Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

Platz PIac Pilisvörösvár

Platz PIac Termelői nap Vörösvár

Pilisvörösvár 2024 Platz piac: Minden hónap harmadik vagy negyedik vasárnapján rendezik meg Pilisvörösváron a termelői napot. A vásár során helyi és környékbeli termelők és kézművesek kínálják termékeiket

A vásár időpontja: , pilisvörösvári januári termelői piac.

A Termelői Nap helyszíne: Pest megye, Pilisvörösvár, 2085 Pilisvörösvár, Bánya tavak.

A Platz PIac Pilisvörösvár 2024 ismertetése

2024.01.16: Az alapító kérésére a továbbiakban nem jelenítjük meg az oldalunkon. Valószínűleg pontatlan az oldalon található információ.

Minden hónap harmadik vasárnapján rendezik meg Pilisvöröváron a termelői napot avagy a Platz Piac rendezvényt. A vásár során helyi és környékbeli termelők és kézművesek kínálják termékeiket, melyeket meg is kóstolhatnak az érdeklődők. A nap során kulturális és gyermekprogramok is várják a látogatókat.

A megszokottól eltérően februárban és márciusban a hónap negyedik vasárnapján rendezik meg a termelői napot.

A reggel kezdődő, s késő délutánig tartó PLatz Piac vásárt megrendezik minden időben, gyakran napos, meleg az időjárás, de frissítők is kaphatók a vásár alatt.

A Platz PIac Pilisvörösvár 2024-es vásárnaptára

Pilisvörösváron termelői napot tartanak, a Bányatavaknál.

Pilisvörösvár egyik legkedveltebb vására a minden hónap harmadik vagy negyedik vasárnapján rendezendő Termelői piac, vásár.

Hűsölni nemcsak vízparton, de a hegyek között is lehet, ahol érdemes összekötni a kellemest a hasznossal – vagyis piacozzunk egy jót! Vasárnap jön a 13. Platz Piac Pilisvörösváron, ahol echte sváb füstölt húsokkal, kovászos pékáruval és kistermelői olívabogyókkal tölthetjük meg a kosarunkat. És még azt sem kell megvárnunk, hogy hazaérjünk a finomsággyűjteményünkkel, mert a gasztrosarokban falatozhatunk is belőle, miközben gyönyörködünk a minket körülölelő tájban.

Ha a kényelmes és lassú élet szerelmesei vagyunk, és a vásárlást sem szükséges rosszként vagy egy gyorsan letudható feladatként éljük meg, akkor a pilisi svábok piacát nekünk találták ki. Pilisvörösváron, a város közepén található horgásztavak mellett lesz vasárnap a tündéri Platz Piac, ahol a háztáji és kistermelői finomságok megvásárlásán és kóstolásán túl átadhatjuk magunkat a lassú élet élvezetének is.

A portékák között a kistermelői forrásokból összeválogatott granolától kezdve akovászos kenyereken át a füstölt libatermékekig és raclette-szendvicsekig tényleg minden megtalálható, ami szem-szájnak ingere. Mint minden jó piacon, itt sem lesz hiány zöldségekből és gyümölcsökből: ezeket az Élő Tiszatáj Egyesület egyenesen a Tisza menti kistermelőktől hozza el nekünk. Emellett gyümölcsborokat, kézműves söröket, sváb borokat és kistermelői pálinkát is tehetünk a kosarunkba.

Lesz egy gasztrosarok is a Platzon, ahol kényelmesen falatozhatunk, így nem kell sóvárogva kivárnunk, míg hazaérünk. Egy pilisvörösvári alapítvány jóvoltából jótékonysági főzés is lesz a piacon, a bevételből gyermekek táboroztatását támogatják, úgyhogy a ragut és a lángost is érdemes megkóstolni.

a az időjárás engedi, akkor a sváb hangulatot zenével is erősítik: az 1895-ben alapított Pilisvörösvári Német Nemzetiségi Fúvószenekar ad majd koncertet. A piacon e-kerékpárok is lesznek, amiket ingyen kipróbálhatunk, szerintünk mindenképpen pattanjatok fel rájuk, és fedezzétek fel a környéket!

 

A bejegyzés alapja: https://www.facebook.com/platzpiac

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .