Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

XVI. Tardi Kakasfesztivál és főzőverseny 2019

XVI. Tardi Kakasfesztivál és főzőverseny 2019

Idén 16. alkalommal megrendezett Tardi Kakasfesztivál 2019. október 5-én. Próbára akarja tenni főző tudását? Szívesen kóstolna kiváló szakácsok által kakasból készült ételeket? Vagy csak egyszerűen szeretne kellemesen tölteni egy szombatot? Bármelyik elég ok, hogy Ön is ellátogasson hozzánk a Sándor-völgyi rendezvénytérre!

A fesztivál időpontja: 2019. október 5.

A fesztivál helyszíne: Borsod megye, Tard, Sándor-völgyi rendezvénytér

A XVI. Tardi Kakasfesztivál és főzőverseny 2019 programja

Idén 16. alkalommal megrendezett Tardi Kakasfesztivál 2019. október 5-én. Próbára akarja tenni főző tudását? Szívesen kóstolna kiváló szakácsok által kakasból készült ételeket? Vagy csak egyszerűen szeretne kellemesen tölteni egy szombatot? Bármelyik elég ok, hogy Ön is ellátogasson hozzánk a Sándor-völgyi rendezvénytérre! Ismerje meg velünk a kakaspörkölt főzés rejtelmeit, kóstoljon különleges receptek szerint készült ételeket, vegyüljön el a fesztivál forgatagában!

Rendezvényünk mostanra a régióban általánosan ismertté vált, számon tartják és készülnek rá, de az ország minden részéről érkeznek hozzánk vendégek. Programunk gerincét a főzőverseny alkotja, melyen rendszerint 20-30 kiváló főzőcsapat méri össze tudását kakasételek készítésében. A látogatók, kóstolni vágyók létszáma az időjárástól függően a több ezres nagyságrendet is elérheti.

Az alábbi programok mellett a nap folyamán kakasszépségverseny, térzene, kirakodóvásár várja vendégeinket.

12:00 Korcsoportonként zsákban futás

13:30 Gyöngykaláris Néptáncegyüttes

14:00 Eredményhirdetés

15:00 Capuccino

16:00-tól Géczy Erika

(A Bojtorján, Rockfort, GLM produkció, Kormorán együttesek egykori tagja, Örökség zenekar énekes-dalszerzője.)

A nap folyamán a hangulat felelőse: MC Bee Bee

A rendezvény ideje alatt büfé is biztosított.

Kóstoló, amelyet az Önkormányzat készít: csirkepörkölt tésztával és savanyúsággal

A kóstolójegyek a tardi lakosok számára a polgármesteri hivatalban ingyenesen igényelhetők 2019.október 2-ig, és kizárólag az önkormányzat által készített kóstolóra vonatkoznak !

Keressük a 2019-es év legszebb kakasát. A kakasszép- ségversenyre a helyszínen lehet jelentkezni, nevezési díj nincs. A kakasok számára a rendezvény idejére a szervező ketrecet biztosít.

A KAKAS JELMEZBEN RÉSZVEVŐKET KÜLÖN DÍJAZZUK!

A kakasfesztivál főzőversenyről

Főzőcsapatok részére a rendezvény reggel 7 órakor kezdődik a kakasok és a főzőhelyek kiosztásával.

A kakasokból készült ételből egy adagot megfelelően tálalva 14 óráig a zsűri részére át kell adni, valamint 5 adag ételt kóstolójegy fejében a vendégek részére kiosztani. Az 5 db kóstolójegy a zsűrizéshez szükséges, ezért visszatérítés nem jár. Ezen kívül 5 db kóstolójegy leadása után a szervező a nevező csapat részére visszatéríti a kóstolójegy árának 60%-át. Kevesebb kóstolójegy leadása esetén nem jár visszatérítés. Maximum 10 db kóstolójegy visszaváltására van lehetőség!!!

A rendezvényen étel kizárólag kóstolójegyért (TARDI TALLÉR) értékesíthető. Az ezt megszegő csapat kizárható a versenyből. Az elkészített ételeket mesterszakács vezette zsűri bírálja. Az értékelés fő szempontjai az étel íze, zamata, illata, színe, a higiénia és a tálalás módja. Szintén értékeljük a csapatok sátrának, magának a csapatnak a megjelenését, a legötletesebb, legszebb összbenyomást.

Főző csapatoknak.
Információ, jelentkezés:
vajdazolthan@gmail.com
30/5354725

 

A bejegyzés alapja: http://www.tard.hu/index.php/42-hirek/343-xvi-tardi-kakasfesztival

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

Alba Regia Feszt Székesfehérvár 2021

Alba Regia Feszt Székesfehérvár 2021 Minden ami jazz, pop, funky és világzene Székesfehérvár belvárosában, három napon át, két színpadon. ...

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.