Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

I. Állatkertek Éjszakája 2012

I. Állatkertek Éjszakája 2012

Éjszaka az állatkertben: augusztus 31-én 19 órától több helyszínen is éjfélig tartó különleges éjszakai programokkal várják az érdeklődőket az ÉjszakáZoo – Állatkertek Éjszakája alkalmából. Idén először kerül megrendezésre az ÉjszakáZoo, a Magyar Állatkertek Szövetségének kezdeményezésére. A részt vevő nyolc állatkert egyike a Fővárosi Állat- és Növénykert, így ezen az izgalmasnak ígérkező éjszakán mi is változatos programokkal várjuk a látogatókat.

A állatkertek éjszakája időpontja: 2012. augusztus 31. 19.00-24.00

A állatkertek éjszakája helyszíne: Országosan, állatkert, vadaspark, állatpark

Az I. Állatkertek Éjszakája 2012 ismertetése

Idén először kerül megrendezésre az ÉjszakáZoo, a Magyar Állatkertek Szövetségének kezdeményezésére. A részt vevő nyolc állatkert egyike a Fővárosi Állat- és Növénykert, így ezen az izgalmasnak ígérkező éjszakán mi is változatos programokkal várjuk a látogatókat.
Ismerje meg az Eleféntház és kilenc másik emblematikus fővárosi épület történetét a Meseszép Budapest című kiadványunkból.
A Budapesten illetve környékén található három állatkert (Budakeszi Vadaspark, Fővárosi Állat- és Növénykert, Tropicarium) közös belépőjegyet kínál ebből az alkalomból, mellyel mindhárom intézmény meglátogatható! Az egységes ÉjszakáZoo belépőjegy felnőtteknek 3000 Ft, gyermekeknek 2000 Ft. Az említett napon 19 és 23 között mind a három helyszínen érvényesek, a Budakeszi Vadasparkba pedig augusztus 31-én már napközben, 9 órától is meglátogatható.
A jegyeket augusztus 25-én szombattól árusítják, mindhárom érintett intézmény pénztáraiban. Jegyek csak korlátozott számban állnak rendelkezésre!

Az I. Állatkertek Éjszakája 2012 programja

Augusztus 31-én napközben a Budapesti Állatkertben a szokásos nyitva tartás érvényes, azonban az esti előkészületek miatt kivételesen félórával korábban, tehát 18:30-kor zárunk. (Ezúton is kérjük látogatóink szíves megértését.).

Az ÉjszakáZoo programok 19 órától 24 óráig tekinthetők meg, belépőjegyet váltani és belépni azonban csak 23 óráig lehet.

Az éjszakai programok egyik központja a májusban megnyílt Varázshegy lesz, ahol többek között különleges állatbemutatók, 3D vetítések, szórakoztató ismeretterjesztő előadások, rengeteg állat, életnagyságú ámbráscet modell és neandervölgyi család várja az érdeklődőket.

A Varázshegy éjszakai programja:

19:30-22:30 Időgép szimulátor (térhatású film vetítése folyamatosan, kezdés 15 percenként)
19:15 Patkány a labirintusban – előadás és állatbemutató a Darwin-laborban
19:45 „Állatok akcióban” állatbemutató (Csillagtér)
20:15 Az érzékelés bajnoka – előadás a Darwin-laborban
20:30-22:30 Térhatású filmek vetítése a Csillagtérben (kezdés 15 percenként)
20:30 Őstenger titkai – előadás az Őstenger bemutatóhelyen
21:00 Láthatatlan óriások – előadás az Óriások csarnokában
21:15 Kézközelben az ezerlábúval – előadás és bemutató a Darwin-laborban
21:30 A sötét labirintus mélyén – előadás és bemutató a Sötét labirintusban
22:00 Bőrevő halak – bemutató a Parányok világa teremben
22:15 Patkány a labirintusban – előadás és élő bemutató a Darwin-laborban

Állatkertünk sétaútjai hangulatos fáklyafénybe öltöznek, és így vezetik el a látogatókat a további nyolc bemutatóhelyre (Pálmaház, Ausztrálház, Xántus János ház, Madagaszkár ház, Elefántház, Mérgesház, Szavanna komplexum), ahol a gondozók segítségével tudhatnak meg különlegességeket a bemutatott állatokról. A rendezvény teljes időtartalma alatt üzemel a népszerű állatsimogató is.
A felsorolt állatházakban az állatok megtekinthetők lesznek, valamint a gondozóikkal való helyszíni találkozás során izgalmas érdekességeket tudhatnak meg róluk.
Ugyanakkor biztonsági okokból az “Állatkertek Éjszakája” során az állatkert egyes részei, valamint néhány veszélyes állat nem lesz látogatható.
Kérjük és köszönjük szíves megértésüket.

A Budapesti Állatkerten kívül további hét magyarországi állatkert és zoológiai bemutatóhely is részt vesz a programsorozatban. A Miskolci Állatkert és Kultúrpark, a debreceni Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertje, a poroszlói Tisza-tavi Ökocentrum, a Jászberényi Állat- és Növénykert, a győri Xantus János Állatkert, a Budakeszi Vadaspark és a Tropicarium (Budapest, Budatétény) is látogatható ezen a páratlan éjszakán. A legtöbb helyen a programok este 7-től éjfélig tartanak, a belépés 23 óráig lehetséges. Az egyes állatkertek saját honlapjukon közlik a részletes programot.

Az Állatkertek éjszakáján 2012. augusztus 31-én a három budapesti/környéki állatkert között ÉjszakáZOO – KalandoZOO buszok közlekednek a három helyszín közvetlen, gyors megközelítése céljából.
A buszok térítés ellenében vehetők igénybe, az egész estére és mindhárom állatkert felé közlekedő buszokra érvényes jegy felnőtteknek 1000 gyerekeknek 500 forint lesz, de aki előzetesen regisztrálja magát augusztus 30. éjfélig, az kedvezményes áron egységesen 500 forintért tudja majd átvenni jegyét.

 

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.