Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

XVI. Coca-Cola Testébresztő Családi Mozgásfesztivál 2014

XVI. Coca-Cola Testébresztő Családi Mozgásfesztivál 2014

A rendezvény eddig Női Mozgásfesztiválként a hölgyeket célozta meg, idén azonban szeretnénk nyitni a teljes család felé és szeretettel várunk minden családtagot. A rendezvény célja, hogy kortól függetlenül elérhetővé váljon a testmozgás, a mozogni vágyók kipróbálhassák magukat olyan sportjátékokban, amelyekre máshol nincs lehetőségük.

A testébresztő családi mozgásfesztivál időpontja: 2014. szeptember 7. 10.00 – 17.00

A testébresztő családi mozgásfesztivál helyszíne: Budapest, Kopaszi gát, 1117 Budapest, Kopaszi gát 5

A XVI. Coca-Cola Testébresztő Családi Mozgásfesztivál 2014 programja

A Magyar Szabadidősport Szövetség 2014. szeptember 7-én rendezi meg a Coca-Cola Testébresztő XVI. Családi Mozgásfesztivált mely része az Emberi Erőforrás Minisztérium Sportért Felelős Államtitkárság és a Magyar Olimpiai Bizottság kiemelt szabadidősport események rendezvénysorozatának. A Kopaszi Gáton (1117 Budapest, Kopaszi gát 5.) 10 – 17 óráig várják a hölgyeket.

A rendezvény eddig Női Mozgásfesztiválként a hölgyeket célozta meg, idén azonban szeretnénk nyitni a teljes család felé és szeretettel várunk minden családtagot. A rendezvény célja, hogy kortól függetlenül elérhetővé váljon a testmozgás, a mozogni vágyók kipróbálhassák magukat olyan sportjátékokban, amelyekre máshol nincs lehetőségük.

A rendezvény programja változatos, ami a több mint 90 mozgásformának és az egészségmegőrző, wellness programoknak köszönhető.

Egészségessé válni – életforma változtatás kérdése. Ehhez nyújt ötleteket és segítséget, ad motivációt a Coca-Cola Testébresztő XVI. Családi Mozgásfesztivál.

Tedd próbára a családodat! Különleges CSALÁDI 10Próbával készülünk. Erőre, ügyességre, gyors reakciókra és összefogásra lesz szüksége minden famíliának, ha végig akar haladni az ügyességi pályán!

Családi 10Próba előnevezés ITT

A kipróbálható mozgásformák és sporteszközök listája terjedelmes, egyaránt megtalálható közöttük hagyományos és új keletű, „trendi” játékok.
(sárkányhajózás, rúdtánc, TRX, gumiasztal, hullahopp, ugrólabda, egyensúly gyakorlatok, fitball, mini ping-pong, gerinctorna, nordic walking, kangoo jump, rocketball, lábtenisz, mászófal, darts, ergométer, célbarúgás, célbadobás kézilabdával, bocsa, pelota játék, pedalló, frizbi, petanque, kosárra dobás, lengőteke, gumiszalag ugrálás, gólyalábazás, 1 perces gyorsasági kötélugrás, triski, flingó, asztalitenisz, tollaslabda)
Az egyéni próbatételek mellett lehetőség lesz olyan csapatsportok kipróbálására, mint a kispályás labdarúgás, szivacskézilabda, parkröplabda, floorball, utcai kosárlabda, intercross és kötélhúzás.

 

 

Az aerobik színpadon egész nap zajlanak majd különféle fitnesz órák, melyek fő koordinátorai a Pécsi Sasok lesznek, a táncolni vágyók pedig idén is több stílusból válogathatnak a Táncteraszon.

A szervezők természetesen ismét gondolnak a fiatalabbakra is, a gyerekeket ügyességi és sorversenyek, labda-és logikai játékok várják.

A versenyszámok alatt párhuzamosan zajlanak majd az egészség megóvásával kapcsolatos programok, a pihenni vágyók az egészséges életmód témában szaktanácsadások és fittségi vizsgálatok közül választhatnak.

A rendezvényen a Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogram 2010-2020 keretében egy közel 20 m hosszú szűrőkamionban 34 féle ingyenes vizsgálat (kardiológia, szív- és érrendszer vizsgálat, tüdőgyógyászat, szemészet, teljes testanalízis és testműködés vizsgálat), látványos anatómiai bemutató, életmód tanácsadás, és 3D Anatómiai mozi sátor várja az érdeklődőket.

A nap folyamán a részvevők „Meglepetés órákra” is számíthatnak.

A sportágak kipróbálása mindenki számára ingyenes!

A 2013-as rendezvényen készült fotók megtekinthetőek a fotógalériában.

A helyszín megközelíthetősége megtekinthető ITT.

103-as autóbusz menetrendje (Árpád híd – Népliget – Kelenföld)

103-as autóbusz menetrendje (Kelenföld – Népliget – Árpád híd)

153-as autóbusz menetrendje (Gazdagréti tér – Újbuda-központ – Neumann János utca)

153-as autóbusz menetrendje (Neumann János utca – Újbuda-központ – Gazdagréti tér)

A fesztivál elnyerte a TAFISA – a szabadidősport világszövetsége – INNOVÁCIÓS DÍJÁT 2011-ben.

 

A bejegyzés alapja: http://www.masport.hu

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

XIV. Fonyódi Kolbászfesztivál 2024

XIV. Fonyódi Kolbászfesztivál 2024 Szeretettel meghívjuk önt és kedves családját, barátait az immár 14. alkalommal megrendezésre kerülő Fon...

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.