Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

X. Magyar Borok Bálja 2015

X. Magyar Borok Bálja 2015

2015. február 21-én immáron 10. alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Borok Bálja, amelynek az InterContinental Budapest ad otthont. A rendezvény célja, hogy a magas minőségű magyar borokat hozzájuk méltó környezetben mutassa be exkluzív vendégeinek. Nagy öröm számunkra a kerek évforduló, hiszen ez bizonyítja az esemény értékét, a résztvevők bizalmát.

A bál időpontja: 2015 február 21.

A bál helyszíne: Budapest, InterContinental Budapest

A X. Magyar Borok Bálja 2015 program

Kezdés 18.30

Üdvözlő ének: Four Fathers

Magyarország egyik legnépszerűbb a capella énekegyüttese 1995-ben alakult. Tagjai képzett zenészek, repertoárjukban szerepel a 20-as, 30-as évek amerikai zenéje, az ún. „Barbershop Style”, világslágerek, magyar slágerek feldolgozásai, spirituálék. Többnyire kíséret nélkül énekelnek, gyakran azonban megszólaltatják a következő „hangszereket”: szájzongora, torokgitár, ajakszaxofon, garatharsona, szájkürt, pofatuba, szájcselló, szájbőgő, nyelvdob, fogcintányér. Közel áll hozzájuk a könnyed stílus, humor. A bálra természetesen most is bordalokkal készülnek.

Megnyitó

Exkluzív borvacsora 19.00

A rendezvény középpontja idén is a szakmai hozzáértéssel és kiemelt figyelemmel elkészített borvacsora, kiváló borokkal és ínyenc fogásokkal.

Zongoraszó a vacsora alatt: Elek Norbert

Elek Norbert 5 éves kora óta zongorázik. 16 éves koráig klasszikus zongora tanulmányokat folytatott, majd Márkus Tibor tanítványaként járt a jazz-zongora szakra. 18 éves korától pedig Fogarasi Jánosnál folytatta tanulmányai. Egy évvel később a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre nyert felvételt, jazz-zeneszerzés és hangszerelés szakra, ahol Oláh Kálmán diákjaként 2005-ben szerezte meg diplomáját. Norbert, mint zeneszerző és hangszerelő több hazai előadóval is dolgozott együtt, valamint rengeteg hazai zenekarban játszik. Külföldi felkérései révén – RCCL, Ringling, Voyage de la Vie (Resort World Sentosa, Szingapúr) – nemzetközi tapasztalatai is kiemelkedőek. Az elmúlt években már maga is tanít több oktatási intézményben.

Gál Tibor Emlékdíj átadása

A hagyományoknak megfelelően a Díj 2015-ben is átadásra kerül, a tavaly megújult kiválasztási eljárás alapján. A jelölteket az Év Bortermelői ajánlják, a nagyközönség pedig szavazatával segítheti őket.

Fellép: Vásáry André és a Budapest Saxophone Quartet

A 10. Magyar Borok Bálja vendégei idén Vásáry André férfi szoprán előadását élvezhetik. Vásáry André három arany és egy platina lemezzel büszkélkedhet, koncertjeivel tavaly Franciaországban és az Egyesült Államokban is sikert aratott. Andrét a Bálon a 19 éve együtt játszó, világhírű Budapest Saxophone Quartet kíséri. A zenekar tagjai: Szepesi Bence, Puskás Levente, Tószegi Bernát, Horváth Marcell. Gyönyörű zenékre, népszerű dallamokra, fülbemászó melódiákra számíthatunk.

Fellép: InFusion Trió

A 9. Magyar Borok Bálja osztatlan közönségsikert aratott fellépője, Simkó-Várnagy Mihály trió formációját kértük fel, hogy a Bál közönségét ismét elkápráztassa. A 2011-ben alakult InFusion Trió tagjai képzett zenészek, akik a komoly- és könnyűzene terén egyaránt jártasak. A zenekar egy különleges hangszerpark segítségével (elektronikus hegedű, elektronikus cselló, elektronikus dob és különböző effekt pedálok és looperek), a rádiókból is már jól ismert slágereket szólaltat meg élőben, egy teljesen új, érdekes hangzásvilágban. A zenekar repertoárjában saját szerzeményeiken kívül többek között Sting, U2, Michael Jackson, Calvin Harris és Adele slágerei is szerepelnek. A zenekar tagjai: Farkas Izsák – hegedű, Simkó-Várnagy Mihály – cselló, basszusgitár, Weisz Nándor – dob.

Tombola

A tombolán értékes nyeremények kerülnek kisorsolásra.

Nyitótánc: Oktogon csoport

Az Oktogon Tánc Centrum Budapest egyik első és legnagyobb tánciskolája. Két helyszínnel, több mint 2000 m2-en, hat táncteremmel, 37 kiváló oktatóval, a választható táncstílusok országos szinten legnagyobb kínálatával (38 táncműfaj) rendelkezik. Hitvallásuk, hogy a társastánc, a társas lét egyik igen fontos megjelenési formája, amely nem csupán a táncpartnerek „intim” kapcsolatát teremti meg, de komoly közösségformáló erő is. Előadásukban klasszikus keringőt mutatnak be.

Tánczenekar: Night Cruisers Band

Európa szerte számos sikeres rendezvény, bál, fogadás és koncert van mögöttük – többek között az előző évi Borbál is. Repertoárjukban a jazz zenétől, az örökzöld dallamokon, a táncdalokon, a magyar és külföldi slágereken át a 60-as, 70-es és 80-as évek sikerszámain keresztül a rock- és napjaink modern zenéjéig minden megtalálható, de szívesen játszanak temperamentumos latin dallamokat is. A vacsorát követően a Night Cruisers Band gondoskodik a hangulatos tánczenéről.

Kapuzárás 2.00

 

A bejegyzés alapja: www.borbal.hu

Jegy vásárlás: http://borbal.hu/jegyvasarlas

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.