Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

Kihívás napja 2016

Kihívás napja 2016

A Kihívás Napja 2016-ban május 26., célja az, hogy kedvet teremtsen a mozgáshoz, az egészséges életmódhoz – ezért támogatják olimpikonjaink, sportkiválóságaink is személyes részvételükkel ezt az országos eseményt.

A kihívás napja Magyarországon: 2016. május 26.

A kihívás napja részletesen az oldalunkon.

A kihívás napja ismertetése, kialakulása

A Kihívás Napja 1982-ben indult Kanadából, ahol két szomszédos város vezetői elhatározták, hogy egy egész napos verseny keretében döntik el, melyikük városa a sportosabb. A verseny eldöntéséhez 0 órától este 9-ig folyamatosan számolták, hányan végeznek aktív testmozgást legalább 15 percen keresztül.

A Kihívás Napja hamar meghonosodott szerte Európában és a nagyvilágban, majd 1991-ben Magyarországra is megérkezett. Hazánkban eddig összesen 1590 település vett részt a vetélkedésben. Tavaly a versenyben részt vett falvak és városok lakói egyetlen nap alatt több, mint 3 millió negyedórás testmozgást végeztek.

A Kihívás Napjának célja az, hogy kedvet teremtsen a mozgáshoz, az egészséges életmódhoz – ezért támogatják olimpikonjaink, sportkiválóságaink is személyes részvételükkel ezt az országos eseményt.

Rendezők: Az országos verseny e kiírásnak megfelelő koordinációját, irányítását a szabadidősport világszervezetétől (TAFISA) kapott felhatalmazás alapján a Magyar Szabadidősport Szövetség az egyes, települési rendezvények szervezését és lebonyolítását jelen versenykiírás alapján a helyi szervezők végzik.

A verseny résztvevői: A versenykiírás tartalmát és feltételeit elfogadó települések, így Óbuda-Békásmegyer. A helyi sportjátékokban lakhelytől, kortól, munkahelytől és nemzetiségtől függetlenül bárki részt vehet.

Lebonyolítás: A lebonyolítás lényege, hogy a játéknapon folyó küzdelemben mely településen teljesítenek több 15 perces sportolást (sportaktivitást), a település lélekszámához képest. Egy-egy személy a 2. pontban jelzett idő- és területi határon belül több sportolással is hozzájárulhat települése sikeréhez. A település időarányos összeredménye azonban nem haladhatja meg azt a számot (matematikai maximum), mintha a település teljes népessége folyamatosan sportolna.

Sportaktivitásnak a legalább 15 perc pulzusnövelő mozgás értendő. Egy folyamatos sporttevékenység – függetlenül attól, hogy időtartama a 15 percnek többszöröse – 1 sportolásnak számít.

A helyi szervező(k)nek  – Óbudai Sport és Szabadidő Nonprofit Kft. – a verseny napján tájékoztatást kell adni(uk) a teljesítések állásáról a versenyközpont számára. A jelentéseket a versenyközpont rögzíti, és a visszaélések elkerülése érdekében összeveti az adott település lélekszám adatával és az eltelt versenyidővel.

A matematikai maximumnál nagyobb adatot szolgáltató településeket a versenyközpont haladéktalanul kizárja!

 

A bejegyzés alapja: http://www.kihivasnapja.hu/

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.