo – 01.oo Presso Band térzene
november 15. szombat
11.oo – 11.30 Ludaskásafőző Fesztivál
11.3o – 12.oo Napsugár Nyugdíjas Klub műsora
12.oo – 12.o5 Plathy József Bajtársi Egyesület vers
12.1o – 12.2o Pusztavacsi Aranyrózsa Nyugdíjas Klub Katona dalok
12.25 – 12.35 Dabasi kék ibolya Népdalkör nótacsokor
12.40 – 12.45 Csévharaszti Ősborókás Népdalkör
Szóló ének: Sólyom Róbertné
Nagy Ferencné
12.5o – 13.oo Hernádi Buzavirág együttes műsora
13.oo – 13.2o Tatárszentgyörgyi Nyugdíjas Klub műsora
13.2o – 14.oo HongarOperett előadás
14.oo – 15.oo Veronilla Stúdió Örökzöld dallamai
15.oo – 16.oo Tokos együttes
16.oo – 16.10 II. Ludaskásafőző Fesztivál eredményhirdetés
16.oo – 16.45 Dalárda nótacsokra
17.3o – 19.oo Ferenczy György és a Rackajam koncert
19.oo – 20.oo Pittyendáré együttes (PIAC BEJÁRATÁNÁL)
20.oo – 21.3o NEOTON Koncert
22.oo – 01.oo Party Band térzene
november 16. vasárnap
14.oo – 15.oo Borovenka Hagyományőrző Néptánccsoport
15.oo – 16.oo Cimbaliband koncert
16.oo – 16.10 2014 év Forraltbora eredményhirdetés
17.oo – 18.3o Kowalsky meg a Vega koncert
19.oo – 20.oo Műszakváltás koncert
II. Ludaskása főző Fesztivál
II. Ludaskása Főző Fesztivál – november 15. szombat 11.00 óra
A gasztronómiai rendezvények iránt mutatkozó érdeklődés és a tradíciók megőrzése érdekében az idén először megrendezésre kerül a III. Forraltbor Fesztivál és Gasztronómiai Nagyvásár keretein belül az II. Ludaskása Főző Fesztivál. Sokan vannak azok, akik érdeklődnek a gasztronómiai kultúra iránt és a mai napig őrzik és ápolják tradicionális szakácstudományukat. Megtapasztaltuk, hogy olyan egyszerű népi ételt mint a ludaskását, hányféleképpen és milyen gazdag ízvilággal képesek még ma is elkészíteni településeink, falvaink háziasszonyai. A helyszínen a média is képviselteti magát. A fesztiválon egész napos programkínálatot tervezünk nemcsak a helybélieknek, hanem a térségből, a megyéből és az egész országból érkezőknek.
További feltételek:
- A nevezés feltétele a versenyen készített étel receptjének leadása.
- A versenyétel receptjét kérjük a főzőhelyeknél jól látható módon kifüggeszteni.
- A szervezők biztosítják a főzőhelyet, a munkaasztalt, a főzéshez szükséges fát és az ivóvizet.
- A csapatok maguk gondoskodnak a főzéshez szükséges alapanyagokról, eszközökről és a tálaláshoz szükséges felszerelésekről.
- A versenyre nevezett ételekből fajtánként 30 adag mennyiséget kell készíteni, plusz a zsűri részére (4 fő) egy díszített tálon (van lehetőség italt is felszolgálni az étel mellé), amelyet a rendezőknek átadnak.
A verseny értékelése:
A versenyételeket szakmai és társadalmi zsűri tagok értékelik.
Az értékelés 15.30 órától folyamatosan történik.
A verseny eredményhirdetésére várhatóan 17 órakor kerül sor.
Díjazás:
Minden induló részére – Emléklap,
A verseny I-III. helyezettjei részére – ajándék
A versenyen való részvétel ingyenes.
Helyszín: III. Forraltbor Fesztivál és Gasztronómiai Nagyvásár- Városi Piac mögött
A bejegyzés alapja: http://www.forraltborfesztival.hu