Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

VII. Kistarcsai Kakasfőző Fesztivál 2018

VII. Kistarcsai Kakasfőző Fesztivál 2018

VII. Kistarcsai Kakasfőző Fesztivál, Kistarcsa Város Önkormányzata szeretettel meghívja a település polgárait a VII. Kistarcsai Kakasfőző Fesztiválra Kistarcsa, Csigaház melletti tér, 2018. augusztus 20. 10.00-23.00 óráig.

A kakas főző fesztivál időpontja: 2018. augusztus 20.

A kakas főző fesztivál helyszíne: Pest megye, Kistarcsa, Csigaház melletti tér

A VII. Kistarcsai Kakasfőző Fesztivál 2018 programja

10.00-10.45 Szent István napi ünnepség, ünnepi beszéd, ünnepi műsor, új kenyér szentelése

13.00-13.15 Megnyitó

13.00-17.30 Tűzgyújtás – Kakasfőző verseny

13.15-13.30 Aquila Dance Sportegyesület bemutatója

13.35-13.50 Jamland T.S.E. bemutatója

14.00-15.00 Halihó-Szabó Csilla Band

16.00-18.00 Tanzevaty Partyzans

19.00-20.10 Compact disco

21.00-22.30 Black II black

22.30           Lézer  Show

 

A kóstolójegy ára 600.- Ft, amiért egy tál étel és a szükséges műanyag étkészletet biztosítjuk. Kóstolójegy korlátozott számban kapható!

A rendezvény ideje alatt kézműves kirakodó vásár, street food ételek-italok várják a látogatókat.

A kakasfesztivál ismertetése

Augusztus 20-án, a Szent István napi ünnepség után délután kettő órától kezdődött a kakasfőző fesztivál. Solymosi Sándor polgármester pontosan kettő órakor nyitotta meg a kakasfőző versenyt. Elmondta, hogy hagyományteremtő jelleggel hirdetik meg a fesztivált és azért választották a kakast alapanyagul, mert a város címerében is megtalálható. A jövőben a kakas címeres települések csapatait is szeretnék a versenyre meghívni A polgármester jó versenyzést kívánt a résztvevőknek, majd gyorsan átöltözve rögtön beállt az egyik csapatba. A program elején jelen volt a Szent István napi ünnepség ünnepi szónoka Vécsey László országgyűlési képviselő is, aki végiglátogatta a résztvevő csapatok „versenyállásait”.

A nagy meleg ellenére jó hangulat volt a téren, az uszoda parkolójában felállított színpadon késő estig pörögtek a programok. Először Szmatana Andrea a Hétköznapi Broadway Hősökkel szerepelt, a musical részletekhez a háttértáncot a Harmónia Táncklub táncosai adták. A közös szereplésbe belefért az önálló fellépés is. A közel két órás programban a Harmónia Táncklub bemutatta a 10 éves jubileumi gálaműsorukat, amit május végén láthatott a közönség és a Hétköznapi Broadway Hősök több egyéni produkcióit is színpadra állított. A közönség vastapssal jutalmazta a két csapatot. Negyed öttől a Pannónia Néptáncegyüttes lépett a színpadra. A táncosok hat táncot mutatottak be, szerepelt a gyerek, az ifjúsági és a felnőtt csoport. Most is nagy sikert aratott a Madách Stúdió két ifjú tehetsége Pászthy Viki és Ágoston Máté, akik operett slágereket énekeltek.

 

Kistarcsa Kakasfőző fesztivál 2018 programok
Szervező: Kistarcsa Város Önkormányzata, VMSK Kft.

Bejegyzés alapja: http://www.kistarcsamuvhaz.hu

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

II. Fővárosi Jótékonysági Palacsinta Fesztivál

II. Fővárosi Jótékonysági Palacsinta Fesztivál Megrendezzük ismét Magyarország egyik legnagyobb érdeklődéssel kísért Jótékonysági Palacsint...

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .