Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

XXI. Coca-Cola Testébresztő Családi Mozgásfesztivál 2019

XXI. Coca-Cola Testébresztő Családi Mozgásfesztivál 2019

Idén 21. alkalommal rendezi meg a Magyar Szabadidősport Szövetség a Coca-Cola Testébresztő Családi Mozgásfesztivált. A rendezvény célja, hogy a résztvevő családok számára kortól függetlenül elérhetővé váljon a testmozgás, kipróbálhassák magukat olyan sportjátékokban, amelyekre máshol nincs lehetőségük.

A testébresztő családi mozgásfesztivál időpontja: 2019. szeptember 8. 10.00 – 17.00

A testébresztő családi mozgásfesztivál helyszíne: Budapest, Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Ludovika Campus Orczy-park, 1083 Budapest, Ludovika tér 2.

A XXI. Coca-Cola Testébresztő Családi Mozgásfesztivál 2019 programja

Toppanj be a Családi Mozgásfesztivál 2019 rendezvényre gyermekeddel, és vegyetek részt a Tánc ponton a 16:10-től kezdődő Toppantó játékos gyerekfoglalkozáson!

AEROBIC PONT Legyél erősebb a kifogásaidnál, és gyere ki vasárnap a Ludovika Campus Orczy-parkba!

A bemutatónk/kiállításunk neve a „DO NOT CROSS”, utalva ezzel a rendőrségi helyszínek zárásakor használt kordonszalagra.
A csapatunk (Készenléti Rendőrség, Nemzeti Nyomozó Iroda, Bűnügyi Technikai Főosztály) feladata a kiemelt jelentőségű bűnügyi helyszíni szemlék végrehajtása innovatív, forenzikus technológiákkal. Mi vagyunk tehát a magyar CSI. Hajrá légy szemfüles, kövesd a nyomokat, találd meg a Családi Mozgásfesztivál 2019 rendezvényen a „DO NOT CROSS” pontot.

A Családi Mozgásfesztivál 2019 rendezvényen a Rendőrmúzeum – a saját lábán megálló – mobil kiállítást mutat be (a tablók száma a hely függvényében módosítható), emellett a rendelkezésére álló területen a fiatalabb és idősebb korosztály számára is egyaránt szórakoztató interaktív programokkal kíván megjelenni (pl. alkohol- és drogfogyasztás hatásait szimuláló szemüvegek kipróbálása, műtárgymásolatok bemutatása, felpróbálása).

TÁNC PONT „Egész héten hajtottam a melómat, Elkerültem gondosan a csehókat, De hétvégére felveszem az új ruhát, Szombat este kifényezem a csukát.”

Kecses mozdulatok, repüléshez hasonló élmény, légiesség.  Ez az air flow. Érezzétek át az élményt vasárnap a Ludovika Campus Orczy-parkban.

Legyél szorgos mint a méhecske. Ha szemfüles vagy, az általuk készített nedűt is megkóstolhatod az Országos Magyar Méhészeti Egyesület OMME jóvoltából.

A megelőzés fontos! A mozgásformák kiapadhatatlan tárházán túl szűrőpontokkal is várunk titeket.

Síelni nyáron? Próbáld ki Sí Szimulátoron! SMSZ – Síoktatók Magyarországi Szövetsége és a Partner Síiskolák közreműködésével berendezett standon bárki kipróbálhatja a Pro Ski Szimulátort. Megtudhatod azt is, hogy mely síiskolák indítanak már szeptemberben sítanfolyamokat, ahova érdemes beiratkozni. Keress minket a Babos Síiskola műanyag borítású sípályája mellett, ahol sífelszerelést is kaphatsz, hogy érezd a siklás élvezetét.

Ne a szavakkal ping-pongozz. Mi adunk mindent, te hozd a barátaidat.

Mobil kiállítás, interaktív szórakoztató programok, műtárgymásolatok megtekintése. Ez egy új, speciális helyszín lesz a Magyar Igazságügyi Szakértői Kamara jóvoltából az ingyenes Családi Mozgásfesztivál 2019 rendezvényen.

Szereted a technikásabb sportokat? A vívás programelemet neked ajánljuk. Hát akkor Touché.

Bár most még nem megy a Super Bowl, nem kell kimaradnod az amerikai fociból! Gyere és bújj kedvenc játékosod bőrébe szeptember 8-án.

Mi az a snookbaaaal? A Snookball a biliárd és a foci ötvözetéből született. Gyakorlatilag egy felnagyított biliárd játék, ahol a golyók focilabda méretűek és a lábunkat használjuk dákó helyett.

Szereted feszegetni a határaidat? Akkor válaszd az Extreme Trail Hungary SE akadálypályát, és győzd le magad.

Biztonságos eséstudás. Ezt mutatja meg az Esések Iskolája Egyesület- School of Falls. Cél, hogy elkerüljük a baleseteket, sérüléseket. Nézzétek meg foglalkozásukat, az esés garantált.

