Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

X. Tápiószentmárton Nemzetközi Hurkatöltő Fesztivál 2014

X. Tápiószentmárton Nemzetközi Hurkatöltő Fesztivál 2014

A fesztivál időpontja: 2014 november 15 (szombat)

A fesztivál helyszíne: Pest megye, Tápiószentmárton,Sportcsarnok és Tanuszoda, 2711 Tápiószentmárton, Bartók Béla út 5/a.

A sportcsarnok előtt vidámpark és kirakodóvásár várja látogatóinkat! A helyszínen hurka és disznótoros káposzta vásárolható!

Megnyitó: 8 óra 50 perc, Kezdés: 9 óra

Belépő jegy: 600 forint, mely tartalmaz egy kóstoló jegyet!A kóstolójegy (20 dkg sült hurka, kenyér, 1 dl bor) felhasználható a TÁPIÓ-VIN borpince telephelyén ahova ingyenes kisvasút közlekedik, a helyszínen kedvezményes bor vásárlás, élő zene- Terék József és barátai várják a kedves érdeklődőket!

14 éves kor alatt a belépés ingyenes!

A X. Tápiószentmártoni Nemzetközi Hurkatöltő fesztivál 2014 részletes programja

A VERSENY CÉLJA:

A hagyományos falusi disznótorok teremtette étkezési kultúra megőrzése.

A VERSENYZŐK:

A versenyre azon csapatok jelentkezését várjuk, akik olyan népi jellegű hurkakülönlegességeket készítenek, amelyek lakókörnyezetükre, lakóhelyükre jellemzőek.

 

JELENTKEZÉS:

2014.november 7-ig, az első ötven csapat jelentkezését fogadjuk el.

VERSENYKATEGÓRIÁK:

 

  •  FEHÉRHURKA,
  •  VÉRES HURKA,
  •  HURKAKÜLÖNLEGESSÉG.

 A VERSENY LEBONYOLÍTÁSA:

Minden csapat részére a szervezők 3 kg főtt rizst, 5 kg főtt, darált alapanyagot biztosítanak a fehérhurka elkészítéséhez.  Igény szerint, 50 dkg nyers darált májat, 1kg főtt darált vért, 20 m vékonybelet, 5 db kulárét,

2 db bélhálót /dederka/ kapnak a csapatok. A versenyzők csak a kapott mennyiségű alapanyaggal dolgozhatnak!

A hurka sütéséhez sütők állnak rendelkezésre. A lebonyolítást megkönnyítené, ha néhány csapat saját sütőt hozna magával. Kérjük, szíveskedjenek ezt a jelentkezési lapon előre jelezni!

 

A VERSENY DÍJAZÁSA:

A verseny első három helyezettje, kategóriánként serleget és oklevelet, minden más résztvevő emléklapot kap.

 

EGYÉB FELTÉTELEK:

A csapatoknak asztalt és alapanyagot biztosítunk. Maguknak kell gondoskodniuk a feldolgozáshoz szükséges felszerelésekről, (hurkatöltő, tál, tálca stb.) és az egyéni ízesítéshez szükséges fűszerekről.

 

A VERSENY ÉRTÉKELÉSE:

A verseny folyamán neves szakértőkből álló szakmai, valamint társadalmi zsűri ellenőriz és értékel, az alábbiak figyelembevételével:

  • AZ ÉTELEK EREDETISÉGE ÉS ÍZE
  • A MEGJELENÉS ÉS MUNKAVÉGZÉS HIGIÉNIÁJA
  • A TÁLALÁS ESZTÉTIKUMA

 

EGYÉB FONTOS INFORMÁCIÓ:

A verseny eredményes szervezéséhez, legkésőbb 2014. november 7-ig kérjük a mellékelt nevezési lapot postai vagy elektronikus úton pontosan kitöltve visszajuttatni. A csapatoktól a rendezvény támogatására felajánlásokat, különdíjakat szívesen elfogadunk. A hurka egyéni árusítása TILOS!

 

A bejegyzés alapja: http://www.sportcsarnok.extra.hu

 


Fesztivál

XXII. Orsolya-napi Vásár Natúrpark Ízei 2023

XXII. Orsolya-napi Vásár Natúrpark Ízei 2023 Az idén 22. alkalommal rendezi meg Kőszegen a „Natúrpark ízei”-Gasztronómiai fesztivált és Ors...

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .