Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

XI. Budapesti Nemzeti Majális 2015

XI. Budapesti Nemzeti Majális 2015

Színvonalas kikapcsolódás és szórakozás, négy ingyenes koncert, egész napos gyerekprogramok, hagyományőrző bemutatók, közéleti és politikai előadások lesznek a Budapesti Nemzeti Majálison.

A nemzeti majális időpontja: 2015. május 1.

A nemzeti majális helyszíne: Budapest, Hajógyári-sziget

A XI. Budapesti Nemzeti Majális 2015 ismertetése

Színvonalas kikapcsolódás és szórakozás, négy ingyenes koncert, egész napos gyerekprogramok, hagyományőrző bemutatók, közéleti és politikai előadások lesznek a Budapesti Nemzeti Majálison.

Számtalan ingyenes játéklehetőség a kisgyermekek számára  ugrálóvárakkal, csúszdákkal, körhintával, népi játékokkal,  „Alkoss magad!” sátorral, íjazás, motoroztatás, pónilovaglás az idei nemzeti majálison, az óbudai Hajógyári-szigeten, május 1-jén.

A Jobbik Nemzeti Majálison minden koncert ingyenes.

A Jobbik a rendezvényre kilátogató első 100 érdeklődőt fél 9-től tojásrántottás reggelire hívja meg, amelyet a jelenlévő jobbikos országgyűlési képviselőkkel közösen lesz lehetőségük elfogyasztani egy kötetlen beszélgetés keretében. Tegye fel kérdését, mondja el véleményét a terített asztal mellett!

A majálison pénzgyűjtést szervezünk a nehéz sorsú kárpátaljai magyar családok megsegítésére.

A XI. Budapesti Nemzeti Majális 2015 programja

Egész napos kirakodóvásár és ízletes konyha várja a kikapcsolódni vágyó családokat.

Amíg a gyerekek alkotnak vagy játszanak, a szülők és nagyszülők sem maradnak előadások nélkül.

10 órától: Vona Gábor, a Jobbik elnöke ismerteti a párt  jövőbeli terveit Tapolca után címmel.

11 órától: Volner János, a Jobbik alelnökének A Quaestor-ügy és a Fidesz oligarchia állama című előadását hallgathatják meg az érdeklődők.

12 órától: Gyöngyösi Márton és Szávay István a Jobbik frakcióvezető-helyettesének és alelnökének ismertetője: Az ukrajnai polgárháború és a kárpátaljai magyarok nehéz helyzete
13 órától: Z. Kárpát Dániel a Jobbik alelnökének előadása: Deviza ügyben  mégis az út szélén hagyta a kormány az embereket és a menekültáradat  megállításának receptje
14 és 14:30 között a küzdőtéren gyalogos harci bemutatóra kerül sor.
Délután a koncertek veszik át főszerepet:
14:30 –  HUNGARICA – www.hungaricazenekar.hu
16:00 –  ISMERŐS ARCOK – www.ismerosarcok.hu
17:30 –  LORD – www.lordzenekar.hu
19:00 – ROMANTIKUS ERŐSZAK – http://www.romantikuseroszak.hu/
A Magyar Vöröskereszt és a Jobbik  Magyarországért Mozgalom  véradásra kéri fel a megjelenteket! Magyar vért a magyar rászorulóknak! 10 és 18 óra között a Magyar Vöröskereszt sátrában.
Megközelítés

Az óbudai Hajógyári-szigetre a szentendrei (Batthyány térről induló, H5 jelű) HÉV-vel a Filatorigátnál leszállva lehet eljutni, onnan kitáblázzuk a rendezvény pontos (a tavalyival megegyező) helyszínét.

A nemzeti kirakodóvásárra további árusok jelentkezését várjuk a nemzetimajalis@jobbik.hu-n vagy a 06-20-410-3155-ös mobilszámon.

Tájékoztatásul a véradóknak:

Ha Ön egészséges, elmúlt 18 éves és még nem töltötte be a 60. életévét (rendszeres véradóknál 65 év a korhatár), valamint úgy érzi, hogy segíteni tud a rászoruló betegeken, jöjjön el a véradásra! Ezzel nem csak másokon segít, hanem Ön is átesik egy szűrővizsgálaton, ami az aktuális egészségi állapotáról ad felvilágosítást. Amennyiben valamilyen eltérésre utaló eredményt találnak, behívják Önt egy kontrollvizsgálatra.

Fontos tudnivalók:

A regisztrációhoz érvényes fényképes igazolvány (személyi igazolvány, jogosítvány vagy útlevél), valamint eredeti TAJ-kártya és lakcímkártya szükséges. Véradás előtt étkezni kell és sok folyadékot fogyasztani. A levett vérmennyiség 450 ml; az egészséges szervezet számára nem megterhelő, ez tartalék.

Feltételek:

– minimálisan 50 kg testsúly, betöltött 18. életév,

– két véradás között minimum 56 nap várakozási idő,

– férfiak évente 5-ször, nők 3-szor adhatnak vért.

Szabó Gábor pártigazgató

A bejegyzés alapja: http://jobbik.hu/hireink/xi-nemzeti-majalis-hajogyari-szigeten

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.