Fantasztikus 6-os. Tenyérlabda, flingo, squap, strandjáték, juggle racket, pelota játék. Ezekre a játékokra igaz az a mondás, egyszerű de nagyszerű. Próbáld ki mind!

Béke, harmónia, egyensúly. Ha erre törekszel, neked is van egy tippünk, mit próbálj ki szeptember 8-án. Keresd a tavat és irány a csónakázós akadálypálya.

Télen-nyáron csak a sí. Síeljetek a Családi Mozgásfesztiválon a Babos Síklub-Zuglói Síiskola jóvoltából.

Labdajátékok, gyere és játssz vele a kosárpályán.

Ne otthon malmozz…Gyere és játssz szellemi játékokkal!

„A MediBall (Rouliqiu) az a labdajáték, amely a Tai Chin alapul, megtartva a Tai Chi filozófiáját és a kifinomult mozdulatokat, ugyanakkor modern elemekkel ötvözi azokat.” MediBall (R) – Labdajáték az egészségért

A 3-1-2 meridián torna egy speciális testmozgás, mely kínai tudományokon és kutatásokon alapul. Gyere, és ismerkedj meg ezzel a különleges mozgásformával szeptember 8-án a Prof. Zhu módszere szerinti 3-1-2 meridián torna Dr. Eőry Ajándokkal útmutatásával.

Ne csak szimuláld a mozgást! Gyere el a Mozgásfesztivál 2019 rendezvényünkre, próbáld ki a síszimulátort, és képzeld azt, hogy az Alpok lejtőin siklasz a friss, ropogós havon!

Nem tudod pontosan mi is a tai chi Hallottál már róla, de sose próbáltad? Itt az ideje hogy megtedd az eseményen a Hkf – Magyar Tradícionális Kung-Fu és Wushu Szakszövetség vezénylésével!

Tollasimádók figyelem! Lábtoll-labda, gyorstollas, tollaslabda. Ütő, labda és Ti, legalább ketten. Csak ennyi kell. Ez biztos ütős lesz!

Idén sem kell majd távcsővel keresni a mozgásformákat az Orczy-parkban.

Ne anyukád idegeit húzd! Gyere el a Családi Mozgásfesztivál 2019 rendezvényre, és próbáld ki az íjászatot a Ludovika Campus Orczy-parkban.

A magasból minden jobb. Gyere és járd végig a kijelölt pályát gólyalábbal, és nézd meg, hogy igazunk van-e.

Ha Te vagy a leggyorsabb futó széles e határban, gyere és mutasd meg szeptember 8-án mindenkinek teljesítményed.

Be kell írnod a keresőbe, hogy mi a tchoukball Ne a guglin, a Családi Mozgásfesztivál 2019 rendezvényen keresd, és próbáld ki Te magad! Hátha ez lesz az új kedvenced

Ki rúgja erősebben a labdát Gyertek el szeptember 8-án a Ludovika Campus Orczy-parkba, és mérjétek fel tudásotokat profi edzők és felszerelés segítségével!

A mozgás szeretetére való nevelést nem lehet elég korán kezdeni. Hozd el bátran kisgyerekedet, gyerekjógával, játszószigettel várjuk. Ezen kívül is lesz számos mozgásforma, ami megörvendezteti majd az apróságokat.

A Családi Mozgásfesztivál kezdetek…

A rendezvény korábban Női Mozgásfesztiválként kifejezetten a hölgyeket célozta meg. A Népligeti Sportpálya, Millenáris Parkban, és a Kopaszi-gát is otthont adott a rendezvénynek.

2014-től az esemény neve és célközönsége is megváltozott. Bővültek a programok, azóta  gyerekek, szülők nagyszülők,  kedvelt szabadidősport rendezvényévé vált a Családi Mozgásfesztivál.

Jelen, és jövő…

A változatos, egynapos ingyenes eseményen a több mint 70 mozgásformát ( egyéni, csapat, “hagyományos” és extrém sportokat is beleértve) próbálhatnak ki a mozogni vágyók. Ezen felül lehetőség van részt venni egészségmegőrző és szűrő programokon is.

Célunk, hogy a rendezvényen mindenki kortól és nemtől függetlenül megtalálja a számára tetsző mozgásformát, kedvet kapjon a rendszeres testmozgáshoz, a sportolás a mindennapok részét képezze. Évről évre változatos, megújuló programokkal készülünk, lépést tartva a sporttági újdonságokkal.

Találkozzunk idén is!

A rendezvény területén találtok majd kihelyezett palackprést. Használjátok bátran! Emellett kérjük figyeljetek oda a rendezvény rendezettségére, tisztaságára!

 

 

A bejegyzés alapja: http://www.masport.hu

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

Húsvét a Pusztai Állatparkban 2023

Húsvét a Pusztai Állatparkban 2023 Húsvét a Pusztai Állatparkban 2023-ban is. Köszöntse a TAVASZ-t, ünnepelje a Húsvétot a pusztában! A hú...

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.